Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

brzask pisze: 10 mies. temu A tak.., ten podindustrializowany debiut, który wyszedł później jest "tylko" dobry.
Dosyć grzecznie to powiedziane bo ten debiut jest po prostu chujowy. Nie dość, że dojebane decybele poza skalę to same kawałki przy starych klasykach brzmią po prostu drętwo. To jedna z niewielu płyt, na które byłem napalony niczym na widok młodziutkiej Jenny Jameson a po przesłuchaniu poszła na opych za poważne granie.
GRINDCORE FOR LIFE

Tagi:
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

brzask pisze: 10 mies. temu Jakby w połowie lat 90tych wyszedł album Thorns w duchu takich arcydzieł jak numery Ærie Descent i Funeral Marches to the Grave z demka Trøndertun (znane są bardziej z późniejszej kompilacji Stigma Diabolicum), to wielbiłbym go pewnie tak jak Det som engang var czy Hvis lyset tar oss... A tak.., ten podindustrializowany debiut, który wyszedł później jest "tylko" dobry.
Chętnie bym powitał co roku kilka płyt tak "tylko dobrych"...
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Hajasz pisze: 10 mies. temu
brzask pisze: 10 mies. temu A tak.., ten podindustrializowany debiut, który wyszedł później jest "tylko" dobry.
Dosyć grzecznie to powiedziane bo ten debiut jest po prostu chujowy. Nie dość, że dojebane decybele poza skalę to same kawałki przy starych klasykach brzmią po prostu drętwo. To jedna z niewielu płyt, na które byłem napalony niczym na widok młodziutkiej Jenny Jameson a po przesłuchaniu poszła na opych za poważne granie.
Czytaj: nie dostałem tego czego chciałem więc jest chujowy. :evil:

A tak naprawdę jest to kawał zimnego, ponurego mięcha, które wisi na haku gdzieś w stęchłej, opuszczonej hali produkcyjnej i tylko nie widomo czemu jej zautomatyzowana linia produkcyjna dalej działa... Zajebisty nastrój ma ten płyt!
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Słuchałem od wczoraj z 4 razy i jak na moje to zajebista płytka, a jeśli chodzi o tzw. industrial black metal to po prostu czołówka.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

yog pisze: 10 mies. temu Słuchałem od wczoraj z 4 razy i jak na moje to zajebista płytka, a jeśli chodzi o tzw. industrial black metal to po prostu czołówka.
Jak nie top...
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Lis
Moderator globalny

Lis

Top.
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Ąbsolutny top. 8-)
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Gdyby do najsłabszej płyty Godflesh podłożyć blekowe wokale to nikt by dzisiaj nawet nie pamiętał co nagrał Thorns.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Litości, to dwa różne światy muzyczne. Tu już szukasz chuja do dupy, byleby tylko coś tam uzasadnić.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Zsamot pisze: 10 mies. temu Litości, to dwa różne światy muzyczne. Tu już szukasz chuja do dupy, byleby tylko coś tam uzasadnić.
Niestety Karolku ale się mylisz bo lecimy w stylistykę industrial metal, który różni się tylko od tego thornsowego wokalami.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Nie, różni się diametralnie. Inny klimat, inne emocje, inna stylistyka. To że tak sobie coś tam ułożyłeś, nie oznacza, że to jakiś kanon. I oczywiście działa to w dwie strony Żabciu. ;-)
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Zsamot pisze: 10 mies. temu inne emocje
Opowiedz mi o tym bo to musi być interesujące.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Summerisle
Master Of Reality

Summerisle

Nie wiem, czy nie było tego niusa gdzieś na shoucie (nie śledzę), ale Snorre i General z Slagmaur wybrali się w góry we wtorek i do tej pory nie wrócili. Ponoć trwa akcja poszukiwawcza.

https://metalinjection.net/news/thorns- ... -of-norway
Awatar użytkownika
Summerisle
Master Of Reality

Summerisle

Summerisle pisze: 2 mies. temu Nie wiem, czy nie było tego niusa gdzieś na shoucie (nie śledzę), ale Snorre i General z Slagmaur wybrali się w góry we wtorek i do tej pory nie wrócili. Ponoć trwa akcja poszukiwawcza.

https://metalinjection.net/news/thorns- ... -of-norway
Aktualizacja - zaginęła również 94-letnia baba z chatki na kurzej stopce.
https://zwaremetalen.com/english/mother ... issing-son
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Ciekawa sprawa. Poczytałem trochę komentarzy na fb i znalazłem takie coś, napisał to bodajże jakiś Norweg:
Apparently this seems to be fake news, the original source (Fosen Folket) is a fake newspaper, its a play on Fosna-Folket the (real) local newspaper (https://www.fosna-folket.no/). Which also has no mention of this case.

