Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Corpus Offal

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Leci nawet bardzo głośno ta nowa "supergrupa" powstała na gruzach innej załogi. W sumie to szybko poszło bo króciutke demko i już deal na debiut.

Okładka widać robiona po taniości no straszna chujnia ale mając 20 baksów w kielni to można się ostro zabawić zatem leci ten płyt i pomijając intro dwa pierwsze kawałki bez historii więc pomyślałem jebać to idę się odlać i jak wrócę do DELETE a tu nagle czuję Wacław gorący itp. i coś zaczyna się grać!!!

Wracam na posterunek a to kawałek tytułowy i od tego momentu robi się fachowo. Przecież to nie są byle chujki i nagle zaczną sprzęgać gryf aby nagrać jakiś przechujowy raw. Już do końca płyty jest bardzo konkretnie ale te stracone 15 min z początku jednak trochę uwiera bo płytex trwa 50 min!!!

Odsłuchane bo jednak to konkretny det. Może kupię jak w dziupli za dychu będzie. Powoli się płyt kończy. Fajne ale jednak bez tego hasła Michaela Buffera. Trochę szkoda.

Skład:
Jason Sachs - Bass ex-Demoncy
Jesse Shreibman - Drums Autophagy, Bell Witch, Black Hole of Calcutta, Black Queen, ex-The Makai, ex-Transient, ex-Wrekmeister Harmonies (live)
Clyle Lindstrom - Guitars Caustic Wound, Fetid, ex-Cerebral Rot, ex-Of Corpse
Ian Schwab - Guitars, Vocals Crurifragium, ex-Astraes Pestis, ex-Cerebral Rot, ex-Chronic Tomb, ex-Warpvomit, ex-Demoncy, ex-Excarnated Entity, ex-Hexenslaught

Dyskografia:
2024 - Demo 2024 [demo]
2025 - Corpus Offal

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Co ... 3540542030
BC: https://20buckspin.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Strasznie nudny i męczący album, ale no samo Cerebral Rot to też było co najwyżej takie se granie. Pierwsze dwa kawałki, to nawet nie tyle bez historii, co najzwyklejszy w świecie kibel i granie dla miłośników Miękkiego Herbatnika. Potem niby coś się zaczyna dziać, ale generalnie miałki powrót na gruzach średniaka. Gdybym miał oceniać płyty na podstawie pierwszych numerów i potem podejmować decyzję, czy warte słuchania, czy też nie, to poszłoby w kosz z miejsca.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

To ja dla odmiany nie bardzo wiem o co wam chodzi, bo Essence of Dissolution to zajebisty utwór (zwłaszcza gdzieś tam od 1:50 jak wlatuje napierdalanie flażoletami) i mimo, że całego albumu jeszcze nie słyszałem, to próbki są dość zachęcające. A co do Cerebral Rot - to nie był nie wiadomo jak mocny strzał, ale debiutowi tego już nieistniejącego zespołu mocy odmówić nie można.
yog pisze: 4 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
TITELITURY pisze: 3 mies. temu Na złość rodzicom dam dupy koledze z brokułem na głowie !
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

No ok ten ich debiut. Mimo swej długości to raczej nie ma zbyt wielu momentów ziewania, aczkolwiek o jakimś potężnym ciosie to nie ma mowy. Słychać, że pół składu grało w Cerebral Rot, elementy tamtego grania słychać tu i ówdzie, aczkolwiek swego czasu debiut Cerebral Rot na mnie trochę większe wrażenie zrobił. Dobre granie, do którego raczej wracać nie będę (podobnie jak nie wracam do Cerebral Rot) - ewentualnie do tego kawałka Essence of Dissolution, bo jest zajebisty. No niestety całościowo to w moim odczuciu taki album przy którym dobrze się bawisz, gdy leci, ale gdy już się skończy to nie masz ochoty włączać tego ponownie.
TITELITURY pisze: 3 mies. temu Na złość rodzicom dam dupy koledze z brokułem na głowie !
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

DiabelskiDom pisze: rok temu Strasznie nudny i męczący album, ale no samo Cerebral Rot to też było co najwyżej takie se granie. Pierwsze dwa kawałki, to nawet nie tyle bez historii, co najzwyklejszy w świecie kibel i granie dla miłośników Miękkiego Herbatnika. Potem niby coś się zaczyna dziać, ale generalnie miałki powrót na gruzach średniaka. Gdybym miał oceniać płyty na podstawie pierwszych numerów i potem podejmować decyzję, czy warte słuchania, czy też nie, to poszłoby w kosz z miejsca.
TAK. Co za kurwa gówno dla zblazowanych entuzjastów reggae. Cieszę się, że Duduś wyręczył mnie w obowiązku budowania jakiejś dłuższej wypowiedzi. Już chuj kładę, że skoczne jak disco w remizie we wsi u mojej ciotki pod Poznaniem. Te wszystkie riffy już były. Nawet wokal jest jak w pierdyliardzie innych kapel. Zadałbym nawet pytanie po chuj nagrywać taką muzykę, ale odpowiedź jest prosta: bo jest popyt. Jeśli tu jakiś kuc podnieca się, że kupił płytę Hate, to na takie kapele, jak ten Corpus Anal też znajdą się odbiorcy.

Dupa cicho ! Od 2 do 4 minuty w tytułowym kawałku dzieje się coś ciekawego. Szkoda, że to wszystko...
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Gdzie jest popyt na takie granie? Chyba wśród garstki słuchaczy. Przecież ta muzyka nie ma w sobie nic, czym możesz szerzej zainteresować losowego odbiorcę. To już prędzej jakieś black metale, bo corpse paint, bo melodie, bo romantyczność, bo szatan albo nazizm, bo ah ah. Rodziny to z takiego grania pewnie nie wyżywią. Hate zgaduję, że prędzej.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Dla mnie ich pierwsza płyta to taki średniak. Jest masa lepszych płyt w tym gatunku, ale jest też cała masa gorszych. Nie słucham już praktycznie nowych płyt deathmetalowych (poza nielicznymi wyjątkami), bo mnie zwykle nudzą i do tej płyty pewnie już nie wrócę. Ewentualnie wrócę za 3 lata albo odpalę przez przypadek. ;)
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Vexatus pisze: rok temu przez przypadek. ;)
Przez przypadek to można dziewkę zbrzuchacić albo jak Tabaluga dostać prysznica z dupy!!!
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Hajasz pisze: rok temu Przez przypadek to można dziewkę zbrzuchacić
Nawet to samo sobie pomyślałem kiedy to pisałem, bo to jedno z moich ulubionych powiedzonek. :) Co do prysznica z dupy to nie jestem pewien, ale pewnie te miodowe (Perły czy tam Łomże czy co on tam pije i udaje, że to piwo) wynalazki mogą mieć z tym coś wspólnego.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

On to robi specjalnie, bo tylko w sraczu może sobie popisać na forum te androny. Jak żona nie patrzy.
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian