deathwhore
Tormentor

Perdition Temple

deathwhore

Obrazek
Hej skurwysyny!

Jakże tu by się przydała trochę brudniejsza produkcja, bardziej dzika.

Tak szczerze, czy zespół w którym na gitarze gra Gene Palubicki, na drugiej gitarze Bill Taylor, bębny okładał Ron Parmer, a ryja darł Impurath mógłby być chujowy?

No w sumie mógłby, bo kto by im zabronił.

Ale Perdition Temple nie jest chujowe.

Jakby bębny były lepiej wyprodukowane, stopy były bardziej dudniące a blachy chłostały udręczone ciało nieszczęśnika który miał nieszczęście być nieszczęśnikiem i znaleźć się ogniu rażenia, to podobałoby mi się to jeszcze bardziej. Ale kompozycje się bronią.

Właściwie czuć, że to spod ręki gościa od Angelcorpse. No taka prawda. A ja lubię Angelcorpse.

Perdition Temple też lubię.

Żryjcie gówno.

Możecie sobie tutaj posłuchać tego, co ja właśnie, jak król, słucham z płyty:

Skład:
Gene Palubicki - Bass (2009-2012), Guitars (2009-present), Vocals (2009-2013) Demonized, Hexorcist, Malefic Throne, Omegavortex (live), ex-Angelcorpse, ex-Apocalypse Command, ex-Blasphemic Cruelty, ex-Impiety, ex-Kerasphorus (live), ex-Anal Blast
Ron Parmer - Drums (2011-2016, 2018-present) BlightMass, Bloodmessiah, Brutality, Malevolent Creation, Phalanx Inferno, Piss on Christ, Promethean Horde, ex-Catalysis, ex-Amon, ex-Insatanity, ex-Kerasphorus, ex-Cruciamentum (live), ex-Immolation (live), ex-Kill Division (live), ex-Angelcorpse (live)
Alex Blume - Bass, Vocals (2018-present) Ares Kingdom, ex-Blasphemic Cruelty, ex-Nepenthe
▼ Byli muzycy
Terry Eleftheriou - Drums (2009-2011) Indesiderium, Wargrinder, Naer Mataron (live), ex-Crucifiction, ex-Sadistic Noise, ex-Stellar Darkness, ex-Human Decay, Deception Immaculate, ex-Sun of Nothing, ex-Celestial Scream, ex-Legions of Antichrist
Gabriel Gozainy - Bass (2012-2016) Mazken, Tomb of Ligeia, Vacuous Depths, ex-Amon, ex-Bhavachakra, ex-Grave Gnosis, ex-Hellfrost
Bill Taylor - Guitars (2012-?) ex-Blackened Wisdom, ex-Feldgrau, ex-Laceration, ex-Xenomorph, ex-Acheron, ex-Immolation, ex-Deströyer 666 (live), ex-Angelcorpse
Kenneth Charlton - Guitars (2018) Mutilation Ritual, Blasphemation, ex-Serpent Son, ex-Premature Burial, ex-Resurrection
Dan Lowndes - Guitars (2018) Ancient Torment, Cruciamentum, Imindain, ex-Disembowelled, ex-Invocate, ex-Maniakal Torment, ex-Crepitation, ex-Profetus, ex-Sarpanitum, ex-Infant Bile
▼ Muzycy koncertowi
Collin Andrews - Vocals (2012) (R.I.P. 2020) ex-End Unseen, ex-Led by Serpents
Impurath - Vocals (2013-?) Black Witchery, Pseudogod (live), ex-Irreverent, ex-Ampütator (live), Sanctus Mortem, ex-Diocletian, ex-Hellvetron (live)
Dyskografia:
2010 - Edict of the Antichrist Elect
2014 - Sovereign of the Desolate [EP]
2015 - The Tempter's Victorious
2018 - Tribute to Blasphemy [split]
2020 - Sacraments of Descension
2022 - Merciless Upheaval
2025 - Malign Apotheosis

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Pe ... 3540309665
BC: https://hellsheadbangers.bandcamp.com/music
BC: https://perditiontemple.bandcamp.com/music
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Za 35 zl chodziła, bardzo dobry materiał, to ja tez trochę król :)
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Mam na półce tylko "Edict of the Antichrist Elect", ale ogółem znam radosną twórczość panów i jak najbardziej lubię, bo jak to @deathwhore wspomniał czuć elementy wspólne z Angelcorpse, które także bardzo chętnie słucham. W sumie nie wiem co więcej mógłbym napisać ponad to co już napisałeś wyżej. Bez zbędnego pierdolenia zatem, jak ktoś nie zna, a lubi dobry death metalowy wygar, to warto sprawdzić.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

"Edict of the Antichrist Elect" jest naprawdę zajebisty i często wracam - za każdym powrotem ze 3 razy puszczam tą płytę. Niestety dwójka już na mnie nie robi wiekszego wrażenia.
yog pisze: 6 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized

Andżejkorpsów zawsze brakuje to i kolejny przydatny. Wracam całkiem często, ale głownie do edyktu full- długość :D , epki nie słyszałem nigdy. Produkcja fakt, wiaderko gruzu by chyba nie zaszkodziła, ale ja to troglodyta muzyczny i lubię jak się coś w ruinę przeistacza. Bardzo solidne, bo nie podejrzewalem aby mogło z takimi markami w skladzie powstać inne.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Sacraments of Descension będzie się zwał trzeci album Perdition Temple. Wyda go Hell's Headbangers jakoś tam, kiedyś, w tym roku, a zwiastuje go Desolation Usurper, już teraz:

Destroy their modern metal and bang your fucking head
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Szalony Admin to jednak klasa, bardzo dobra wiadomość.
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

Bezkompromisowy, okrutny, szalony, pełen zła i siary napierdol. Przy tym na prawdę udany utwór mający swój charakter no i fantastyczne brzmienie.

