Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Oby nie. Nie jest dla mnie wiarygodny. Niech siedzi w Japonii.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.

Tagi:
michulfc

michulfc

Myślę że nie ma co sie łudzić że to nie jest odejście Kiko. Jak w sierpniu podał że potrzebuje przerwy na sprawy rodzinne do końca roku to wiadomo - zdarza sie. Ale jak już od razu zapowiedział że nie bedzie go cały rok (czyli od sierpnia 2023 do grudnia 2024) tzn. że coś sie grubego musiało stać.
Szkoda bo Kiko w mojej ocenie był 2gim najlepszym gitarzystą po Martym w zespole (oczywiście wiadomo że Dave nie liczę :D)

Swoją drogą ciekawe kto na zastępstwo - trochę wątpie w permanentny angaż Martiego biorąc pod uwagę że chłop 20 lat siedzi skitrany w Japonii. Prędzej bym stawiał że Teemu dostanie angaż na próbę
Torreador

Torreador

Power metalowy Nocturnal Rites zakurwiło riff od Megadeth?

1985

1997
Awatar użytkownika
Termosik

Termosik

Muzycy Megadeth mają niebywały talent do solówek. W jednym utworze potrafią mieć ich z dziesięć (np. Hangar 18). A solówka z Holy Wars... to też majstersztyk. Brakuje mi tylko tej brutalności, którą posiada Metallica czy Slayer.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Torreador pisze: rok temu Power metalowy Nocturnal Rites zakurwiło riff od Megadeth?
No nie bardzo, tam tylko początek (pierwszy takt) jest podobny, choć też nie identyczny, a on jest akurat gatunkowo typowy.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Wróciłem do ostatniego albumu i jestem zaskoczony. Bardzo fajny materiał zyskujący na czasie. Rudy skurwiel wciąż ma twarde jaja i to on niesie sztandar thrash metalu.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Owszem. A już patrząc, ile płyt wydał, to nie można mu odmówić kreatywności. ;-)
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

kurz pisze: rok temu Rudy skurwiel wciąż ma twarde jaja i to on niesie sztandar thrash metalu.
Nie da się temu zaprzeczyć, bo jak określił go w "Get Thrashed!" Gary Holt raczej nie będący przyjacielem ryżego osobnika - "To człowiek, który wymyślił thrash metal".
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

CzłowiekMłot pisze: 3 lata temu Tak właśnie sobie słucham " The System Has Failed" i można ją porównać do ostatniej płyty. Na obu mamy utwory około thrashowe, trochę rockowych klimatów i bardzo dobre wokale Rudzielca. Nie ma nudy.
Mnie na miękkie ucho najbardziej z tej płytki siadają tematy hardrockowe - Die dead enough, The Scorpion, Back in the Day.
Jedne z lepszych numerów Megafleta "spoza ligi", z naciskiem na melodyjne zwrotki i refreny zamiast gitarowych popisów. Niestety mam wrażenie, że na żywo te numery zadziałałyby jak wjazd filiżanki melisy dla każdego uczestnika. Ktoś narzekał na perkę na tej płycie i faktycznie, nie wyłamuje się.

Całego albumu jednak rzadko daję radę przesłuchać w całości, wolę zapuścić Dystopię z 2016r., ten najnowszy album też uważam za słabszy od przedostatniego. Dziwi mnie trochę tak niska ocena na RYM (coś koło 3.11), chyba, że faktycznie jest nieciekawie, chociaż jest Kiko oraz Chris Adler na garach, a rudy ma coś do przekazania. Co wy sądzicie o Dystopia (2016)?
Nothing inside.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Podobno Megadeth ma nagrać jeszcze jeden album i zacznie grać pożegnalne trasy koncertowe.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

