Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

Cienkie jak siki pajęczaków, ale i tak lepsze, niż oryginalny szur.
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Po co się produkujesz w tym temacie (oraz innych) skoro nie lubisz tego zespołu (oraz innych)? Chyba tylko po to żeby sobie pomarudzić... Ale to właściwie dobrze, bo z tego wszystkiego co piszesz jasno wynika, że masz pojęcie o BM jak gówno o poezji. Wystarczy brać na to poprawkę... :D
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Mi najbardziej podchodzi "Zabić się będąc martwym", fajne granie i dobre teksy.
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

Vexatus pisze: 2 lata temu Po co się produkujesz w tym temacie (oraz innych) skoro nie lubisz tego zespołu (oraz innych)? Chyba tylko po to żeby sobie pomarudzić... Ale to właściwie dobrze, bo z tego wszystkiego co piszesz jasno wynika, że masz pojęcie o BM jak gówno o poezji. Wystarczy brać na to poprawkę... :D
Sam marudzisz.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Derelict pisze: 2 lata temu
Vexatus pisze: 2 lata temu Po co się produkujesz w tym temacie (oraz innych) skoro nie lubisz tego zespołu (oraz innych)? Chyba tylko po to żeby sobie pomarudzić... Ale to właściwie dobrze, bo z tego wszystkiego co piszesz jasno wynika, że masz pojęcie o BM jak gówno o poezji. Wystarczy brać na to poprawkę... :D
Sam marudzisz.
Maga mocna i merytoryczna riposta! Jeszcze nóżką tupnij...
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

Ale to Ty tupiesz nóżką.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Do rytmu, bo właśnie leci najnowszy pełniak bohaterów tematu. :D
Awatar użytkownika
Sterben

Sterben

Ludzina bardzo przyjemny album, ze wszystkich wysrywów tej kapeli chyba słucham go obecnie najczęściej, same hiciory. Zdecydowanie należy pochwalić też aspekt wizualny, okładka wspaniała. Gdzieś widziałem, że płyta przychodzi zapakowana w folię na tacce, jak kawałek mięsa, ale nie wiem czy to nie był jakiś limit czy przedsprzedaż.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Dzisiaj nie widzimy się na koncercie w Świdnicy! Ktoś się wybiera?
HailToPaganGods

HailToPaganGods

Nathas pisze: 4 lata temu Jak dla mnie to dwa pierwsze krążki są jakieś kulawe, ale 'Dom człowieka' wjechał pięknie. Było dużo słuchane, wracam i na pewno jeszcze będę wracał. Nadmiaru pomysłów nadal nie uświadczymy, ale jest to czytelniejsze i lepiej wyprodukowane, a smaczki typu dziecko z mikrofali czy wspomniany sampel z Szalika to +1 do zajebistości.
Kulawe bo z automatem perkusyjnym.
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

E kurde tak jak idzie posłuchać "Zabić się", tak po tym puszczony "Dom człowieka" już wieje nudą jak chuj, temat motania się w śmieciach i brudzie na melinie mi się przejada po 30 minutach, dziecko w mikrofali ... czy to beka, wklejanie długich sampli z filmów do utworów nasuwa mi na myśl brak jakichś większych pomysłów.
Całościowo brzmi to tak, jakby grali jeden utwór - leci tremolo, na perce mam wrażenie praktycznie ciągle to samo, klimat ten sam, nie angażuje zbytnio uwagi i nie wzbudza nic w mej wyobraźni. Nabieram do tego albumu podobnych odczuć co do Gruzji (której przesłuchałem tylko ten ostatni gniot).
Mogę raz na jakiś czas sobie dla humoru puścić, ale mały potencjał na zapętlenie, ale live bym zobaczył.
Edycja Górniak: ostatni kawałek coś lepiej posmarowany.
Nothing inside.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

^ Muzyka SZNUR jest dla mnie zupełnie lekko strawna! Lubię bardzo. :twisted:
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Chyba nie miałem dnia na dwa sznury z rzędu. Zabić się to moja ulubiona płyta od nich, przez to wyważenie czarnego humoru z przerażającą perspektywą prawdopodobieństwa wystąpienia tych przedstawianych przez nich obrazków obok w bloku u sąsiada, bo na Domu Człowieka już to zrobiło się nieco groteskowe, no i miejscami fajny riff zapodadzą. Trzeba będzie Ludzinę w najbliższym tygodniu jeszcze sobie po roku przesłuchać. Jakby przyjechali do mojej mieściny, to 100% byłbym tam na zabawie.
Nothing inside.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Sznur nie daje o sobie zapomnieć i już 17 kwietnia przypierdoli nowym płytem o jakże romantycznym tytule Cwel.

