Awatar użytkownika
Ursatz

Ursatz - Futurology of Ruins (dark ambient / industrial)

Ursatz

Cześć, jakiś czas temu zacząłem projekt w estetyce dark ambient / industrial. Nie jest to metal, ale mógłby być w zasadzie dobrym supportem, dostawałem też info, że może być to dobra grupa odbiorców.

Zostawiam to tutaj dla Was, bardzo mile widziane wszystkie komentarze, uwagi, info zwrotne itp.

Blackwarp

Blackwarp

To wszystko zrobione tylko przy użyciu synth/klawiszy i wtyk? Chyba nie, bo słyszę dronowanie gitarą.
Awatar użytkownika
Ursatz

Ursatz

Blackwarp pisze: To wszystko zrobione tylko przy użyciu synth/klawiszy i wtyk? Chyba nie, bo słyszę dronowanie gitarą.
A nie ma gitary. Próbowałem jakoś odtworzyć to brzmienie, ale nic jednak nie zastąpi oryginału (chyba, że użyje się po prostu dobrych sampli).
Blackwarp

Blackwarp

No to czego użyłeś w takim razie? Jakiejś wtyki emulującą gitarę elektryczną/biblioteczki z kontakta? Czy może wykręciłeś na syncie coś brzmiącego podobnie do gitary, a nieco większej autentyczności brzmieniu dodają nałożone nań wtyki emulujące ampy i przestery?
Awatar użytkownika
Ursatz

Ursatz

Za dużo by pisać, w każdym razie nie są to żadne sample ani emulacje, czyli:
Blackwarp pisze: wykręciłeś na syncie coś brzmiącego podobnie do gitary
przy czym nie była to synteza od zera, tylko z jakichś tam presetów. A, no i dużą robotę robią kostki gitarowe, to też odgrywa sporą rolę.
Blackwarp

Blackwarp

Czyli synth hardware'owy jak rozumiem?
Awatar użytkownika
Ursatz

Ursatz

Tak jest.
Blackwarp

Blackwarp

Analog, cyfra?
Awatar użytkownika
Ursatz

Ursatz

Cyfrowy. Jeśli interesuje Cię więcej aspektów sprzętowych, technicznych itp. :arrow: możesz pisać na priv.
Blackwarp

Blackwarp

To możesz mi wysłać markę i model tego syntha na pw, a ja sobie jeszcze raz odsłucham Twojego materiału.