W sumie Rudy powinien odpocząć. Od pierdolenia w każdym wywiadzie o Mecie, od grania i od siebie samego, to przede wszystkim. Niedawno leciało So Far.. i nie rozumiem narzekania tego rudego cymbała na skład i brzmienie. Tam wszystko idealnie gra i buczy.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

dj zakrystian pisze: 5 mies. temu W sumie Rudy powinien odpocząć. Od pierdolenia w każdym wywiadzie o Mecie, od grania i od siebie samego, to przede wszystkim. Niedawno leciało So Far.. i nie rozumiem narzekania tego rudego cymbała na skład i brzmienie. Tam wszystko idealnie gra i buczy.
Bo to jedna z najlepszych płyt tego bandu.

rozumiem powody zamykania powoli całej imprezy. Liczę na udany album i świetne koncerty. W przeciwieństwie do tzw. Big Four Megadeth cały czas nagrywał i to dobre albumy, a koncerty były udane, oparte też o nowsze kompozycje.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Również bardzo lubię So Far.... Brudny, krótki strzał w pysk o zabarwieniu punkowym. Nawet takie mniej oczywiste utwory jak wkurwione Liar koszą. A przecież tam jeszcze rozgoryczone In My Darkest Hour, brudne Set The World Afire czy coverowe Anarchy in the UK są. Na pewno czołówka nagrań Rudego obok Peace Sells... but who's buying? i Rust in Peace. A po Mustaine widać, że nadgryzł go ząb czasu, warto wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym. Byle z siebie karykatury na sam koniec nie zrobili.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 3 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Magia tej płyty, polega na tym, że jest punkowo zadziorna, ale jednocześnie bardzo techniczna, brzmi surowo, ale bardzo selektywnie. No a Rudy faktycznie mocno zdziadział w ostatnich latach. Podejrzewam, że Meta też nagra jeszcze jedną płytę i koniec. Lars i tak ledwie dycha za perką, a Hammett gra jak osiedlowy wirtuoz... wiek robi swoje.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Najnowszy singiel zapowiadający ostatni album Rudego i Spółki. Premiera "Megadeth" odbędzie się 23 stycznia 2026 roku.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Niby wszystko na swoim miejscu, a po zakończeniu kawałka nic nie zapamiętałem. Brak tu jakiegoś haczyka, który miały numery Ryżego.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Kolejny numer.
Non Stop Kolor!

edi_gein
Master Of Reality

edi_gein

Jak dla mnie to drugi dobry singiel z nadchodzącej płyty i czuję się zaproszony do Gdańska.
In the depths of a mind insane, fantasy and reality are the same.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Całkiem niezły, nieco punkujący numer.
Elementw
Master Of Reality

Elementw

Ale klip jest rasistowski, same białe małolaty.
WombOfDeath

WombOfDeath

I don’t care z tipping point nie dotknie na razie mojej playlisty. Trochę się cieszę że megadeth teraz odchodzi. Dobrze że wiedzą kiedy odejść i nie robić jakiś złych albumów byleby tylko robić.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Spokojnie. Rudy już zapowiedział, że pożegnanie Megadet może potrwać nawet do 2030 roku 🤣
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Jak będzie w takiej formie jak teraz, to może grać i choćby dekadę.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Kolejny przyjemny numer Rudego i jego ekipy.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Zajebisty ten nowy numer!
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Numer dobry, ale więcej szredu uskutecznia w nim kompan Rudego. Podobnie jak Meta na ostatnim lp, jest to rzetelne i dobre granie, ale do klasyków brakuje, bo jak się po tym odpali choćby Set the World Afire, to różnica jest spora.
W klipie brakuje Cesarza Najmana.
Awatar użytkownika
Akuki

Akuki

@WombOfDeath - święte słowa. Mimo całej sympatii, od lat nie tykam Megaśmierci nic po ,,System...". Tymczasem walnę setę i wracam do ,,Cursed be thy kingdom" bo dostałem od Gwiazdora, zajebista 😁
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Tak zajebiste, że na trzeźwo się nie da? Przykro.