Obrazek

1. Stoję i patrzę jak ją gwałcą
2. Trociny
3. Cwel
4. Człowiek wiadro
5. To co nie wypłynęło
6. Moje siki
7. Wysiadaj
8. Outro
GRINDCORE FOR LIFE
Evol77
Master Of Puppets

Evol77

reakcjapoganska

reakcjapoganska

Rucham Cwela w ciemno.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Tańczą małpy na pustyni
Nie ma wody jest krew świni
Tańczą małpy na ulicach
Słychać gwałty na samicach
No ładnie się zaczeło, jeestem pod wrażeniem ;)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Teksty są absolutnie rewelacyjne. Ścisła czołówka w Polsce, obok Nihila. Przynajmniej wśród polskojęzycznych, ale jak wiadomo - inni się nie liczą.

Muzycznie kojarzy mi się to bardziej z taką zdegenerowaną wersją Armii.
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Andrzej Oktawa
Master Of Puppets

Andrzej Oktawa

Nathas pisze: 3 tyg. temu
Tańczą małpy na pustyni
Nie ma wody jest krew świni
Tańczą małpy na ulicach
Słychać gwałty na samicach
No ładnie się zaczeło, jeestem pod wrażeniem ;)
Świnia gwałci nastolatki
Bo to kurwy jej sąsiadki
Ciasną pizdę mają bardzo
Wielkim chujem nie pogardzą

Świnia gwałci stare baby
Wsadza chuja im w poślady
Wylizuję stare dupy
I wpierdala tony kupy

Świnia gwałci martwe płody
Z przyjemności, dla ochłody
Jak już znajdzie to wyrucha
Nawet jak to kawał trupa

Świnia gwałci nastolatki
Potem zerżnie wasze matki
I wyrucha cała wiochę
I odbierze wszystkim cnote
卐 Show no mercy for the weak, Jesus mother can suck my dick! 卐
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Myślisz, że nikt nie wie, że jest taka strona jak MA, gdzie sobie każdy może teksty poczytać???
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

@Andrzej Oktawa, pomyliłeś tematy... >>> viewtopic.php?t=1908 ;)
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

A jaka to różnica czy to PV czy Sznur skoro bezmyślnie się robi kopiuj wklej. Tu goryl tam świnia a skoro nie widać różnicy to po co myśleć.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

W PO to się teraz psy rucha. Sznur ma temat na nową płyte. Hej brygada uśmiechnijcie się!
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Andrzej Oktawa
Master Of Puppets

Andrzej Oktawa

Oba to gówno na tym samym poziomie.
卐 Show no mercy for the weak, Jesus mother can suck my dick! 卐
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Nie słuchałem tego leszcze, ale tak: na żywo się sprawdza, zajebisty kontakt z publiką, knajacki humor me gusta ( czuję zapach twojej cipy ) , a z całego nurtu tego kaszkieciarskiego metalu dla pederastów , ten najbliżej stoi black metalu. Zatem, cóż szkodzi posłuchać ?
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Właśnie jestem w trakcie pierwszego odsłuchu i jak na razie jest całkiem dobrze. Niczym mnie ten płyt póki co nie zaskoczył, ale też nie liczyłem na jakiekolwiek zaskoczenie - całość prezentuje się mniej więcej tak jak poprzednie materiały i tylko brzmienie jest trochę bardziej klarowne (albo tylko mi się tak wydaje, bo raczej rzadko słucham tego projektu). Spoko płyta...
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

W wielu tego typu projektach wokal jest mocno schowany za ścianą dźwięku, tutaj "artysta" jasno i głośno chcę przekazać słuchaczowi swoje teksty :D
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Takie teksty to jestem w stanie wyprodukować w 2 minuty. W 5 minut napisałem kiedyś znacznie lepszy:

