Awatar użytkownika
yog
Tormentor

Nagasaki Sunrise

yog

Obrazek
Nagasaki Sunrise jest z Lizbony i śpiewa o bitwach na Pacyfiku. Granie to dosyć niecodzienne, bo z jednej strony królują tu nieprzerwane podnoszące na duchu solówki i wokale jak z jakiego US Powera, a z drugiej d beatowe zagrywki i brud japońskiego hardcore'a, tworząc o tyle dziwaczną, co wybuchową mieszankę.

Nie wiem, do czego to podobne, może do Syphilitic Vaginas, tylko brzmienie nie tak piwniczne. W każdym razie, jestem na początku pierwszego odsłuchu niespełna 27-minutowego Distrojera, ale zapowiada się, że sporo dobrej zabawy przede mną. Póki co nie jestem pewien, czy to speed, power, d beat czy co to kurwa jest, ale jest mocno dobre.

Skład:
Speedfaias Nagasaki - Bass Midnight Priest, Roädscüm, Flageladör (live), ex-Reis do Asfalto
War Tank Nagasaki - Drums Dolmen Gate, Midnight Priest, Vürmo, Flageladör (live), ex-Ravensire, ex-The Unholy
Iron Fist Nagasaki - Guitars Alkateya, Midnight Priest, Veneno California, ex-Filii Nigrantium Infernalium, ex-Josué o Salvador em Busca da Perdição, ex-Legion of the Sadists, ex-Oitentas Pelas Ventas, ex-Zündapp Speedkings
Gasolizna Nagasaki - Vocals
▼ Muzycy koncertowi
Kiko - Guitars Dolmen Gate
Dyskografia:
2020 - Turn on the Power [EP]
2021 - Distalgia
2024 - Battlescars / Nagasaki Sunrise [split]
2024 - Distroyer

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Na ... 3540491170
BC: https://nagasakisunrise.bandcamp.com/music
Destroy their modern metal and bang your fucking head

Tagi:
Awatar użytkownika
mentally murdered
Master Of Puppets

mentally murdered

Czemu akurat w tym dziale? Przecież to sabaton próbujący udawać coś undergroundowego. Co do samej muzyki - cienizna. Bębniarz musi jeszcze popracować. Opinia po przesłuchaniu pierwszej płyty, drugiej nie słucham.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Z tego co wyczytałem, a przeczytałem o tym wczoraj pierwszy raz (już po założeniu tematu), to podobno ich twórczość nawiązuje do japońskiego nurtu HC zwącego się burning spirits, który właśnie jest takim melodyjnym punkiem z solówkami z Iron Maiden i jakąś dozą Motorhead. Samo granie to jednak raczej US Power ew. new wave of true heavy metal, a nie Sabaton.
rymik pisze:Emphasis on delivering a very energetic and triumphant sound with flashy and soaring Metal solos, melodramatic or uplifting chord progressions, and singalong, over the top, harsh vocals.
I to się raczej zgadza w pełni z tym, co jest na dwójce świtu jaśniejszego niż tysiąc słońc grane.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Wszytko się zgadza, jak najbardziej dział odpowiedni na tego typu muzę, bo to punk, nie ważne, że zmetalizowany. A jak Punk to Punk, jak to mówią.
BTW bardzo dobra muza. Zarzutów, co co gry perkusisty, nie rozumiem. Nad czym miałby popracować - zrobić z metal/punka, symfoniczny metal tudzież progresywny jazz? Ja się zgadzam z wypowiedzą zawarta w BC:
...the drummer is so good that you notice immediately, but much later you realize he is out of this fucking world- a true beast.
Awatar użytkownika
mentally murdered
Master Of Puppets

mentally murdered

Mógłby popracować nad równą grą, bo ta słabo mu idzie. Akurat wczoraj sobie słuchałem Evil Machine z Cyjanem na perce i porównując do Nagasaki Sunrise słychać, że przepaść w skillu jest kolosalna.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

E tam, toć to punk i takie rozemocjonowane zachwiania brzmią tu zupełnie naturalnie, a może nawet są zamierzone, kto to wie? U Japonców stanowiących chyba dość wpływowy element ich muzy, zdarzały się także. Ja bynajmniej nie odczułem tu żadnej potrzeby poprawiania czegokolwiek. Na zasadzie jest koślawo, bo ma być koślawo,... praca nad sobą itd. byłaby zaprzeczeniem samego punka, gdzie każdy gra, jak potrafi.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Równy d beat? A komu to potrzebne? A dlaczego?