Aż lepszy humor mam po tym!
yog pisze: 6 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Nowego kawałka nie sprawdzam, bo jednak poczekam na całość. Świetna wiadomość, bo zespół nie zawodził dotąd i wiem że tak samo będzie i tym razem. Od siebie dodam okładkę, bo się nią panowie pochwalili niedawno na swoim pejsbuku.

Obrazek
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Drugi udostępniony utwór muzyczny tytułem Krypty Masakry:

Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Już po zaledwie chwili obcowania z nową muza PT, jetem na tak - bezkompromisowy siarczysty DM + świdrujące solówy Gienia.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

W składzie spore zmiany, został Gene i Ron Parmer, obowiązki basisty i wokalisty przejął Alex z Ares Kingdom.
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Jest cały wydany w piątek album Sacraments of Descension na bandcampie:

Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Przewykurwisty album. Dziki, niesamowicie agresywny, satanistyczny death metal. Niszczący wszystko na swojej drodze, wkurwiony i szybki. Brutalny, pełen chaosu a jednocześnie absolutnie precyzyjny i nawet na chwilę w tej furii nie popadający w warmetalową czy nawet brutal deathową skrajność. Po prostu czysty, diabelski, ociekający blackowym klimatem metal śmierci. Doskonała pozycja i zaryzykuję stwierdzenie, że najlepszy z dotychczasowych albumów zespołu.

Tak jak na szybko patrzyłem, to nigdzie tego w Polsce nie ma. Na Discogs jakieś ceny z dupy. Nic to, będę się rozglądał coby sobie sprawić na oryginałce, bo warto.
Panzer Division Nightwish
pitbull
Master Of Puppets

pitbull

DiabelskiDom pisze: 5 lat temu Przewykurwisty album. Dziki, niesamowicie agresywny, satanistyczny death metal. Niszczący wszystko na swojej drodze, wkurwiony i szybki. Brutalny, pełen chaosu a jednocześnie absolutnie precyzyjny i nawet na chwilę w tej furii nie popadający w warmetalową czy nawet brutal deathową skrajność. Po prostu czysty, diabelski, ociekający blackowym klimatem metal śmierci. Doskonała pozycja i zaryzykuję stwierdzenie, że najlepszy z dotychczasowych albumów zespołu.

Tak jak na szybko patrzyłem, to nigdzie tego w Polsce nie ma. Na Discogs jakieś ceny z dupy. Nic to, będę się rozglądał coby sobie sprawić na oryginałce, bo warto.
:) Typowe granie Glena, czyli logiczna kontynuacja Angel Corpse, który to w moim mniemaniu jest bardziej obskurną, wściekłą odmianą Morbid Angel. Do tego plus za cover, bardzo stylowy, taki malarski w stylu tych realistycznych matejkowych hołdów. Dlatego już za sam cover jestem na "tak".
KRZYSZTOF KAROŃ: www.historiasztuki.com.pl www.wiedzaspoleczna.pl kanał www.youtube.com/HISTORIASZTUKI2011 oraz czwartkowe programy z Krzysztofem Karoniem o 19:00 w telewizji wRealu24.pl https://www.youtube.com/channel/UCiwsDg ... Q/featured
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Premierowy utwór Redemption Abattoir z nadchodzącego nowego albumu Merciless Upheaval, który zostanie wydany za pośrednictwem HELLS HEADBANGERS RECORDS w czerwcu 2022 roku.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

Jest już odsłuch całej płyty:

"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Perdition Temple wracają z nowym albumem zatytułowanym "Malign Apotheosis". Premiera zapowiedziana jest na 28 listopada 2025 przez Hells Headbangers.

Zero kompromisów i zero zbędnych ozdobników – to jest czysty, surowy strzał. Chłopaki pokazują pełnię formy, co u nich w sumie nie dziwi. Nadchodzący album zapowiada się jak walec, który nie bierze jeńców. Uwielbiam ten rodzaj intensywności, a Gene Palubicki kręci riffy z taką naturalną mocą, że ciężko go nie nazwać absolutnym królem swojego fachu.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Jakub

Gieniu z ziomkami kolejny raz wysmażył pyszniutkiego skurwysyna, jednego z lepszych albumów Perdition Temple. Jego niezaprzeczalny talent do zgrabnego składania riffów w całość kolejny raz poskutkował, jak zawsze miodnymi w odsłuchu, morbidangelowymi szlagami na japę w liczbie osiem. Ani grama odkrywczości i oryginalności, za to kolejna należyta porcja tego, czym jeden z mistrzów gatunku raczy słuchaczy od 30 lat, wyrafinowanej, diabelskiej co równie przebojowej death metalowej nawałnicy. Bardzo podoba mi się tu produkcja, nieco stonowana barwa gitar i jak zawsze wirtuozerski warsztat.

Cóż, wierzę, że Morbid Angel nie wyzionął ducha i doczekamy się jeszcze jakiegoś nagrania, ale będąc świadkiem współczesnych premier płyt takich jak Malign Apotheosis, pozostaje rzec jedynie 'You have no power here, Trey Azagthoth'.
Awatar użytkownika
pampa
Master Of Puppets

pampa

Nowy album wyśmienity jak zwykle słychać echa morbid angel ,,altars of madness". Bardzo fanie się tego słucha, chciałbym ich zobaczyć na żywo !!!!!