Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Czytam se właśnie coś o pingwinach i w związku z tym odpaliłem Bethlehem z 1996 - takiego DSBM chyba szukałem jakiś czas temu.
Jest dość nieostrożnie i jak na pierwszy rzut to się oczy szerzej otwierają, stąd się zrodziły chyba Lifelovery czy inne Fadheity. :)
Będzie przerabiane, bo co najmniej godne uwagi.
Nothing inside.

Tagi:
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Tylko uważaj bo sporo nieostrożnych ludków po płycie z 1996 roku zostało z zerwanym gwintem.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Też jakiś czas temu zapoznałem się z Dictius Te Necare i byłem pod wrażeniem, a fanem takiego black metalu zdecydowanie nie jestem. Mocno pojebane wokale, do tego niebanalne utwory i się już nie dziwię czemu ten zespół darzy się takim uznaniem. No i tam nie ma jako takiej melancholijnej płaczliwości, tylko jest bardziej depresyjna jazda bez trzymanki. :)
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 3 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Heh, te pierwsze 2 albumy Niemców to jest sztos.
Czytając to co wyżej przypomniał mi się mój ojciec. Gdy mu to puściłem (i chyba jeszcze EP-kę Burning Witch, jeśli dobrze pamiętam po latach) to tylko prosił bym dla odskoczni słuchał naprzemian z czymś weselszym, bo to może mieć wpływ na psychikę. Stary pryk skumał o co chodzi 😎
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Hajasz pisze: 6 mies. temu Tylko uważaj bo sporo nieostrożnych ludków po płycie z 1996 roku zostało z zerwanym gwintem.
Niklas Kvarforth potwierdza.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Siada ta płyta, gdzieś w tym gąszczu szaleństwa, mocniejszego, szybszego i bardziej walcowatego riffowania i wrzasków z których rozumiem mniej więcej coś w stylu : "japierdole nie wytrzymam" znalazły się też cichsze i spokojniejsze instrumentale, które polubiłem za sprawą Wresta z Leviathana.
Materiał zdecydowanie nie na jeden raz i nie brakuje mu charakteru.
Lifelover to przy tym kwiatki i gołe dupy! (ale uwielbiam i tak). Swoją drogą ciekawe jak wyglądał nabór na kolejnych wokalistów do tego zespołu, czy kryterium było to,kto jest bardziej smutny? :D
Nothing inside.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

blue_calx pisze: 6 mies. temu Swoją drogą ciekawe jak wyglądał nabór na kolejnych wokalistów do tego zespołu, czy kryterium było to,kto jest bardziej smutny? :D
Raczej kto się bardziej wydrze kiedy strzeli gwint!!! Posłuchaj Sardonischer bo tam śpiewanko także ekstraklasa.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Wokal Kima Carlsona, też mocna schiza i darcie kota, ale bardziej w Hypothermia, niż Lifelover. Tam już nieco stonował darcie pizdy.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Inverted Hitler

Inverted Hitler

Wczoraj zmarł współzałożyciel i wieloletni basista Bethlehem, Jürgen Bartsch...
Awatar użytkownika
affilicted

affilicted

Tragiczny rok dla ludzi z metalowego środowiska. Rest in Peace Jürg.
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Więc to jest już koniec Bethlehem.
Awatar użytkownika
mentally murdered
Master Of Puppets

mentally murdered

No to sehlejem