Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Conan

Vexatus

Obrazek
Conan to ciekawy brytyjski zespół z gatunku Doom/Stoner. Na dzień dzisiejszy mają na koncie 3 pełniaki i kilka pomniejszych wydawnictw. Na 14 września 2018 roku planowane jest wydanie kolejnej dużej płyty "Existential Void Guardian".

Obrazek
Skład:
Jon Davis - Guitars, Vocals (2006-2007, 2007-2008, 2009-present) Ungraven, DOS, ex-Evil Eye, ex-Release, ex-Windego
Johnny King - Drums (2017-present) Dread Sovereign, Krawwl, Malthusian, Sodb, ex-Altar of Plagues, DOS, ex-Abaddon Incarnate
David Ryley - Bass (2023-present) ex-Fudge Tunnel, ex-Ungraven
▼ Byli muzycy
Richie Grundy - Drums (2006-2007) ex-Evil Eye
Paul O'Neill - Drums (2007-2008, 2009-2014) ex-Kontora, ex-OMV, ex-Nomad (live)
John McNulty - Bass, Vocals (2009-2011) Coltsblood, ex-Black Magician
Phil Coumbe - Bass, Vocals (2011-2013) ex-Drought
Chris Fielding - Bass, Vocals (2014-2023) ex-Agent of the Morai, ex-Darkest Era (live)
Rich Lewis - Drums (2014-2017) Intensive Square, ex-Flayed Disciple
▼ Muzycy koncertowi
Tyler Hodges - Drums (2024-present) Tuskar, ex-Ungraven, ex-Negative Thought Process, ex-Dead Reckoning (Gbr)
Kevin Swartz - Drums (2024-present) Bottom, Forgotten Gods, Lord Dying, Serial Hawk, Tithe, Infinite Waste, ex-Burning Monk

David Perry - Bass, Vocals (2011, 2014) Dead Void, Ungraven
Renata Castagna - Bass, Vocals (2016) ex-Samothrace
Dan Mullins - Drums (2017) Blasphemer, Mine[thorn], Morte Lune, My Dying Bride, The Deathtrip, Written in Torment, ex-Broken, ex-Epitaph, ex-Kryokill, ex-The Enchanted, ex-Thine, ex-An Axis of Perdition, ex-Heathen Deity, ex-Hesper Payne, ex-Code (live), ex-閃靈 (live), ex-Bal-Sagoth, ex-Sermon of Hypocrisy, ex-Monstrance
David Ryley - Bass (2018-2023) ex-Fudge Tunnel, ex-Ungraven
Adam Holbrook - Bass (2019) Serial Hawk
Chris Fielding - Bass (2024) ex-Agent of the Morai, ex-Darkest Era (live)

Dyskografia:
2007 - Battle in the Swamp [demo]
2010 - Conan [demo]
2010 - Horseback Battle Hammer [EP]
2011 - Conan vs. Slomatics [split]
2012 - Monnos
2013 - Mount Wrath: Live at Roadburn 2012 [live]
2013 - Zero Talent / Beheaded [split]
2014 - Blood Eagle
2014 - Live at Bannermans Bar - August 2012 [live]
2016 - Barbarian Songs [split]
2016 - Revengeance
2017 - Man Is Myth (Early Demos) [kompilacja]
2017 - Gravity Chasm [single]
2018 - Conan / Kurokuma / Granule [split]
2018 - Existential Void Guardian
2020 - Doom Sessions Vol. 1 [split]
2021 - Live at Freak Valley [live]
2022 - Evidence of Immortality
2022 - Monnos Darkwave [EP]
2024 - DIY Series, Issue 1 [EP]
2025 - Frozen Edges of the Wound [single]
2025 - Desolation Hexx [single]
2025 - Warpsword [single]
2025 - Violence Dimension

Wybrane utwory:

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Conan/96731
BC: https://conan-conan.bandcamp.com/music

Tagi:
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Teledysk Volt Throwera lepszy od kawałka :) :)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Kiedy pierwszy raz zobaczyłem jazdę po lesie na tych ślimakach to mi pawie dupa odpadła ze śmiechu. :)
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Kumpel zapodał na piwerku w parku i wtedy byłem niemal oczarowany, świetnymi ciężkimi riffcami, no ale jednak park i kilka piw dodały trochę efekciarstwa, bo po odsłuchach na spokojnie w domu dość nieźle mnie to wynudziło....
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

"Blood Eagle" to zajebisty materiał, zdecydowanie najlepszy z całego dorobku. Ostatnio mniej słucham takich klimatów, ale jak jakiś czas temu miałem zajawkę na ociężałe stonery i doomy to wchodziło jak złoto, raz całą noc przy "Gothicu 3" i z tym albumem w głośnikach spędziłem, totalnie od 21 do 6:30 rano :D
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Najwidoczniej do tej muzy potrzebne jest odpowiednie tło, bo jak wspomniałem wyżej miałem spoko radochę z ich grania, ale w większym skupieniu ta radocha odpuszczała.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Zachciało mi się sprawdzania bo okładka nawet miła i zamiast najpierw wybadać kto to wydał to poleciało na żywioł. Tragedia.

Taka liga okręgowa, którą od paru lat próbuje forsować Napalm. Tylko dla desperatów szukających w soboty po dyskotekach dupy na noc.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr

Hajasz pisze: 7 lat temu Tylko dla desperatów szukających w soboty po dyskotekach dupy na noc.
No kurwa dzięki Hajasz! Idealnie o to mi chodziło, 6-tego grają we Wrocławiu.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

- za miesiąc nowy album, na razie można posłuchać "Levitation Hoax"
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Jak zwykle świetna okładka i choć szanse na granie spod znaku 'Horseback Battle Hammer' są już niewielkie to i tak czekam na pozostałe utwory.
Poniżej wspomniana EPka i split z Slomatics.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Przyszła pora na nowy singiel Righteous Alliance.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Let there be gruz! Ciężar tej płyty przytłacza już od pierwszych riffów pancernego “Foeman’s Flesh”, a to jedynie początek przejażdżki...

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Boję się odpalić nowego pełniaka, bo pewnie się wkręci w czachę i cały tydzień bendzie suhane... :D
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Był słuchany dwa razy w drodze na piątkowy koncert i w drodze z piątkowego koncertu i szczerze, to jakoś nie zachwycił. Może trzeba jeszcze przysiąść w domu, albo i przy okazji odświeżyć Blood Eagle?
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Przesłuchałem ten ich nowy płyt i mnie też jakoś szczególnie nie zachwycił. Właściwie to wraz z nową płytą dostałem po raz kolejny dokładnie to na co czekałem i czego się spodziewałem, ale jakoś mnie ta muzyka nie poruszyła.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Niestety, tak jak i w przypadku poprzedniej płyty, znów ciężko mi było dotrwać do końca. Conan nie jest już taki ciężki i transowy jak na kilku starszych materiałach a poza tym chłopaki trochę zaczęły zjadać swój własny ogon wałkując nonstop te same motywy.. To tyle. Pozostaję przy wspomnianej wyżej pierwszej EPce, splicie z S. i pierwszych dwóch albumach.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Panowie od jakiegoś czasu trochę zjadają własny ogon, ale akurat w tym konkretnym gatunku jest to dość częsta przypadłość. Debiutancka EPka zrywa papę z dachu. Split z Slomatics też jest zajebisty (jeszcze ta świetna charakterystyczna okładka :)). Materiału na miarę wczesnych dokonań pewnie już nie nagrają.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Co tam, stonerkarze?

Obrazek

Nowy album mediocre on hedgehog, żeby nie powiedzieć, że słaby, ale ten tu o powyżej, to je to! Potęga i trans, siła i mamuci ciężar, gęsty dym i zdekapitowani wrogowie.

Pamiętam jak lata temu, kiedy Dorotka pracowała jeszcze na zmiany i trafiła jej się nocka w pracy, to calutką jej zmianę siedziałem grając w Gothica 3 i słuchając tego albumu. Non stop, tylko i wyłącznie, jakieś 9-10 razy poleciał. Miałem pograć i posłuchać z raz czy dwa i do spania, a tak zajebiście mi się słuchało, że poczekałem aż wróci i dopiero razem poszliśmy w kimę koło siódmej. #stonerkiodzawszewsercu
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Mimo, że nowy album z deczka meh (ale jeszcze posłucham, bo w sumie słuchałem ze dwa razy tylko), to w związku z bogatą historią ciosów, jeśli o nagrania Conan chodzi, dokonałem wymiany biletów Narodowego Banku Polskiego, będących prawnym środkiem płatniczym w Polsce na bilety na koncert zespołu Conan z supportem w postaci Thra, dnia 14.10 w mieście Warszawa.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Kurła, zajebisty koncert. Ciężki jak skurwysyn, potężny jak uderzenie obuchem w mordę. Ponad godzina walcowatego napierdolu z okazjonalnymi zrywami. Te nowe kawałki (grane przez znakomitą większość recitalu) na żywo nawet wchodzą, ale jednak prawdziwą moc czuło się dopiero, jak wjeżdżały starsze rzeczy. No i tu mały zgrzyt - serio nic z Blood Eagle? Z mojej ulubionej płyty kurwa? Ale przynajmniej usłyszeliśmy Jaszczomp Jako Broń, chociaż tyle. Tak czy inaczej nie żałuję, chociaż w zeszłym tygodniu myślałem, że niespecjalnie chce mi się na to jechać. Na szczęście zmieniłem zdanie.

Support, czyli Thra, taki tam. Za mało walca, za dużo biesiadnego metalu. Do posłuchania i zapomnienia.

Z kronikarskiego obowiązku dodam, że oczywiście kilometry dla metalu zrobione a akompaniamentem był tradycyjny misz-masz, mianowicie Iron Angel, Schizo, Gorguts, Rigor Mortis oraz Orchid. AWE!