Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

High Parasite

Szajtan

Obrazek
High Parasite - nowy zespół Aarona - udostępnił singiel "Let It Fail". Stanowi on zapowiedź albumu zatytułowanego "Forever We Burn". Wydawnictwo ukaże się 27 września 2024 roku za sprawą Candlelight Records i Spinefarm Records.

W skład zespołu wchodzą Aaron Stainthorpe i Heather Thompson na wokalu, Tombs na basie i wokalu, Sam Hill na gitarze rytmicznej, Jonny Hunter na gitarze prowadzącej i Dan Brown na perkusji.

Skład:
Tombs - Bass, Vocals (2023-present) Nightshadows Lament, Hellbound Hearts, ex-Godthrymm, ex-Blunderbuss, ex-Terrorvision (live)
Dan Brown - Drums (2023-present) ex-Irontooth
Jonny Hunter - Guitars (lead) (2023-present) Black Falcon
Sam Hill - Guitars (rhythm) (2023-present) Hellbound Hearts
Aaron Stainthorpe - Vocals (2023-present) My Dying Bride

Dyskografia:
2024 - Forever We Burn

Obrazek

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Hi ... 3540551751
I am Satan's generation and I don't give a fukk.

Tagi:
Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork

Słaba nazwa, słaba okładka która kojarzy się z jakimś industrial/nu metal project. Muzycznie słychać mocne wpływy Paradise Lost a momentami właściwie brzmi to po prostu jak Paradise Lost. Chętnie sprawdzę cały album i nawet jeśli idą w kierunku PL to nie mam z tym problemu i mam nadzieję, że planują jakąś trasę. Sam numer bardzo fajny.
It is time after miracles
and I am its prophet
I have not come to cure
but to bear witness decease
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Grupa wypuściła drugi singiel "Grave Intentions", zapowiadający debiutancki album.

HUMAN
Tormentor

HUMAN

Nowa kapela Aarona High Parasite , wkrótce ukaże się debiutancki album . Pare utworów jest już w sieci . Z tego co słyszałem jest bardzo dobrze muzycznie , wokal wiadomo Samego Mistrza uwielbiam takie granie . Teledyski też całkiem dobre ,są nawet cycki i dupa więc politycznie także poprawnie . Czekam i to Bardzo .
Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork

Solidny album, przebojowy nawet bym powiedział. Równie dobrze mógłby go wydać Paradise Lost ale nic dziwnego skoro producentem jest nie kto inny jak Gregor Mackintosh. Jeśli pojawią się z koncertem w stolicy wybiorę się na pewno. Mam tylko nadzieję, że MDB powstanie z popiołów bo jeśli mam wybierać między "Mamy PL w domu" a MDB to wybór jest oczywisty.
It is time after miracles
and I am its prophet
I have not come to cure
but to bear witness decease
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

High Parasite - nowy zespół Aarona
Prawidła branży muzycznej sprawiły, że High Parasite został uznany za „nowy zespół" Aarona. Okazało się, że jest w tym stwierdzeniu sporo przesady, ponieważ na albumie występuje raczej w gościnnym charakterze, i w dodatku jego głos nie jest słyszalny we wszystkich utworach z płyty. Zespół został założony przez muzyka o pseudonimie Tombs, który funduje nostalgiczną wycieczkę do czasów, kiedy gotycki metal był u szczytu popularności. I nie będzie przesadą stwierdzenie, że "Forever We Burn" mogłoby się ukazać w 1997 roku przez Century Media czy Nuclear Blast. To dokładnie te same wibracje i przebojowe piosenki, które mogą obronić się w każdym anturażu.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Gdyby występował w gościnnym charakterze, to by chyba nie był na pierwszym planie na fotkach i nie był odpowiedzialny za pisanie piosenek.
Destroy their modern metal and bang your fucking head