Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Sombre Chemin

Vexatus

Obrazek
Sombre Chemin to utworzony w 2000 roku francuski projekt z gatunku Black Metal. Na koncie mają demka, EPki, splity i pzrede wszystkim 3 całkiem niezłe pełniaki. Proste, surowe i melodyjne granie z histerycznymi wokalami.

Obrazek
Ostatni skład:
VilwolfHeim - Guitars, Bass, Keyboards, Drums Nihdrym, Unterwald, ex-Widomar, ex-Blutschrei, Eönä, ex-Malesanctus
Weltanschauung - Vocals
▼ Byli muzycy
Valnoir - Vocals (lead) (2001) Gohr Al Krohn, ex-Bloodthirst (live), ex-Glaciation, Irwin, Nova Sodomia, Zero Absolu, ex-The CNK
Wolfin - Drums (2002)
Vjohrrnt Varg Wodansson - Vocals (2003) ex-Black Sun Rising, ex-Dark Covenant, ex-Fjörd, ex-Moonlore, ex-Nacht und Nebel, ex-Vinland Warriors, ex-Malleus Maleficarum, ex-Shade, ex-Psychasthenia, ex-Supremacy, ex-Sowilo, ex-Vent Du Nord
Dyskografia:
2001 - Légion des brumes [demo]
2002 - Mémoire païenne [split]
2004 - L'aurore de notre triomphe [split]
2004 - Usque ad Mortem / Perinde ac Cadaver [split]
2004 - Nacht und Krieg [demo]
2005 - Mémoire païenne [demo]
2005 - Durch Ruinen und düstere Kriegsfelder [split]
2005 - Parmi les ruines... [split]
2005 - Doctrine
2005 - Nous resterons fidèles... [kompilacja]
2006 - Notre héritage ancestral
2007 - Hétérodoxie: Opus 1 (Haine) [EP]
2010 - Hétérodoxie: Opus II (Fierté) / Errance [split]
2011 - Hétérodoxie: Opus III (Involution)

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Sombre_Chemin/7672

Tagi:
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Sto milionów lat temu posłuchałem debiutanckiego Doctrine i stwierdziłem, że mega słabe granie. Koledzy enesy mówili, że zajebiste i żebym posłuchał jeszcze, ja ich słuchałem i słuchałem jeszcze ale ciągle mi się to nie podobało. Zatem wywaliłem roladę na ten zespół i więcej nie wracałem.

Dzisiaj miałem ochotę na enesiarskie blacki, których nie słuchałem od kuca, a przynajmniej od wielu lat i tak sobie hajluję pod wieczór w dużym pokoju i odświeżam i padło też na Doctrine właśnie no i niestety stwierdzam, że ciągle gówno. Strasznie nędzny, chujowo skomponowany i siódmoligowy black metal. Do tego poprzetykany kwadratowym ambientem. Jarać można się tym chyba tylko ze względu na ideolo, jeśli ktoś lubi pokazywać ile śniegu najebało.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

W sumie, to muszę tego jeszcze spróbować w wolnym czasie, ale kiedyś dawno, dawno temu, nabyłem split z jakimś Crux Dissimulata i pamiętam, że to też było straszne gówno ojszczane i osrane. I tak mnie to zraziło, że omijałem szerokim łukiem ten kwadratowy black metal, który może być pożywką dla lifemetalowców podjaranych skocznym disco do śmiania się z gatunku. Ale widzę na MA ktoś dał pełniakowi 87 procent, więc posłucham z internetów, może faktycznie hord ten nagrał przypadkiem jakiś konkretny materiał albo po prostu ocenę wystawiał brunatny walikonik. Ale ten split - w obu zresztą przypadkach - był tak nędzny, że mózg staje. Jakby niepełnosprawnemu umysłowo dziecku dać gitarę. Z całym szacunkiem dla niepełnosprawnych dzieci.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.