Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Będzie kupowane, będzie słuchane, będzie w tłumie na koncertach stane i nóżką tupane.

Tagi:
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Ostatnia płyta, niestety nudna... poza kilkoma fragmentami.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Vexatus pisze: rok temu Będzie kupowane, będzie słuchane, będzie w tłumie na koncertach stane i nóżką tupane.
Dokładnie tak.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Zsamot pisze: rok temu
deathwhore pisze: rok temu Tylko po co? Okazja jechać w kolejną trasę?
Ja myślę, że po prostu mieli ochotę. Co "gorsza", jest "kilka" osób, co będzie miało frajdę. Ot, po to właśnie.
Nie rozumiem po co czekać. Zgraj sobie poprzednie na dysk, wymieszaj pliki i wybierz 10 losowych. Będziesz mieć nową płytę już teraz.

No chyba, że wpadli na pomysł, że można zrobić coś nowego, ale to by mnie zaskoczyli.
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Na moje niskie potrzeby jednak coś nowego by się przydało.
znam masę kapel, gdzie by to można zastosować, co napisałeś i ... też mi to nie przeszkadza.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
zalo

zalo

dj zakrystian pisze: rok temu Ostatnia płyta, niestety nudna... poza kilkoma fragmentami.
Dla mnie bardzo dobra. Dla mnie dwie ostatnie płyty to najlepsze co mgła nagrała chociaż album with hearts toward none też bardzo lubię. Najmniej lubię grozę. Dla wszystkich tych którzy oczekują czegoś nowego i świeżego na nowym albumie w 2025 mogę powiedzieć tylko tyle że tak nie będzie i album będzie kontynuacją stylu mgły, będzie to wypadkowa ostatnich trzech albumów. Nie mogę się doczekać 🔥
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

zalo pisze: rok temu album będzie kontynuacją stylu mgły
Nie wiem skąd to wiesz, ale to bardzo dobra wiadomość i sam spodziewam się dokładnie tego samego - kontynuacji i ewentualnie rozwijania wypracowanej już świetnej formuły. Każda ich duża płyta trzyma określony wysoki poziom. Na żywo zawsze świetnie wypadają. Grają od lat to samo i dobrze im to wychodzi. Ktoś ma z tym jakiś problem? :)
kataton88
Tormentor

kataton88

Mnie w tej mgle najbardziej wyraziście rysują się "serduszka" i do nich najchętniej wracam. "Ćwiczonka" bardzo dobre z mocarną dwójeczką, ale jako całość ciut mniej spójna płyta, tedy i często zdarza mi się przesłuchać pojedyncze kawałki. Ostatnia może nie tyle nudna, co czuć jakieś zmęczenie materiału albo co gorsza wyczerpanie konwencyi. Co do nówki - trudno oczekiwać wytyczenia w tej mgle nowych ścieżek, ale pewnie i nie pobłądzą jak dzieci, więc spodziewam się solidnego materiału, ale nie przebieram nóżkami.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

deathwhore pisze: rok temu No chyba, że wpadli na pomysł, że można zrobić coś nowego, ale to by mnie zaskoczyli.
Dotąd za każdym razem robili cos nowego, dziwne by było zatem, gdyby nagle zmienili strategię.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Jak słyszysz u nich coś więcej niż recykling, to zazdroszczę.
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Ano, mam to szczęście 8-)

Koncertówki też posłucham bardzo chętnie.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

deathwhore pisze: rok temu Jak słyszysz u nich coś więcej niż recykling, to zazdroszczę.
Po co naprawiać coś co nie jest zepsute? :) Nie lubisz to nie słuchaj. Proste. :)
Evol77

Evol77

Każda ich płyta jest inna, ale każda ma tą aurę i to jest najlepsze we Mgle. Nie oczekuje rewolucji, bo po chuj skoro to co robią jest bardzo smaczne. Nie kumam pierdolenia o recyklingu. Jak dla.mnie mocno marudzisz ekolego.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Wyszła zapowiadana koncertówka Mgły, Torn Aether - live recordings 2013-2022. 122 minuty black metalu dla całej rodziny na dwóch cd.