Czy to Twoja morda mlaska czy w odbycie kłuje draska
Lepiej przyznaj się borucie żę na dupie twarde skucie
Myślisz sobie ześ peleton, a tu tylko nędzy żeton
Twarda szmato z mordy ciapa, chyba cie spłodziła szkapa
Wypierdalaj stąd na zawsze, juz me pierdy są ciekawsze
Korwin Ciebie dziś zabierze, i wyrucha niczym zwierze
Niewidzialna ręką rynku pomasuje po rodzynku
a na koniec styra wacka, boś ty kurwa jest lewacka
Twoje trucho tarzan złoi, takie zycie młodych gnoi

Nieprzyjaciel kurwo blada
Zaraz kopniak w morde siada
Ty arabska konfituro
Jebać kurwy stara ruro
Abnegacie i Padalcu
Walisz niczym kilo smalcu
A na koniec powiem smrodzie
Umyj dupsko przy twej brodzie
Wilczy szaniec i jebanie
Ryja zamknij koczkodanie

Jak gość ze sznura czyta to mogę mu odstąpić w zamian za mydło z żymianina.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Nie, nie napisałeś lepszego tekstu. Napisałeś coś na poziomie przygłupa o nieco zbyt wysokim mniemaniu o sobie. Trochę mental przypadkowego Janusza, który natknie się na artykuł o metalu i skomentuje "metale debile sataniści drą mordy, bez sensu"
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

deathwhore pisze: 2 tyg. temu Nie, nie napisałeś lepszego tekstu. Napisałeś coś na poziomie przygłupa o nieco zbyt wysokim mniemaniu o sobie. Trochę mental przypadkowego Janusza, który natknie się na artykuł o metalu i skomentuje "metale debile sataniści drą mordy, bez sensu"
Teraz jest mi autentycznie przykro : (

Bzdury pisane po piwku powinny zostać bdzurami pisanymi po piwku. Ale wiem, że Ty lubisz takie mega chamski metal więc jestem w stanie zrozumieć że twórczość tekstowa Sznura Tobie odpowiada.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
deathwhore
Tormentor

deathwhore

To są teksty, jakie chciałyby napisać chłopaki z Odrazy, gdyby nie miały mentalu studencika polonistyki. Taks krakowska przypadłość od czasów młodopolskich. „Szanowni Państwo, ja, ekhem, ARTYSTA, raczyłem napisać utwór o pospólstwie i chamstwie”.

Chaotycznie napisane, nie do końca logiczne na dosłownym poziomie teksty Sznura doskonale odwzorowują styl myślenia mózgu rozjebanego przez wódę i inne używki. Ich autor na co dzień pracuje z patologią i widać, że zna się na rzeczy. To jedne z bardziej przejmujących utworów w polskim metalu ostatnich lat, ale to nie jeleń na rykowisku, żeby sobie każdy mógł je na ścianie powiesić.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Panie, bądź Pan poważny, gdzie te teksty do Odrazy, toć to Gruzja.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Gruzja to żart. I jako żart zawsze będzie stać wyżej niż pretensjonalne zadęcie Odrazy.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Jedno gówno, drugie gówno, trzecie też gówno. Teksty Gruzji też mi trącą grafomanią, ale o tym już sobie pisaliśmy, ale akurat w Sznurze cenię sobie ten, hm, prostacki wygar.
To jest twoje miejsce, wśród brudu i odpadków
Wszy i ludzie w jednej pościeli
Pochodzę ze śmieci
Tylko spać i jebać
Tutaj jasno i ciemno nie znaczą nic

Teraz czuję zapach
Tutaj czuję zapach

Rozrywa się maciora
Rozpładza się lud
Z jednej padliny w masowy grób
Gdzie larwy hiszpańskich much

Teraz czuję zapach
Tutaj czuję zapach

Gonady, zsypy- do wiadra!
Faktycznie, czuć w tym szczerość przekazu.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Zostawmy na chwilę teksty a zatrzymajmy się przy muzyce...- ta niestety jest coraz gorsza.
O ile o takim Zabić się będąc martwym można powiedzeć, że to black metal...to tu niestety już średnio.
Porównując brzmienie gitary i gardłowego, ech.. - pierwsze zostało aktualnie wyczyszczone i bliżej mu do jakiś core'owych pierdów a krzykacz jest wręcz męczący. Jebać taki deklamujący, wysunięty na pierwszy plan wokal. Asłuchalne.

