Nim krótko będzie o brytolach to tylko zaspokoję ciekawość kolegi Miecha, który zaraz napisze swoje mądrości do mnie, że ja tego nie słyszałem jak wyszło a tylko podnosiłem mu ciśnienie. No ale z pudełkomatu ciosy zagarnięte to gramy. Tak wiem, zaraz polecą wpisy death, doom boooring albo doom death jakich setki. Zgadza się bo dokładnie tak jest. Po całej serii małych wydawnictw mamy debiut Chytridiomycosis Relinquished. Tytuł niczym z debiutu Carcass aż sam musiałem sprawdzić o co chodzi a chodzi o jakiegoś grzyba co robi kuku żabkom i ropuszkom. No to lecimy bo czasowo to prawie 50 min a utworów siódemka z bardzo ciekawym death doom metalem dosyć umiejętnie wplecionym psychodelicznym sznytem. Kawałki długaśnie ale nudy nie stwierdzam aż tak bardzo chociaż tutaj o moshingu można zapomnieć. Z ciekawości zajrzałem co tam MA pisze kto tak gra i chuja się dowiedziałem bo składowych jest wiele. Ja lubię ciężary a tu takie są, lubię kiedy gitarka sprzęga albo zgrzyta i jeszcze próbuje grać solo a tutaj tak jest. Wiem natomiast jedno, że jak 20 BS bierze się za deciory to wtopy raczej nie robi lub baaardzo rzadko czego niestety nie mogę powiedzieć o czarnym metalu. Tak więc raczej niech nikt się do tego nie zbliża bo okładka mało zachęcająca a dźwięki mogą boleć a jak już chcesz to mam na to wyrąbane.The Delta Death Sirens EP 2019
Torn Apart Single 2021
Moss Contamination EP 2021
Insurmountable Peril EP 2022
Spells at the Ismuth Live album 2023
Chytridiomycosis Relinquished Full-length 2024