Obrazek
Kompilacja nagrań koncertowych z lat 2013-2022. Zawiera każdy utwór, który kiedykolwiek był w secie. Każdy utwór pochodzi z innego koncertu. Nagrania źródłowe były zróżnicowane pod względem jakości i takie też jest brzmienie albumu. Ideą wydawnictwa jest oddanie charakteru Mgły live - często agresywniejszego i bardziej rozedrganego w porównaniu do nagrań studyjnych.
Digibook 2CD z twardą oprawą, booklet 32 strony. 20 utworów, 122 minuty.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Evol77 pisze: rok temu Każda ich płyta jest inna, ale każda ma tą aurę i to jest najlepsze we Mgle. Nie oczekuje rewolucji, bo po chuj skoro to co robią jest bardzo smaczne. Nie kumam pierdolenia o recyklingu. Jak dla.mnie mocno marudzisz ekolego.
Ostatnia to recykling i nuda, poza fragmentami. Lubię Mgłę, ale bardziej początki.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

dj zakrystian pisze: rok temu Ostatnia to recykling i nuda, poza fragmentami. Lubię Mgłę, ale bardziej początki.
Ja problemu nie widzę. Nikt nie zabrania słuchać początków...
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Vexatus pisze: rok temu
dj zakrystian pisze: rok temu Ostatnia to recykling i nuda, poza fragmentami. Lubię Mgłę, ale bardziej początki.
Ja problemu nie widzę. Nikt nie zabrania słuchać początków...
No i ja takowo czynię! Ale czekam też na nowy wypust pana M i D. Przydałoby się odświeżyć nieco formułę . Zobaczymy jak to wyjdzie. Zdania i tak będą podzielone. Nagrają kopiuj wklej, to źle. Pójdą w nowym kierunku. Też źle, bo to już nie Mgła. Syndrom Metaliki☺
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Według mnie to mogą sobie zrobić co tylko mają ochotę. Mgła ma tak charakterystyczny styl, że cokolwiek by to nie było to pewnie i tak polubię...
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

ObrazekObrazek

Jak na hipstera przystało - już mam 8-) Wydane zajebiście.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Świetnie się tego słucha. Muszę zamówić w tym tygodniu.
O kierunek na nowej płycie się nie martwię, to będzie po prostu Mgła.
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

Odświeżam sobie "Age of Excuse"... To jest jednak cholera świetny krążek.. Hipnotyzujące, wciągające riffy, dopracowane detale, jeszcze bardziej zawiłe, złożone partie perkusujne niż to co zaserwowali na Exercises (mam wręcz wrażenie, że "M" i Darkside pewne pomysły testują w ramach projektu Kriegsmaschine, a później wdrażają na kolejnych pełniakach Mgły).

A jeszcze zupełnie mi umknęło, że Mgła razem z DsO i Clandestine Blaze nagrała splita "Crushing the Holy Trinity" i jak sobie o tym doczytałem.. to od razu jakoś tak... inaczej mi się słucha ich płyt ;) (powiązań między ekipą z Mgły a DsO jest ponoć więcej, zresztą intryguje mnie to podobieństwo okładek płyt. Okładka "The Long Defeat" DsO, wydanej w 2022 - jest wręcz na granicy plagiatu podobna do wydanej 10 lat wcześniej "With hearts toward none" Mgły. Przypadek? Nie sądzę ;) )
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

Mam i ja... Jak na wcześniejsze "ascetyczne" wydania Mgły, zrobiona całkiem fajnie ta koncertówka (srebrne tłoczenia, booklet, fajne zdjęcia). Placki oczywiście czarne. Ekstra.

Obrazek
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Całkiem spoko ta koncertówka, ale placki chyba sobie odpuszczę. Poczekam na nową płytę. :D
Lis
Moderator globalny

Lis

Ja sobie to kupiłem na cd, a od czasów Mdłości nie kupowałem nic. Na tym live Mgła podoba mi się, brzmi brudno, szorstko i agresywnie, na płytach to dla mnie za bardzo ugrzecznione.
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

Lis pisze: 10 mies. temu Ja sobie to kupiłem na cd, a od czasów Mdłości nie kupowałem nic. Na tym live Mgła podoba mi się, brzmi brudno, szorstko i agresywnie, na płytach to dla mnie za bardzo ugrzecznione.
Nawet "With Hearts Toward None" sobie odpuściłeś? Cholera, to świetna płyta jest...i bardziej "szorstka" niż dwie ostatnie (inna sprawa, że mi to nowe brzmienie Mgły nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie).
porwanie w satanistanie pisze: rok temu Jak na hipstera przystało - już mam 8-) Wydane zajebiście.
Tak z ciekawości.. to pod płytą to bluza jest? Portfel mnie swędzi, a taka szara wygląda fajnie (chociaż w sklepie no-solace takowej nie widzę)
Lis
Moderator globalny