After a review of the staff/editorial office, the evidence points to it being fake and made up. Some image of people in the editorial are real, but they work other places, or aren't real (name/image doesn't match reality). There is even a image of Harry Houdini, linked to a norwegian name. One other is an image of a well known norwegian magician "Davido" aka. Bjørn David Fevåg, but the name portrayed in the website is Terje Dypevik.

The newsoutlet was registeret only last month, so it is quite new – but also a fake.
Sprawdziłem kilka głównych norweskich serwisów informacyjnych i zero wzmianek o całej sytuacji. Większość newsów pochodzi z poza norweskich portali związanych z muzyką metalową. No nic, pewnie się wkrótce okaże czy to fake czy prawda. Widziałem nawet domysły ludzi, że to akcja promocyjna nowego Thorns. Dziwne. Z drugiej strony, na profilu chłopa z Slagmaur ostatni post to post ze zdjęciem sprzed 3 dni i podpisem, że się ze Snorrem wybiera w góry, więc najwyraźniej pójść poszli...
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 3 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Myślę, że to spisek slagmaurzystów, którzy postanowili zrealizować znany od dekad mem jak to policja szuka muzyków blackmetalowych, którzy zagubili się podczas sesji fotograficznej w lesie.
Awatar użytkownika
Summerisle
Master Of Reality

Summerisle

yog pisze: 2 mies. temu Myślę, że to spisek slagmaurzystów, którzy postanowili zrealizować znany od dekad mem jak to policja szuka muzyków blackmetalowych, którzy zagubili się podczas sesji fotograficznej w lesie.
Gdy pojawiła się wzmianka o tej baba jadze, to zapachniało mi jednak fejkiem. Wcześniej autentycznie wierzyłem w prawdziwość całej sytuacji. Jeśli to sami muzycy puścili takie newsy w eter, to żart im się udał :D
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Człowiek czyta o tym numerze, który odwalili i naprawdę zaczyna się zastanawiać nad tym, co się dzieje ze światem. Goście upozorowali własne zniknięcie w górach, dorobili do tego fałszywą stronę stylizowaną na lokalną gazetę i spokojnie czekali, aż metalowe środowisko zacznie panikować. I faktycznie – poszły informacje o realnej akcji poszukiwawczej. Potem wyszło, że to wszystko miało być jakimś ich „społecznym eksperymentem”, w który wciągnęli nawet Czerwony Krzyż, strażaków i ludzi z norweskiej obrony cywilnej. To całe zamieszanie ma przerodzić się w film dokumentalny. Pewnie już się o to bije Netflix z HBO :)
Ja jednak wolę, żeby oni swój geniusz przelewali na płyty a nie takie akcje.

https://www.facebook.com/share/p/1KFF4RkT7d/
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Przynajmniej chciało im się odegrać jakąś sztukę w celach autoreklamy. Czołowy polski metalowiec po prostu pokazuje gipsowego kutasa na kamerce doklejonej do monitora. Doceniam włożony trud. Co nie zmienia faktu, że to i tak żałosne.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Sierra
Fallen Angel Of Doom

Sierra

Czego to ludzie nie wymyślą, żeby przypomnieć o sobie w mediach... Zamiast wreszcie coś nagrać, odstawiają "Blair witch project" dla ubogich.
cokolwiek, gdziekolwiek, kiedykolwiek
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Sierra pisze: 2 mies. temu odstawiają "Blair witch project" dla ubogich.
Trochę to żenujące. W obozie Thorns niby coś się dzieje, ale efektów brak. Nowego materiału jak nie było tak nie ma, ale jak widać jest czas na uskutecznianie takich krzywych akcji. :)
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Obawiam się że to typowe zachowanie dla gości co regularnie lubią sobie coś wciągnąć lub zdrowo wychylić kieliszek. "Nowa płyta nadchodzi", "wydawcą będzie Moonfog, sprawdzone info", "czekajcie a zobaczycie" - pełno słów a działań mało. No i takie akcje jak ta powyżej też typowa dla osób z uzależnieniem.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

pp3088 pisze: 2 mies. temu wydawcą będzie Moonfog
Ten zjebany konfident chyba nadal myśli, że są lata 90-te. No debil do kwadratu. Oczywiście mam na myśli Rucha Ruch.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

To nie jego wina, przecież nie od dziś wiadomo, że gdy wydarzy się incydent, to pojawia się konfident.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

yog pisze: 2 mies. temu gdy wydarzy się incydent, to pojawia się konfident.
:lol:

Może ten mityczny nowy materiał Thorns jest na ukończeniu i zaraz się nam objawi a te wygłupy to jakaś głupia akcją promocyjna? ;)
Awatar użytkownika
Sierra
Fallen Angel Of Doom

Sierra

Hajasz pisze: 2 mies. temu
pp3088 pisze: 2 mies. temu wydawcą będzie Moonfog
Ten zjebany konfident chyba nadal myśli, że są lata 90-te. No debil do kwadratu. Oczywiście mam na myśli Rucha Ruch.
Hajaszu, bądź wyrozumiały, jakbyś spożył tyle mózgotrzepów, co on, też byś myślał i widział rzeczy, których nie ma.