Gdzie te tremolka i dobre wokale z takich numerów jak choćby Zdychaj chuju?
Bez startu do niezłego debiutu i wspomnianej (najlepszej) dwójki.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

brzask pisze: 2 tyg. temu Zostawmy na chwilę teksty a zatrzymajmy się przy muzyce...- ta niestety jest coraz gorsza.
Muzyka niestety jest coraz lepsza. I dlatego jest coraz gorsza. :)
Evol77
Master Of Puppets

Evol77

Mi to nie siedzi totalnie. Nie ma to imo żadnego ciężaru ani tekstowo ani muzycznie ani emocj9nalnie. Quazi obrazoburczość jak Nagły Atak Spawacza dla Przemków spod klatki obok na pociesznym metalowym napieedlalanku. Ot właśnie, zjawisko dla studentów. Na juwenalia z żubrem w ręku pod akademikiem, w koszulce Sznur i jestem hardkorem.

To jak on tam wykrzykuje do rymu te farmazony w stylu "zamknij tą moooordeeee". Ciężka czopka.
Awatar użytkownika
ConradSchnitzler

ConradSchnitzler

Dobry ten nowy album oczywiscie jak ktos nie oczekuje klasycznego BM.
Nie wiem tylko gdzie tu jakaś Armie słychać...
O tekstach sie nie wypowiadam "Transylvanian hunger" też nie słuchałem dla tekstow (bo ich nie rozumiałem) tu niestety rozumiem.
Awatar użytkownika
kataton88
Tormentor

kataton88

A włączyłem sobie dziś rano do odkurzania. No jest to polski BM - brudny metal, który niekoniecznie podoba się Szajtanowi.

Liryki nie są takie złe, tylko wokale czasem mi nie współbrzmią z muzyką. Czasem wybijają wulgaryzmy - jak np. na końcu przyjemnych "Trocin". Chujami trzeba operować umiejętnie, żeby uzyskać pożądany albo pożądliwy efekt. Na szczęście nie ma ich wiele.

Dwa pierwsze kawałki fajne (orszak powinien być w intrze, co by móc opuścić), potem irytujący tytułowy i robi się słabiej. Duże nadzieje wiązałem z "Moimi sikami" i to wcale przyjemny kawałek. Będę sobie nucić znacząc teren w kolejnym mieście. Podoba się też ostatni "Wysiadaj". Ogólnie można parę razy posłuchać, a może nawet odświeżę sobie coś wcześniejszego, bo przyznam, że niewiele pamiętam. Naciągane 7 / 10.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

brzask pisze: 2 tyg. temu O ile o takim Zabić się będąc martwym można powiedzeć, że to black metal...to tu niestety już średnio.
Porównując brzmienie gitary i gardłowego, ech.. - pierwsze zostało aktualnie wyczyszczone i bliżej mu do jakiś core'owych pierdów a krzykacz jest wręcz męczący. Jebać taki deklamujący, wysunięty na pierwszy plan wokal. Asłuchalne.
Mówi się, że Sznur zerwał więcej gwintów niż bracia Koral zrobili lodów. Ładnie.
Tak z ciekawości sobie przeczytałem cały temat o zespole i mam niesamowitą frajdę kiedy czytam ilu to bleków się obsrało bo nie zrozumieli przekazu. Ładnie. Ja fanem nie jestem ale gorąco im kibicuję aby orać grzecznych blek metalowców choćby na takim koncercie kiedy ludziki skaczą przy barierce a wokalista wskazując brudnym paluchem na każdego drze japę CWEL!!! z odpowiednim akcentem i jeszcze w taki sposób, że pluje śliną na motłoch. Ładnie. Co to jest ironia??? Kiedy podoba ci się nowy Sznur a Frontside jest bee. No to słuchajta bo tu jest mega zajebiście bo to właśnie taki Frontside gra tyle, że jeszcze bardziej radykalny i nie bojący się obrażać i pokazywać fuck off dla tych co mają delikatny żołądek.
Jak żyję te 50 lat to nie pamiętam aby jakiś rodzimy zespół podjął temat cwela na swoich płytach a Sznur to zrobił i ten tytuł płyty to obstawiam najbardziej walący po mordzie pewnie na całym świecie w kategorii muzyka rozrywkowa. Już widzę te tłumy kupujących płytę CWEL i oni pewnie też to widzą a nawet robią zakłady o miejsce na Olisie.
No ale dosyć wesołkowania bo to chyba od czasów Necrophil i płyty Cannibal Sex drugi album metalowego zespołu, który ładuje taki konkretny przekaz. Ładnie. Jedyne co mnie uwiera to za słabo wyeksponowany wokal bo te teksty to powinny być tak wyraziste aby nie było żadnych wątpliwości co jest śpiewane a tu jednak brzmieniowo coś się nie zgrało. Można się do tego przyzwyczaić kiedy już załapiesz frazy to wiele da się zrozumieć po pierwszym odsłuchu ale ja bym to słyszał bardziej do przodu. Kiedyś się straszyło dzieci duchami, mikołajami, czarną wołgą no ale to było kiedyś. Dzisiaj w erze ludzi smartfonowych zombie CWEL będzie największym koszmarem. Ładnie. No i jeszcze ta popierdolona okładka. Ładnie.
GRINDCORE FOR LIFE
Evol77
Master Of Puppets

