Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Pvrgatorii

Vexatus

Obrazek

Pvrgatorii to hiszpański dwuosobowy blackmetalowy projekt stacjonujący w Barcelonie. Panowie grają razem od 2018 roku i mają jak na razie na swoim koncie dwa (niezbyt długie) pełniaki. Muzyka to prosty Black Metal mocno zalatujący punkowym klimatem, choć zdarzają im się też wycieczki w nieco inne rejony. Ten punkowy klimat jest wyczuwalny głównie na pierwszej płycie. Niby dupy to nie urywa, ale słucha się przyjemnie ze względu na dobre wokale, spoko brzmienie i punkową motorykę.

Obrazek

Skład:
L'Ombra - Drums
Darth Dvnkel - Guitars, Vocals Assassani, Contador Geiger, Dvnkel Reich, Gran Poder, Lespectro, Último Templo
▼ Byli muzycy
Tvrment - Bass (2019-2024)
Dyskografia:
2021 - Con las uñas clavadas en la cara de Dios
2024 - Marching Through Thee Night Guided by a Black Fire

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Pv ... 3540489937
BC: https://pvrgatorii.bandcamp.com/
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

No panie no zajebiste granie! Wrzuciłem sobie ten czerwony album z angielskim tytułem. Brudne, chamskie i z pomysłem. Trochę punkowej motoryki gdzieś tam faktycznie wsadzili i przewija się ona między blastami w szybszych kawałkach,...no ale są też i dłuższe fragmenty utrzymane głównie w średnim tempie i to dopiero jest miód - wspaniałe , brudne brzmienie wiosła, które wpada jakby w turbulencję i gdzieś tam lewituje między tremolowankiem a piekielnym hałasem , no uwielbam to.
No i nieoczekiwana i nieoczywista wisienka na torcie w postaci wokalu, któremu bliżej do death/grindowych wyrzygów niż poczerniałych skrzeków. Świetny pomysł.
Wielka szkoda, że tak krótko bo to jedynie 24 miinuty...no ale jest jeszcze jedynka, którą za jakiś czas odpalam.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE