Marduk666 pisze: 8 lat temu Jesteście wszyscy hipokryci bo wytykacie, że nuda i że chujnia, a sami nudzicie jak sam skurwesyn! Założyłby kto temat o Infernal War? Ja nie umiem ładnych wstępów pisać, albo mi się nie chce.
Spoko
Obiektywnie rzecz mówiąc nic specjalnego. Tylko, że wielokrotnie widzę posty w stylu "Jebana furia, mgla, Batuszka, zamiast tego gówna mogliby promować takie kapele jak Iperyt lub Infernal War! Polski black metal stronk". No i mnie to niezmiernie śmieszy, bo przecież target tych zespółów różni się jak target Opeth i Dismember. Prawie zero punktów wspólnych.
Jak to już Blind gdzieś napisał - czytaj dokładnie : ) Infernal War jest nawet spoko, nie jestem fanem blasturbacji, ale mogę stwierdzić że umieją to robić i grają bez wiochy. Natomiast o Iperyt mam zdanie j/w.yog pisze: 8 lat temu @pp3088 pewnie się nie przebiłeś przez totalnie kuriozalne brzmienie werbla na pierwszym Infernal War, Terrorfront![]()
Bo to dla nich egzotyka. Sam nie słyszałem nawet nuty, więc nie oceniam.Metalized pisze: 8 lat temu o Kał w uszka- widziałem w Pradze... Most Karola haha. Ale jebnięcie na merch było srogie- brały te europejczyki płyty, szmaty jak pojebione. A że kilku Polakom sie nie podoba- tym lepiej dla nich. Zamiast Brakłóżka była wtedy Piwuszka, Jedzeniuszka na zajebistym zreszta festiwalu.
No i to właśnie tak bardzo wszystkich boli kiedy czyta się o zespole, gdzie o muzyce przeważnie standard czyli podoba się, nie podoba się a druga część to zwykłe pierdolenie z elementem zazdrości, że wydają to, wydają tamto na wielu nośnikach, sto koszulek no i kurwa dlaczego im się udałomork pisze: 7 lat temu Trzeba jednak przyznać, że przygotowali sobie dobry grunt na promocję bo marketingowo uderzyli w punkt.
Rzucilem okiem.Nie ma papieru toaletowego.Jaka szkoda.Marduk666 pisze: 7 lat temu No i w ogóle to swój sklep otworzyli, w którym można sobie kupić czapkie
https://www.batushkastore.com/
Zawsze możesz kupić kilka cedeków, wyjąć książeczki, wymiętosić i się kulturalnie podetrzeć. Wersja winylowa nie ma książeczki, ale ma plakat jednak się nie nadaje bo za gruby papier.Pan Efilnikufesin pisze: 7 lat temuRzucilem okiem.Nie ma papieru toaletowego.Jaka szkoda.Marduk666 pisze: 7 lat temu No i w ogóle to swój sklep otworzyli, w którym można sobie kupić czapkie
@yog znasz może kogoś kto kupował na nowym sklepie wh?? Ciekawym wrażeńyog pisze: 7 lat temu Z tymi kolorami Gryffindoru to bez kitu. Co do samego batushkastore bym doradzał ostrożność, bo Witching Hour to sobie dobrej marki ostatnio nie robi, a coś wątpię, by się tym kto inny zajmował.
Ale ostro jadą z merchem...Marduk666 pisze: 7 lat temu No i w ogóle to swój sklep otworzyli, w którym można sobie kupić czapkie
yog pisze: 6 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem
No ja też byłem zaskoczony bardzo. Właśnie chyba ten ciężar trochę nietypowy dla Blacku mnie przyciągnął. Stąd też wybór takiego, a nie innego kawałka jako ulubiony, który ma taki charakterystyczny walcowaty ciężki riff.dj zakrystian pisze: 7 lat temu Zaskoczenie w chuj, że właśnie @czit docenił Batuszkę. Mnie się również podoba, jest nietypowy sound, ciężki jak na BM i do tego mnóstwo klimatu. Na płycie w zasadzie nie ma wypełniaczy, każdy numer jest dobry. Ciekawe czy będzie kontynuacja i jaka?
Nieno tu to Cię poniosło. Aż tak to nieyog pisze: 7 lat temu To pewnie przez te 2 tygodnie poczułeś trochę, dlaczego niektórzy słuchają głównie blacku, takich wrażeń właśnie szukając ;P Takiego uduchowionego, wznoszącego umocnienia, jakie Batusia oferuje![]()
yog pisze: 6 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem
Strasznie to chujowe.deathwhore pisze: 7 lat temu Sprawdź koniecznie jeszcze Hermh, też masz chujki, czy chórki czy chuj wie jak to się nazywa. Tylko ten naciągacz się nie przebiera.
gardzę jak to black metalem z melodyjkami.
Idealne podsumowanie twórczości jednych i drugich
Padłem.deathwhore pisze: 7 lat temu O Amon Amarth pewnie też tak w Szwecji mówią, że na świecie doceniają, tylko nie te jebane zawistne Szwedy, co nie doceniają.
No myślę, że Batuszka może elegancki sukces w Stanach odnieść, Wiedźmin trochę spopularyzował słowiańskie klimaty i te ich stroje, świeczki i kadzidła mogą być czymś egzotycznym tam i mogą wzbudzić szersze zainteresowanie. A muzyka - wiadomo, całkiem spoko, łatwo wchodzi i wokal robi robotę.Hajasz pisze: 7 lat temu A co w tym dziwnego ? Teraz to i Morbid Angel może być supportem dla Batushka. Takie czasy, priorytety się zmieniają, pojawiają się nowe zespoły, które spychają z piedestału emerytowane gwiazdy. Takie życie.