Lis

raymoont pisze: 10 mies. temu
Lis pisze: 10 mies. temu Ja sobie to kupiłem na cd, a od czasów Mdłości nie kupowałem nic. Na tym live Mgła podoba mi się, brzmi brudno, szorstko i agresywnie, na płytach to dla mnie za bardzo ugrzecznione.
Nawet "With Hearts Toward None" sobie odpuściłeś? Cholera, to świetna płyta jest...i bardziej "szorstka" niż dwie ostatnie (inna sprawa, że mi to nowe brzmienie Mgły nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie).
Lubię Mgłe do Grozy, poznałem właśnie na wysokości debiutu, potem czekałem na WHTN i coś mi tam nie grało, jednym uchem wpadało drugim wypadało, może kiedyś wrócę, a kolejne to już nie moja bajka.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

raymoont pisze: 10 mies. temu
porwanie w satanistanie pisze: rok temu Jak na hipstera przystało - już mam 8-) Wydane zajebiście.
Tak z ciekawości.. to pod płytą to bluza jest? Portfel mnie swędzi, a taka szara wygląda fajnie (chociaż w sklepie no-solace takowej nie widzę)
Koszulka z motywem z okładki "Mdłości", tylko tak się ułożyła, jakby to całe szare było.

Swoją drogą - ta koncertówka to w moich uszach coś innego, niż zwyczajne metalowe koncertówki. Zastanawiałem się, po co to wydają, bo przecież ich muzyka nie zostawia raczej miejsca na dodanie jakichś fikołków, ale... kurde, ile jest w tych utworach emocji. Mam wrażenie, jakby zostały one bardzo starannie wyselekcjonowane właśnie pod tym względem, w sensie, że w jednym wyjątkowo zagrała agresja, w innym desperacja, gdzieś indziej na plan pierwszy wybija się zobojętnienie. Hipnotyzujący (mimo częstych zmian brzmienia) album, nie jakieś tam uzupełnienie dyskografii, tylko, w mojej ocenie, propozycja pod pewnymi względami równorzędna względem pełniaków.
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

porwanie w satanistanie pisze: 10 mies. temu Swoją drogą - ta koncertówka to w moich uszach coś innego, niż zwyczajne metalowe koncertówki. Zastanawiałem się, po co to wydają, bo przecież ich muzyka nie zostawia raczej miejsca na dodanie jakichś fikołków, ale... kurde, ile jest w tych utworach emocji. Mam wrażenie, jakby zostały one bardzo starannie wyselekcjonowane właśnie pod tym względem, w sensie, że w jednym wyjątkowo zagrała agresja, w innym desperacja, gdzieś indziej na plan pierwszy wybija się zobojętnienie. Hipnotyzujący (mimo częstych zmian brzmienia) album, nie jakieś tam uzupełnienie dyskografii, tylko, w mojej ocenie, propozycja pod pewnymi względami równorzędna względem pełniaków.
Bardzo fajnie to ująłeś. Słuchając Torn Aether, nawet jeśli poszczególne utwory mają nierówną jakość dźwięku (jak chociażby jakieś drobne problemy z lewym kanałem przy Age Of Excuse VI, czy w innym przebijającą rozmowę w tle) to niemal każdy z tych wałków zagrany jest nieco inaczej niż na studyjniakach, często właśnie agresywniej, z wyeksponowaniem innych elementów. Fakt, że Mgła gra przecież bardzo dobrze na koncertach - a tutaj powybierali z tak obszernego okresu i lokalizacji tak różne wykonania - też świadczy o tym, że kluczem nie było tutaj "żeby najlepiej to brzmiało"...

Mnie ciekawi jak będzie z nową płytą. Wcześniej planowali ją na 2024.. Teraz ma wyjść w tym roku. Oby to przesunięcie wynikało z tego, że szykują serio jakiś dobry materiał.. i oby nie polecieli w dziwne, zbyt przesadne eksperymenty (chociaż w przypadku Mgły, to jakoś mam wrażenie - że można być spokojnym).
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

Znowu mnie przy muzyce naszło na kompulsywne rysowanie w weekend ;-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Nie wiem czy to nie pod wpływem sugestii, ale właśnie włączyłem Exercises i choć treść ciekawa i brudna, to jednak nie potrafię odrzucić od siebie skojarzeń z Hauntologist, bo to faktycznie płynie sobie spokojnie i gładko, aż by się prosiło o jakieś mocniejsze zakłucie. Nie żebym jechał, lubię, ale tak faktycznie jest. Najczęściej ostatnio u mnie leciało EP Presence, gdzie ta zadziorność jest większa. Swoją drogą spoti-faja zayebana, z której to właśnie puściłem, też wypłaszcza wszystko o 50%. Ale od drugiego numeru puszczonego z BC już mnie pochłania. Jest dobrze.
Nothing inside.
Lis
Moderator globalny

Lis

To nie kwestia sugestii, te płyty są grzeczne i ładne.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

No, M. wyraźnie mówił kiedyś, że dysonanse idą do KSM, a ładne harmonie do Mgły. Czyli ładne są owszem. grzeczne? Nie powiedziałbym. Choćby same teksty są tu 100 razy bardziej niegrzeczne, niż typowy tekst blackmetalowy, który z założenia najlepiej, żeby był o niczym, albo o pogodzie i przyrodzie.

