Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Transhunter

Vexatus

Obrazek

Transhunter poznałem dosłownie kilka dni temu za sprawą ich splitu z Ride for Revenge, który kolega @brzaskowski był łaskaw wrzucić niedawno w temacie tych drugich. Zespół pochodzi z Macedonii Północnej i istnieje już kilka lat, ale ma niezbyt imponującą dyskografię, bo jedynie pełniaka zatytułowanego po prostu "Transhunter", EPkę, demo i wspomnianego splita. Co my tu mamy? Transhunter co do zasady gra dość podobnie do wspomnianego wyżej Ride for Revenge, ale jest to muzyka nieco bardziej transowa, jest w niej więcej przestrzeni i bardziej eksploruje rejony Doom i trochę Drone, a Black Metalu jest tutaj niewiele (praktycznie nie ma go wcale). Pełniak jest bardzo dobry i słucha się tego doskonale, choć to muzyka bardzo prosta i tworzona przy wykorzystaniu niewielu środków wyrazu i ubogim instrumentarium, bo mamy tutaj tylko baterię, bas, wokale i przeszkadzajki. Może ten ich split to jakaś zapowiedź czegoś większego, bo pełniaka panowie wypuścili w 2017 roku. Dla mnie super. Dla kochanych metali już niekoniecznie, ale może komuś się spodoba.

Obrazek

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Tr ... 3540428270

Tagi:
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

W porządku płyta choć mi akurat trochę bardziej od debiutu pasuje ich split z RfR na którym przeskoczyli /mam nadzieję że to tylko chwilowa słabość Haralda/ swoich fińskich kolegów tworząc kilka naprawdę dobrych numerów w odcieniu black/noise. Jeśli pójdą dalej tą drogą to na dwójce może być ciekawie.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Ja ich poznałem całkiem niedawno, ale im kibicuję, bo to całkiem niezła i oryginalna muzyka. Split jest całkiem spoko, ale to raczej nie jest zapowiedź nowej dużej płyty.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Vexatus pisze: rok temu Split jest całkiem spoko, ale to raczej nie jest zapowiedź nowej dużej płyty.
Ja tam myślę, że jest = chcę by tak było;)
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Ja chcę być młody, piękny i bogaty, ale jest jak jest... :)
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Ja bym ich przeniósł mimo wszystko jeśli nie do black metalu to do metalowni.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

No bez jaj... :D