Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

MYSTIC FESTIVAL 2026 03-06.2026 Gdańsk, Stocznia

Zsamot

Obrazek
Za rok kolejna odsłona.
Tradycyjnie - będzie wiele narzekań i utyskiwań, kogo nie ma. Co jest zjebane, bo będzie, co ma być.
Jak na razie jest kilka naprawdę trafionych typów i kilka takich mocno dla mnie zbytecznych. Ale z perspektywy bycia na festach, to i tak jak ogarnę kilka dziennie, to będzie super.

04.09.2025
Black Label Society
Blood Incantation
theGathering
Six Feet Under
SEPTICFLESH
MASTER BOOT RECORD
Embryonic Autopsy.

16.06.2025
Kublai Khan TX
Scour
Acid King
Winterfylleth. 🔥

30.09.2025
Down
Ice Nine Kills
Evergrey
Martyrdöd

A kolejne się potem dopisze. ;-)
Nie ukrywam, że The Gathering i set Mandylion skłoniły mnie do kupna karnetu. ;-)
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork

Zagapiłem się i nie zdążyłem z kupnem blind bird, ale już na early bird przelew poleciał. Także w przyszłym roku w planie zaliczenie całego festiwalu.
It is time after miracles
and I am its prophet
I have not come to cure
but to bear witness decease
Awatar użytkownika
kyu
Fallen Angel Of Doom

kyu

Jest póki co dniowa rozpiska na czerwiec i poza paroma TBA wygląda tak:

Obrazek
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Jeśli miałbym już wydawać klops na bilet, to tylko i wyłącznie dwudniówka piątek-sobota. Wtedy można zobaczyć Electric Wizard, Down, The Gathering, Today Is The Day, Saxon, Acid King, Martyrdöd i Shining. Można też pójść na Primordial po raz siódmy, potańczyć na Carpenter Brut, zobaczyć Coronera, pobawić się w konecwela rocka na Static-X a i też zobaczyć o co kajman z tym Black Label Society.

Plusem jest dla mnie, że tak to się ułożyło w lajnapie, bo w razie podjęcia decyzji o wizycie tam, to w dwa dni upchnięto praktycznie wszystko, co mógłbym zobaczyć. Środa i czwartek to z mojego punktu widzenia "dni kuca", pełne albo szrotu, albo kapel grających rok w rok u nas. Albo jedno i drugie. Jedyne co, to Disharmonic Orchestra, ale może przerzucą ich na późniejszy dzień :D

Generalnie to zero napalenia na tegoroczną edycję, a po bardzo dobrej zeszłorocznej wręcz żal dupę ściska, że skład na 2026 jest tak żenująco słaby. Rzekłem.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Za dużo jeździsz Duduś i Ci zbrzydło. Skład festiwalu trzyma poziom.