@raymoont

Sztos malunek :)
Lis
Moderator globalny

Lis

No tak, ale mowa o muzyce nie tekstach, ta muzyka jest po prostu za słodka (niech będzie że słodko-gorzka, ale jednak cukier jest), nie tego szukam w black metalu. Jest to w swojej formie raczej dobre granie, z tym że nie dla mnie.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

porwanie w satanistanie pisze: 10 mies. temu @raymoont
E tam, widać po palcach, że AI ;)
Nie no, mega rysunek, szacun dla e-kolegi!

Ja tam często zapuszczam pełniaki Mgwah w pracy i to jest rzeczywiście granie ładne i grzecznie płynące. Pozwala mi leżeć na zielonych pastwiskach,
prowadzi mnie nad wody gdzie mogę odpocząć.
Stop przemocy, stop agresji.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Lis pisze: 10 mies. temu No tak, ale mowa o muzyce nie tekstach, ta muzyka jest po prostu za słodka (niech będzie że słodko-gorzka, ale jednak cukier jest)
Według mnie tam wszystko jest połączone bardzo ściśle i muzyka znakomicie podkreśla zawartość ideowo-tekstową. Dla nie to nie jest słodkość, tylko taki, rzekłbym, gorzki triumfalizm.
kataton88
Tormentor

kataton88

Ta średnia Mgła, myślę głównie o serduszkach i ćwiczonkach, to bardzo - za przeproszeniem - oczyszczająca muzyka. W tym sensie nie dziwię się, że niektórzy nie chcą się po ludzku umyć ;) tylko mają ochotę na kąpiele w smole.

@raymoont masz talent. nie marnuj go, narysuj coś zboczonego!
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

porwanie w satanistanie pisze: 10 mies. temu @raymoont
Dzięki. Minimalnie skopałem ten palec serdeczny na gryfie (dłonie są trudne do rysowania), trochę może za mało przebija kontur pudła gitary przy nodze.. ale to nigdy idealnie nie wyjdzie :-)
W zamierzeniu miało być trochę "zamglone", miał być efekt gry/snopów światła (mimo że rysunek w czerniach i szarościach) :D
kataton88 pisze: 10 mies. temu @raymoont masz talent. nie marnuj go, narysuj coś zboczonego!
Nawet próbowałem.. tylko wychodzi mi zawsze coś kiczowatego ;-) Już lepiej wychodzą różne "surrealizmy" (wzorowane trochę na stylu Beksińskiego).

Co do samej Mgły, to rozbawił mnie tytuł w Wyborczej ("Ekstremalni, przebojowi, zamaskowani. Świat zachwyca się polską Mgłą")... Blackmetal to raczej nigdy nie stawiał na "przebojowość". Autorowi się chyba z heavymetalem pomyliło ;)

https://wyborcza.pl/7,113768,27545257,j ... -loud.html

Natomiast sama idea "self publishing" i "do it yourself" podkreślana w tym artykule zacna.. Mam nadzieję, że Mgła nie sprzeda się żadnemu majorsowi .. i że kolejna płyta to będzie dla odmiany trochę więcej agresji/szorstkości (nawet jeśli dysonanse i większe wygibasy gitarowe mają zarezerwowane dla KSM).
kataton88
Tormentor

kataton88

Tytuł jak tytuł. Mgła w gatunku jest jednak "przebojowa". Ale artykuły w wyborczej, to gorzej niż migawka w teleexpresie :)

Kiczu nie bój. Ustaw reedki Kata jako poprzeczkę i skacz wyżej ;)
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

kataton88 pisze: 10 mies. temu Ale artykuły w wyborczej, to gorzej niż migawka w teleexpresie :)
Szubrycht jest autorem tego artykułu. Nie ma się czego bać.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 3 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
kataton88
Tormentor

kataton88

Po Nergalu lewicowe salony ochoczo przytulają polski BM. Ja nie mam z tym wielkiego problemu, dopóki kapele skupiają się na muzyce. Ale dla niektórych to już pewnie degrengolada sceny itd.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Być może, ale akurat mniej mnie dziwi chwalenie jakiegoś black metalowego zespołu na łamach lewicowej gazety aniżeli na łamach prawicowej. Poza tym, istnieją gorsze rzeczy niż black metal z Wyborczej - np. black metal z Tik Toka.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 3 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Nataniel

Nataniel

raymoont pisze: 10 mies. temu Znowu mnie przy muzyce naszło na kompulsywne rysowanie w weekend ;-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bardzo fajnie i to jest talent. Przypomniało mi się jak miałem nieprzyjemności w szkole za bardzo słabe malowidła na ławce. Tak do dziś kreśle sobie za pentagramem krąg:)
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

1. GW - lewicowa? Pusty śmiech. To zawsze była gazeta mocno skierowana do elektoratu opartego z jednej strony o Unię Wolności, a maksymalnie Unię Pracy. Ale widzę, że wystarczy coś przychylnego ku wątkom kobiet czy mniejszości i się odpalają konfiarskie pomysły.
2. Mgła - @porwanie w satanistanie ->
gorzki triumfalizm
lapidarnie a jakże trafnie.
3. Rysunek - super, że są etapy, jak powstawał.
Co do dłoni nie rozumiem zarzutu. Jest bardzo dobrze. Ładny kontrast loga. Najważniejsze, że w rysunku jest dynamika, to nie przekopiowanie zdjęcia, to wrażenie zdjęcia. Gratuluję.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Kto w GóWnie publikuje, tego ja nie szanuję ! Szubrycht powinien pisać na Chaos Vault ! Z artykułu dowiedziałem się tylko, że w Aleksandra rowie łódzkim jest mgła. Za resztę musiałbym zapłacić, a jeszcze mnie do szczętu nie pojebało. Ale miło wspominam felieton Skiby o nazistach z Infernal War na łamach Wprost.

Ładny rysunek. Powinieneś rysować komiksy.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Mała dygresja: jak komuś nie przeszkadza, gdzie Jarek publikuje, to przypominam, że jak co wtorek - o zgrozo- w Polskim Radio 3 ma On audycję "Ciężko na sercu", od 00:05 do 02:00. Polecam. Idealnie po Dunaja audycji w 357 Radio. ;-)
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Nie chce, bo oni wszyscy tam słuchają metalu, a ja go nie słucham. Kiedyś włączyłem jakąś audycje , a tam spuszczali się nad Metaliką, a wiadomo, że metalika nie nagrała nic ciekawego po Majstrze od Tapet. Nie dla mnie takie zabawy. Trzeba bardzo kochać taką muzykę, żeby dla kogoś wydarzeniem była np. nowa płyta zespołu pieśni i tańca Vader, a ja kocham tylko siebie jak przystało na prawdziwego satanistę.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

https://magazynperkusista.pl/artykuly/w ... ast-priest

Darkside "w cieniu" Pawulona, czy Daraya? Czy ja wiem... Daray pograł 4 lata w Vader, teraz gra pop w Dimmu Borgir. Pavulon jako sesyjny pałker tych ekip zaliczył masę, ale na dłużej to jednak Batushka, czy Hate... Czy to jednak czyni ich lepszymi perkusistami...
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

raymoont pisze: 10 mies. temu teraz gra pop w Dimmu Borgir.
Każdy chciałby grać taki pop.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

raymoont pisze: 10 mies. temu https://magazynperkusista.pl/artykuly/w ... ast-priest

Darkside "w cieniu" Pawulona, czy Daraya? Czy ja wiem... Daray pograł 4 lata w Vader, teraz gra pop w Dimmu Borgir. Pavulon jako sesyjny pałker tych ekip zaliczył masę, ale na dłużej to jednak Batushka, czy Hate... Czy to jednak czyni ich lepszymi perkusistami...
A jest jakiś czynnik merytoryczny, by ich porównać??? To tylko subiektywne przepychanie. Każdy z nich ma masę muzyki na swoim koncie. Inne emocje i inny sposób gry. Czego chcieć więcej?
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

Zsamot pisze: 10 mies. temu A jest jakiś czynnik merytoryczny, by ich porównać??? To tylko subiektywne przepychanie. Każdy z nich ma masę muzyki na swoim koncie. Inne emocje i inny sposób gry. Czego chcieć więcej?
Dokładnie.. Dlatego tak mi lekko zazgrzytało to sformułowanie "w ich cieniu" (bo sam wywiad dosyć ciekawy, a Darkside z całej trójki najbardziej wygadany). Uważam, że takie wartościowanie i ustawianie w szeregu jakie jest we wstępniaku do ww. wywiadu, jest zupełnie niepotrzebne.