Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Od wczoraj na zapętleniu:

JEST MOC !
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Purysta

Purysta

Trochę rzeczy w ostatnim czasie się przewinęło przez moje głośniki, więc wymienię same kapele: Black Sabbath, Ozzy, Iommi, Mayhem, Sinergy, Yattering, Immortal, I, Cannibal Corpse, Necrophil*, Desultory, Zebulon, Sepultura, Machine Head, Mercyful Fate, King Diamond, Deep Purple, Kerry King, Robert Chojnacki.

* najnowsze wznowienie płyty i oficjalna koszuleczka zakupione!
Death / Black / Heavy / Thrash
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

20 lat istnienia :twisted:

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Chińskie bajki ble, czeska animacja poklatkowa masa o.k. Następny album Malokarpatan ma być inspirowany filmami Svankmajera. Tymczasem u mnie do porannej kawy:
Obrazek
Nowy BaN. Pierwszy rzut ucha. Nie wywołała płyta przyśpieszonego bicia serca. Było już, było tyle razy, że zaczyna nudzić, a przy tej trylogii, czy takim kozaku, jak "Praca, która przemienia Boga" lub Onaniście, ta awangarda wypada mi blado. Oczywiście to dopiero pierwsze podejscie, a płyta ma momenty, więc może jeszcze zmienię zdanie, ale teraz jedynie *meh*. Pisałem już na schoucie, że ten zespół zaczyna dopadać wirus Immolation. Kapele zaczynają kręcić się w kółko.

Potem poleciał Ciemny Dół z Białorusi, rzecz odgrzebana z czeluści Internetu przez Hajasza Chryzosroma:
Obrazek
Kapela poprawna, co i tak jest plusem w tej nadprodukcji zespołów, które wyrastają jak grzyby po deszczu i nie mają sobą nic do zaoferowania. Ten ma składne połączenie typowej 2. fali bm z punk rockiem, a wszystko podszyte klawiszami. Sprawne rzemiosło, którego słuchało mi się na tyle przyjemnie, że może nawet podaruję Białorusinom bilety narodowego banku polskiego, będące prawnym środkiem płatniczym w Polsce. Może szmula grająca tam na klawiszach powiększy sobie za te pieniądze biust i będzie jeszcze ładniejsza.
A skoro zawędrowalem już na Bialoruś, to pusciłem sobie zespół naprawdę zajebisty, który już tu polecałem, więc nie będę się powtarzał:
Obrazek
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

TITELITURY pisze: 8 mies. temu Potem poleciał Ciemny Dół z Białorusi
Takie tam pitolenie... Z belaruskich bleków to przede wszystkim KRUK. Dziękuję za uwagę.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Sam jesteś pitolenie. Rowa. :lol: Ale kruka obadam o ile nie jest to raw/noise black metal.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Przecież piszesz o tej płycie tylko dlatego, żeby wspomnieć, że tam cycki na klawiszach grają, bo wciąż udajesz, że nie jesteś gejem. ;)
Awatar użytkownika
kataton88
Tormentor

kataton88

Co tam, obchodzicie dzień solidarności z bratnim narodem białoruskim?

To ja se przyjebię Mołatkiem.

acz potem pewnie wrócę do uroczo folkującego "Uwaskraszjennia"
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

No to ja wybrałem się bardziej na południe do Bułgarii, aby odwiedzić Ovader - Asagrim.
Obrazek
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Amerykański t(h)rash, to jest wielki wał, z którego strząsane są do pisuaru kropelki moczu, a niemiecki t(h)rash, to są te kropelki. I choć przez te ponad dwie dekady słuchania metalu nigdy nie mogłem przekonać się do tego akurat podgatunku, być może dlatego, że gdy przy tanim winie koledzy w długich włosach podstawiali mi Slayera, ja akurat odkryłem Bolt Thrower i Slayer zwyczajnie ssał mi pałkę, potrafiłem docenić moc tych amerykańskich zespołów, przy których Kreator, Testament, Destruction i Wodos są niczym robot kuchenny Zelmera przy KitchenAid. Plastikowe. Jeszcze od wielkiego dzwonu zniosę Destruction z tym jego Szalonym Rzeźnikiem, ale generalnie chujnia. I jakkolwiek nie słucham t(h)rashu, jest w tym gatunku płyta dla mnie genialna pod każdym względem, płyta, którą znam dłużej, niż nawet zacząłem nałogowo słuchać tego typu dźwięków, a jest tą płytą
Obrazek . Pamiętam zdziwienie kolegi normika, kiedy mu to w aucie puściłem, a on znając jedynie te pedalskie ballady z radia, był zdziwiony, że Metalika tak grała. Ano, grała. I dużo racji mają ci, którzy twierdzą, że skończyła się na "Kill'em All". Dwie kolejne płyty jeszcze nagrali, a potem już nie dało się tego zespołu w zasadzie słuchać.

A potem miałem dość metalu, zatem poleciał Henryk Mikołaj Górecki z jego smutnym piłowaniem instrumentów smyczkowych. Kwartet stringów jest prawie tal dobry jak threesome karłów i oślicy z tą może różnicą, że oślica bywa wesoła, a napewno takie są karły, podczas, gdy muzyka Góreckiego jest ponura, pokręcona, a w czwartej części owego dzieła pojebana jak wiejska śmietana. Depresyjny klimat tego utworu, nieosiągalny dla jakiegokolwiek black metalu, głęboko wbija swoje szpony w ducha, ale też działa uspokajająco.
Obrazek
Awatar użytkownika
SepticSchizo

SepticSchizo

Obrazek