Awatar użytkownika
fryta

Logo Noise not Music

fryta

Szukam informacji o Logo "Noise Not Music" Obrazek i kto je wymyślił i pierwszy narysował,odnalazłem do tej pory najstarszy rysunek tego loga na kasecie zespołu "RED CORPS" z końca lat 80' z Poznania (podobno zmienili nazwe po paru miesiącach na "Abhorrence" lecz jedyne co moge znaleść w necie pod tą nazwą to fiński zespół death metalowy),jest jedno ich nagranie z próby albumu "Dzień Zwycięstwa" (Kwiecień 1989) na Youtubie ( z zgaduje ich zdjeciem z jakiegoś koncertu, oraz drugie te same nagranie lecz tym razem z zdjęciem właśnie tej kasety gdzie widać logo "noise not music" (
dowiedziałem sie że strzałą (wokalista i gitarzysta) zespołu współstworzył w latach 90' zespół "homolitia" który na facebooku jest aktywny do teraz,
chciałbym sie dowiedzieć czy macie jakies informacje na temat tego loga i czy posiadacie stare kasety lub płyty cd STARSZE od tego albumu które w logo zespołu,okładce albumu itp. mają właśnie te logo
szukam kto je jako pierwszy użył i narysował jest to bardzo kultowa rzecz w scenie punkowej i jest to dosyć dla mnie ważne
NOISE NOT MUSIC #1 FAN
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Ustalić oryginalnego twórcę tego symbolu będzie zajebiście trudno...

Obrazek

EPka z 1982 roku.

https://www.discogs.com/release/800052- ... -Wessex-82

Może @Pioniere coś będzie pamiętał...
Awatar użytkownika
Glurrghul

Glurrghul

Jeśli chodzi o ten specyficzny wariant "noise not music" z kółkiem przypominającym drut kolczasty, to pierwsze jego zastosowanie było w 2005 roku przez zespół Magrudergrind na okładce ich debiutowego albumu o tym samym tytule. co do autora logo, to nikt nie wie- 2 lata temu były poszukiwania ilustratora, jednak z tego co pamiętam nigdzie to nie zaszło, bo nawet Chris Moore, czyli pałkaż i przewodniczący w tworzeniu wyglądu okładki albumu nie miał pojęcia kto narysował to logo.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Powstanie tegoż logo, nie ma nic wspólnego z polską sceną,ani też jakim konkretnym zespołem - wywodzi się jeśli dobrze pamiętam z Wielkiej Brytanii i tamtejszego ruchu aktywistów Hardcore Punka nagminnie używających go - na początku bardziej było logiem promującym koncerty ze specyficzną muzą,, niż przynależnym do jakiej konkretnej okładki/logo zespołu. Pomysłodawcy. myślę, że na próżno szukać. W zinach masa takich symboli była, flyersy (całe tony z lat 80-tych) z tym symbolem - do dziś mi się walają po szufladach niektóre.
Awatar użytkownika
fryta

fryta

1. chodzi mi OGOLNIE o te logo a najpopularniejszy wariant wiem ze jest od magrudergrind
2. chodzi mi ogolnie kto go jako pierwszy użył, a to że ten oto zespół jaki znalazłem jest z polski to zwykły przypadek
NOISE NOT MUSIC #1 FAN
Awatar użytkownika
fryta

fryta

Vexatus pisze: 21 godz. temu Ustalić oryginalnego twórcę tego symbolu będzie zajebiście trudno...

Obrazek

EPka z 1982 roku.

https://www.discogs.com/release/800052- ... -Wessex-82

Może @Pioniere coś będzie pamiętał...
właśnie o to chodzi w tym,czy bedzie to niemozliwe czy jednak wkoncu da sie jakos go znaleść :?: , dzieki za informacje o tej epce!!!
NOISE NOT MUSIC #1 FAN