Ale dziwię się, że inni z norweskiej sceny dali się w to wciągnąć i stali z tym plakatem o zaginięciu prężąc się jak szczur w pomyjach, z zacieszem na mordzie. Ale konfident Ruchacz i jego funfel po raz kolejny dowiedli, że zmysłu biznesowego nie mają za grosz, za to obaj mają ciężki pomyślunek, bo odbiór tej cepeliady wśród słuchaczy jest, delikatnie mówiąc, żaden i coraz więcej jest ludzi, którzy obśmiewają do imentu tę żenadę.
Awatar użytkownika
Summerisle
Master Of Reality

Summerisle

Sierra pisze: 2 mies. temu Ale dziwię się, że inni z norweskiej sceny dali się w to wciągnąć i stali z tym plakatem o zaginięciu prężąc się jak szczur w pomyjach, z zacieszem na mordzie. Ale konfident Ruchacz i jego funfel po raz kolejny dowiedli, że zmysłu biznesowego nie mają za grosz, za to obaj mają ciężki pomyślunek, bo odbiór tej cepeliady wśród słuchaczy jest, delikatnie mówiąc, żaden i coraz więcej jest ludzi, którzy obśmiewają do imentu tę żenadę.
Tu chyba bardziej chodziło o to, żeby się o nich mówiło - nieważne jak. Zasięgi są? Są. A czy mówi się, że "wow, wysublimowany pomysł", czy "cepeliada, wiocha i żenada" to ich prawdopodobnie wali z góry na dół. Cel został osiągnięty - jest o nich głośno, jest ruch w internetach. Zatem można mniemać, że myślą biznesowo o wiele lepiej niż sądzisz.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Sierra pisze: 2 mies. temu Hajaszu, bądź wyrozumiały, jakbyś spożył tyle mózgotrzepów, co on,
Ależ spożył!
też byś myślał i widział rzeczy, których nie ma.
... 😏

Co do sprawy, to sam w pierwszej chwili to łyknąłem i zasmuciłem. Nie z powodu Thorns, tylko że mój ukochany Slagmaur przez to ucierpi (i ta jebana czwarta płyta nigdy nie wyjdzie !!!). No beka jaja ugółem. Kvarforth zdecydowanie lepiej potrafi w znikanie.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Nathas pisze: 2 mies. temu
Sierra pisze: 2 mies. temu Hajaszu, bądź wyrozumiały, jakbyś spożył tyle mózgotrzepów, co on,
Ależ spożył!
też byś myślał i widział rzeczy, których nie ma.
... 😏
Spożył, a potem przybył do niego duch Mrocznej Puszczy wprost z Dol Guldur i nakazał jebać Summoning! ;)
Summerisle pisze: 2 mies. temu Tu chyba bardziej chodziło o to, żeby się o nich mówiło - nieważne jak. Zasięgi są? Są.
Jeśli chłopaki chcieli przypomnieć o sobie metodą na Windira to chyba jednak im nie wyszło.
Awatar użytkownika
Sierra
Fallen Angel Of Doom

Sierra

@Summerisle tylko co poza gadaniem gawiedzi internetowej obaj gieroje malowani z tego mają? Ano wielkiego chuja na kaczych łapach, bo materiału jak nie było, tak nie ma, a na samym gadaniu, dobrym, czy złym, daleko nie uciągną. Więc jednak biznesowo to są pizdy grochowe, jak policzysz koszt tej paraolimpiady (finansowy i czasowy), to już dawno przynajmniej Slagmaur miałby materiał skończony - bo na tego opierdalacza z Thorns już dawno mam wywalone.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Mają podobno z tego film, który to był w przygotowaniu od jakiegoś już czasu.
Awatar użytkownika
Sierra
Fallen Angel Of Doom

Sierra

yog pisze: miesiąc temu Mają podobno z tego film, który to był w przygotowaniu od jakiegoś już czasu.
Jesteś pewien, że nie chodzi o drugi pełniak Thorns? <sorry, nie mogłam się powstrzymać>
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Przypuszczam, że jedno z drugim jest powiązane, a wszystkiego dowiemy się w swoim czasie.