Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Oskoma

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Chcecie poczuć jak to jest przekroczyć bordową granicę? Może jednak wolicie pokochać w sobie chęć żeby ktoś mial gorzej?!
Jeżeli nadal to za mało to proponuję powiesić dzieci moje i wasze!!! Tak to fragmenty tekstów z debuiutanckiej płyty krakowskiej Oskomy!!!
Tak, tak nie ma tu ambitnego bleku i głaskania gwintu w dupie aby długo posłużył bo ten sympatyczny twór napierdala raw blek i ma z tego pewnie w chuj radochy. Chwała Szatanowi !!! Oj dawno nie słyszałem takiego tekstu tak poważnie śpiewanego jak tutaj. Fajnie, fajnie. Japa się cieszy bo jednak obskurny polski blek z czasów kiedy nikt nie potrafił grać a jednak wydawano płyty już dawno minął a jednak krakusy jakby nie było ponoć symbol trzeźwości grają sobie tak chujowo jak się da.
Esencją tego jest kawałek Niej, którego tekst powinien zostać nowym hymnem blek metalu. Jest radośnie grubo. Panie Ciemności, dziękuję za siłę i dary.
Taki Sztandar Starej Młodzieży to pewnie Tabaluga sobie codziennie śpiewa wracając z huty na chawirę.
W sumie najważniejsze jest, że Oskoma wymyśliła nowy termin!!! Zębowy blek metal. I za to im chwała na dziąsła.

Skład:
Rib - Bass Loathfinder
Perdition - Drums ex-Lament
Deimos - Guitars Horda, Kult Mogił, Lament, Skullbong, Totenmesse, Naghamaet, ex-Jarun (live), ex-Upon the Altar (live)
Mold - Vocals Charnel Aura, Loathfinder, Totenmesse, Gruzja (live), Ancient Ways of Ascension, Oldmold, Purulent Circle, ex-Sverblôd

Dyskografia:
2025 - Krystalicznie brudny

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Oskoma/3540570426
BC: https://oskoma.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Teksty bardzo dobre, prezencja nienaganna, muzyka dość przeciętna, ale trzyma parametry, kojarzy mi się trochę z wczesnym Demonic Slaughter. Niezłe.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Jest u mnie w mieście zakład pogrzebowy Uskom i chyba Krakowiaczki osiągnęły cel swoją muzyką, bowiem po rzuceniu uchem na ich twórczość nabrałem ochoty udać się tam w charakterze klienta. Produkcja jest tu tak spierdolona, jak zabetonowane murzyńskie pośladki, ale nawet gdyby nagrali to lepiej i tak byłoby nudne, ponieważ odtwórcze to niemożebnie. Ale, ale, żeby nie powiedzieć, że jest to całkowitym gównem, miewają chłopaki momenty. Np. ten kawałek , gdzie sobie czysto śpiewają. Więcej w tym jednak chęci grania, niż grania rzeczywiście, słychać, że było kiedyś pite przy jakimś Darkthrone, czy innym takimi ktoś nagle wpadł na pomysł, że można spróbować też coś pograć. No, to pograli... Może coś z tego jeszcze będzie, a póki co kupa straszna, mogliby być supportem na gigach Unleashed lub Black Witchery.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Fajowy old school, leci to sobie, prawie nic nie słychać, a papa i tak się śmieje :D
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Spoko prostackie granie w fajnym klimacikiem. Ja nie wiem o co chodzi, bo wszystko słychać doskonale. ;) Rów Black Metal! Hosanna w rowie! :D
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Bardzo mnie to podeszło i co tam 'prawie nic nie słychać' ??? Wszystko słychać !!! Zajebiście wyważone proporcje brudu i smoły.
Materiał dostępny już na cd w BDProd, kupujcie zatem jako i ja kupiłem.