Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Lex Legion

Szajtan

Skład King Diamond z końcówki lat 80. (ten z płyt "Them" i "Conspiracy") wraca do wspólnego grania pod szyldem Lex Legion. Mikkey Dee, Andy La Rocque, Pete Blakk i Hal Patino, wspierani przez wokalistę Nilsa K. Rue, wydadzą album w czerwcu 2026 roku nakładem MNRK Music Group. Premiera pierwszego utworu „Sleep Eternally” zaplanowana jest na 31 marca.

Obrazek

Więcej szczegółów na temat kulis powstania projektu można przeczytać tutaj

Skład:
Hal Patino - Bass Dark Blue Inc., Disaster/Peace, ex-Force of Evil, ex-Maltese Falcon, ex-Palladion, Maryann Cotton, Nordic Beast, ex-King Diamond, ex-Pretty Maids (live), ex-Blakk Totem, ex-Doctor Butcher, ex-Geisha, ex-Åge Sten Nilsen's Ammunition, ex-Witchdoctor
Mikkey Dee - Drums Scorpions, ex-Motörhead, Mikkey Dee with Friends, Nordic Beast, ex-King Diamond, ex-WWIII, ex-Dokken (live), ex-Thin Lizzy, ex-Geisha, ex-Don Dokken, ex-Nadir, ex-E-Type (live)
Pete Blakk - Guitars Disaster/Peace, ex-Blakk Totem, Maryann Cotton (live), ex-King Diamond, ex-Geisha, ex-Trazer, ex-Blakk Rainbow (Rainbow tribute), ex-Crystal Thanatus
Andy LaRocque - Guitars King Diamond, ex-Illwill, ex-Metal Against Coronavirus, ex-X-World/5, Blue Detective, ex-E.F. Band, ex-Swedish Erotica
Nils K. Rue - Vocals Holter, Pagan's Mind, ex-Eidolon, ex-X-World/5, Dimension Infinite, ex-Bremsespor, ex-Silverspoon, ex-Sunset Strip

Dyskografia:
2026 - Sleep Eternally [single]
2026 - Gypsy Tears [single]
2026 - Lex Legion

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Le ... 3540582549
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

O muzykę jestem spokojny, ale wokale... cóż o wszystkim przesądzą. Przynajmniej jak dla mnie.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

King był parę lat temu w dobrej formie jak rzucił szlugi, jak jest teraz, to nie wiadomo... lata lecą. No ale dziś w studio można wyczarować wszystko.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
kataton88
Tormentor

kataton88

No ale Kinga nie wyczarują. Nawet przepalonego szlugami.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Powroty legend po latach bywają ryzykowne, ale singiel „Sleep Eternally” rozwiewa wszelkie wątpliwości. Pete Blakk wciąż umie grać na gitarze, Mikkey Dee wyraźnie potrzebował odpocząć od stukania w Scorpions, bas Hala Patino dudni w składzie na który facet zasługuje, natomiast Andy LaRocque udowadnia, że niezmiennie utrzymuje wysoką formę. Świetnie wypada też wokalista – Nils K. Rue nie próbuje kopiować Kinga Diamonda. Jego styl jest mniej sceniczny, a bardziej osadzony w klasycznym heavy metalu.

Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Wydzieliłem ten temat, bo już i tak połączenie Mercyful Fate z King Diamond to temat - potworek, jakiego lepiej, by na tym forum nie było, a niestety parę takich kulfonów tu jest.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

„Gypsy Tears” to drugi singiel z nowej płyty, jednak to pierwszy pasuje mi zdecydowanie bardziej.

dualtombanks

dualtombanks

Dupy nie urywa. Spodziewałem się jakiegoś świeżego, może innowatorskiego podejścia, a tu, poza nowoczesną nudną produkcją, gra bardziej przypomina z charakteru coś typu Kerry King, bądź jakiś nowszy Kreator. Znajdzie się tu kilka chwytliwych momentów ale nie jest to coś, do czego chciałbym wrócic. Szkoda.
Awatar użytkownika
pampa
Master Of Puppets

pampa

Jestem po dwóch odsłuchach i powiem, że jest dobrze nie jest to,, Conspiracy " ale fajnie się tego słucha i będzie słuchane. Mam fazę na mroczny heavy metal i wpasowała się ta płyta idealnie.