Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Regere Sinister

Vexatus

Obrazek

Kolega @brzaskowski dzisiaj wspominał o tym zespole na szałcie w kontekście Ride for Revenge (bo Regere Sinister tworzy dwóch ziomków z tego zespołu), a że miałem go na liście do sprawdzenia... Właśnie "Inside the Eye of Horned Winds" i brzmi to całkiem ciekawie. W stosunku do wspomnianego wyżej RfR jest tutaj sporo więcej przestrzeni, więcej niepokojącego klimatu i trochę nawiązań do nieco doomowego i przestrzennego atmosferycznego grania. Przy najbliższej możliwej okazji postaram się kupić gdzieś pełniaka na winylu.

Obrazek

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Re ... 3540468628
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Jak dla mnie bardzo dobrą płytę chłopaki wysmażyły - kto słyszał/lubi RfR, Hail Conjurer a i czasem wrzuci nasze Hell's Coronation czy choćby wolniejsze numery Sodality z czasów Gothic, spokojnie może odpalać!

Edit. Zbadałem sobie też split z Cemetery Lights - oprócz intra mamy tu 2 numery. Muza wylewa się powoli niczym smoła z gorącego kotła. Jest siarka i diabeł.

Regere Sinister/Cemetery Lights split, część RS utw.5-7.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Sprawdziłem sobie ten album i jest bardzo dobry. Czasem te riffy są dość... wesole, ale przez to, że typy mają łeb na karku, to przez wprowadzanie dysonansów nabiera takiego rozchwianego charakteru, może nieco psychodelicznego. Fani np. Furze powinni sobie posłuchać.
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Pełniak jest super i z miejsca trafił na listę płyt do kupienia na jedynym słusznym nośniku. Mam nadzieję, że już nic więcej pod tym szyldem nie nagrają, bo ciężko będzie to przebić...