Evol77

Nie będzie największym koszmarem, nie wiem skad taka fantazja. To wszystko już było a tu jest podane tak że się usmiech politowania pojawia co najwyżej. Ciekawostka z gatunku muzycznego skip-hop. Tak będzie.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Hajasz pisze: 2 tyg. temu Ładnie.
Nie bardzo chwytam jaki związek ma Twój monolog z tym co napisałem. Ja o różnicach w brzmieniu między początkami Sznura a tą kaszaną serwowaną dziś a Ty o przekazie.., no ok.

Jeśli blek metal ma być srogi na zasadzie napierdalania kurwami i chujami co 5sekund to ja za taki podziękuję bo u mnie wywołuje on jedynie parskanie śmiechem..a nie tego w nim szukam.
Evol77 pisze: 2 tyg. temu To wszystko już było a tu jest podane tak że się usmiech politowania pojawia co najwyżej. Ciekawostka z gatunku muzycznego skip-hop
W punkt!

Do zaorania.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Hajasz pisze: 2 tyg. temu Mówi się, że Sznur zerwał więcej gwintów niż bracia Koral zrobili lodów.
Chyba w trakcie sesji na balkonie...
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

brzask pisze: tydzień temu Nie bardzo chwytam jaki związek ma Twój monolog z tym co napisałem. Ja o różnicach w brzmieniu między początkami Sznura a tą kaszaną serwowaną dziś a Ty o przekazie.., no ok.
No przecież napisałem, że brzmienie i maniera wokalna to właśnie taki Frontside a skoro blek metalowy zespół sprawia, że słuchacze blek metalu uciekają choćby na Piszczałki balkon to fajnie.
GRINDCORE FOR LIFE
tomder
Master Of Reality

tomder

deathwhore pisze: 3 tyg. temu Teksty są absolutnie rewelacyjne. Ścisła czołówka w Polsce, obok Nihila. Przynajmniej wśród polskojęzycznych, ale jak wiadomo - inni się nie liczą.

Muzycznie kojarzy mi się to bardziej z taką zdegenerowaną wersją Armii.

Dla mnie -to dno totalne zarówno tekstowo i muzycznie. Gówno na gównie stoi i gównem pogania. Nawet jako muzyka w tle, ten zespół powinien zgnić zanim powstał i wydał z siebie jakiekolwiek dźwięki.

Naprawdę przysiadłem i przesłuchałem ostatni materiał ale niestety nie da się tego słuchać, a co dopiero analizować teksty , które są słabe.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

To chyba chciałeś napisać w temacie "raw black metal"?
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

deathwhore pisze: 15 godz. temu To chyba chciałeś napisać w temacie "raw black metal"?
Prawdziwy Raw Black Metal nie ma tekstów! :D :D :D
tomder
Master Of Reality

tomder

Vexatus pisze: 15 godz. temu
deathwhore pisze: 15 godz. temu To chyba chciałeś napisać w temacie "raw black metal"?
Prawdziwy Raw Black Metal nie ma tekstów! :D :D :D
I basu 🤣
@deathwhore nie wkurzaj się, koledzy ze Sznura wybaczą!
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

tomder pisze: 14 godz. temu I basu 🤣
Ty chyba dzisiaj nie lałeś i masz uszy moczem przepełnione...
tomder
Master Of Reality

tomder

Vexatus pisze: 14 godz. temu
tomder pisze: 14 godz. temu I basu 🤣
Ty chyba dzisiaj nie lałeś i masz uszy moczem przepełnione...
Tak- zlał się na mnie Cwel