Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Justin Broadrick i Mick Harris na wspólnym wydawnictwie.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.

Tagi:
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Szajtan pisze: tydzień temu Justin Broadrick i Mick Harris na wspólnym wydawnictwie.
I jak Ci podchodzi ten udostępniony numer?
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Zdecydowanie wolę najwcześniejszy etap rozwoju tego projektu, czyli fenomenalny płyt "Posthuman", szczególnie w poszerzonej wersji. JK Flesh ciekawie się na żywo prezentuje i wtedy ta muzyka zdecydowanie zyskuje.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Posthuman to jebany monument - takiej elektroniki osadzonej na ciężkim industrialno-metalowym szkielecie mogę posłuchać.
Winyl, który w końcu udało mi się znaleźć to jeden z tzw. zakupów ostatnich lat.
Szkoda, że projekt nie poszedł w tą właśnie stronę...bo późniejsze 'syntezatorki' już raczej niestety nie dla mnie
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Dostępny jest już komplet kawałków obu projektów. Obie części się całkiem nieźle uzupełniają. :)
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Przesłuchałem raz całość i mam wrażenie, że to raczej dla fanów takiego surowego, eksperymentalnego grania. U mnie niestety nie siadło – trochę zbyt jednostajne i mało wciągające. Raczej nie moje klimaty.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Szajtan pisze: tydzień temu
Przesłuchałem raz całość i mam wrażenie, że to raczej dla fanów takiego surowego, eksperymentalnego grania. U mnie niestety nie siadło – trochę zbyt jednostajne i mało wciągające. Raczej nie moje klimaty.
Ogólnie bardzo dobre techno industrial, lecz poziomem - nie oszukujmy się, dość odległe od ich szczytowych osiągnięć w danym temacie. Harris lepiej wypadł (piszę tu o całym splicie), bo żwawszą, bardziej dynamicznie żywą, choć "martwą" muzę zapodał ;)
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Harris lepiej wypadł, bo żwawszą, bardziej dynamicznie żywą, choć "martwą" muzę zapodał ;)
Harris faktycznie wypada ciekawiej, bo jest bardziej dynamicznie. Z kolei Broadrick idzie w prostsze, minimalistyczne techno, a Harris bardziej kombinuje i eksperymentuje. Klimat i energia są, ale to raczej niszowy materiał.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Szajtan pisze: tydzień temu
Harris lepiej wypadł, bo żwawszą, bardziej dynamicznie żywą, choć "martwą" muzę zapodał ;)
Harris faktycznie wypada ciekawiej, bo jest bardziej dynamicznie. Z kolei Broadrick idzie w prostsze, minimalistyczne techno, a Harris bardziej kombinuje i eksperymentuje. Klimat i energia są, ale to raczej niszowy materiał.
... bo Techno to przecież bardzo niszowa muza - nie słuchają jej fani disco relax, be nawet minuty przy takim industrial techno nie wytrzymają!
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Ostatni Surgeon kładzie ich obu na łopatki.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

pit pisze: tydzień temu Surgeon
Chciałem sprawdzić co to i wlazłem na jego BC, ale tyle tam tego nawalił, że się boję... :)
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Vexatus pisze: tydzień temu
pit pisze: tydzień temu Surgeon
Chciałem sprawdzić co to i wlazłem na jego BC, ale tyle tam tego nawalił, że się boję... :)
Na jego bandcampie masz de facto dwa projekty. Albumy solo oraz kolaborację z Regisem, czyli British Murder Boys.