Metalized pisze: 3 mies. temu Gorzej tylko zrobić z tego jaka to melodia 1 nutka i hmm trudne się wylosowało
Eee tam, tak się tylko wydaje. Ich muza jest zawsze dopracowana, więc po dłuższym obcowaniu bez problemu się odróżnia wszystkie kawałki.
Niestety, przedostatniej płyty słuchałem tak mało, że poza tym, że mi się oczywiście podobała, zapamiętałem jedynie zakończenie 'All Christianity Ends', gdzie pod zajebistym riffowym walcem jest położone kazanie spasionego, rogatego kaznodziei, który z pouczającym gestem uniesionego do góry palca wskazującego głosi dobrą nowinę do zgromadzonego pod amboną śmierdzącego motłochu, a na koniec natchniony słowem lud wznosi radosny okrzyk hail satan.
Edit: posłuchałem nówki. Hm co można powiedzieć. Jak ktoś słyszał dwa pierwsze dema i epkę Angelcunt, to zna całą twórczość Archgoat, łącznie z tą, której jeszcze nie skomponowali i nie nagrali. Ale co z tego, z chęcią będę słuchał jeszcze kolejnych dziesięć albo i piętnaście takich samych płyt, którymi mam nadzieję uraczą fanów w przyszłości.