Trzy najnowsze numery wstydu Rudemu nie przynoszą, a nawet powodują niebezpieczne tupanie nóżką.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Ale manianę odpierdalacie. Kiedy chodziłem do technikum to były lata 90-te. Tak to były czasy, że kto szedł do technikum a nawet do zawodówki stawał się mężczyzną a kto szedł do liceum stawał się fajansem, którego każdy mógł trepać i tak powinno być po dziś dzień. Natomiast w tych latach 90-tych zawsze ktoś musiał być drugi. Zawsze i nawet w muzyce. Megadeth właśnie zawsze był tym drugim!!! Możecie wzywać moce piekielne i modlić się do boga ale żaden szanujący się metalowiec po płycie z 1992 nawet nie zatęskni za zespołem. 14 lipca to w świecie thrash metalu ogólnie przyjęta data kiedy Megadeth zakończył swój żywot wydając ostatni album, którego nie ma wstydu by posłuchać. Cała reszta potem to gówno. GÓWNO!!! w tym momencie wielu się obsrało i dobrze bo jednak gówno jest prawdziwe. Jasne możecie trzepać swoje małe kuśki bo oto ostatni album będzie nikomu niepotrzebny i nie wart funta kłaków ale dobrze, że rudy potrafi jeszcze z pewnie sporej grupy metalowego frajerostwa zebrać trochę grosza. Tak więc kupujcie płytę idźcie na koncerty, które pewnie będą trwać niczym pożegnanie Scorpions a na samym końcu i tak się dowiecie, że byliście drudzy. Gorzej już się nie da.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

A ten kuc Sanhedryn, to wydał jakiś oficjalny glejt, że nie można słuchac Rudego po CtE? Bo ja jeszcze dwie następne cenię, no ale ja nie jestem trv metalofcem i nie prałem się po ryju z szympansami z wodogłowiem w Zawodówie.🐸
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Tak to jest kiedy na wieczór wchodzi DRUGA butelka.
Dużego też można strzepać czy musi być mała kuśka?
dualtombanks

dualtombanks

CzłowiekMłot pisze: 2 mies. temu
Kolejny numer.
Jedyne co w sieci widziałem to to, jak każdy ich zjechał. Fajnie widzieć tutaj inne opinie. Dla mnie kawałek miałby potencjał jakby zbudowali więcej napięcia zamiast napierdalać 50 solówek, trochę mija się to z celem. A tekst jest do pizdy i trudno się z niego nie śmiać. Przynajmniej 3 singiel lepiej brzmi i ma jakąś konkretniejszą budowę.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Hajasz pisze: 3 tyg. temu Ale manianę odpierdalacie. Kiedy chodziłem do technikum to były lata 90-te. Tak to były czasy, że kto szedł do technikum a nawet do zawodówki stawał się mężczyzną a kto szedł do liceum stawał się fajansem, którego każdy mógł trepać i tak powinno być po dziś dzień.
Ty masz jakieś kompleksy, że ładne koleżanki konkurenci z liceum ci wyruchali, czy skrzywdzono was w szatni przez starsze roczniki i musieliście potem jakoś to sobie przewartościować? ;-)
Nie jest żadnym gównem i pierdolisz jak stary ramol, co już dawno nie skończył z pasja, ale przy piwie pierdoli, co też było dobre w '92. A reszta towarzystwa przytakuje ci dla świętego spokoju, bo się po 3 Tyskich koleś odpala i pierdoli jak potłuczony.

I jeżeli o mnie chodzi, to chętnie kupie, koncert obejrzę, ale gdzie tu wątek o penisach i sens wmawiania sobie, jaki to jestem znawca to już tylko dobry psychoterapeuta i 20 sesji potrafi pewnie wyklarować.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

https://kvlt.pl/muzyka/recenzje/megadeth-megadeth-2026/

Megadeth wypuszcza pod koniec stycznia ostatni album? Ciekawe czy to ostatni album czy pierwszy z ostatnich albumów... ;)
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

22 stycznia i wbrew temu co piszą również w inne dni (ja idę w sobotę 24.01) będą pokazywać taki oto film połączony z premierą nowej płyty:

Obrazek

https://megadethfilm.com/
Non Stop Kolor!