Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Triumph, Genus

Hajasz

Obrazek
Norweski black metal w czeskim wydaniu ale nie dla zabawy czy podśmiechujek. Tym razem hołd dla Darkthrone, Immortal i paru innych, którzy grali ten gatunek bez żadnych cukierków i mandarynek.

MA nic o nich nie wie poza tym, że pierwsze nagrania pochodzą z 2012 roku. Rok później wychodzi debiutancki album z "mocno" black metalową okładką i czeskimi tekstami. Całość wypadła bardzo dobrze a zwłaszcza wokal mocny i pewny krzyczanych tekstów. Następne lata to szereg małych wydawnictw aż do tego roku kiedy wyszedł drugi album z jeszcze bardziej mroczną okładką a przede wszystkim zajebistym black metalem. Tu nie ma harmoszek, fagotów czy innych klawiszy. Jest tylko czarny metal i ten srogi mocny wokal. Wszystko po czesku ale brzmi to tak fajnie, że nawet jeżeli śpiewają o podbojach rozbójnika Rumcajsa i jego słynnym gnacie na żołędzie to i tak brzmi to prawdziwie. Świetny album, świetny zespół.

Skład:
Svar - All instruments Sator Marte, Taje Skal, ex-Averze, ex-Forgotten Art
Jaroslav - Vocals

Dyskografia:
2012 - Vindorn / Triumph, Genus / Sator Marte [split]
2013 - Všehorovnost je porážkou převyšujících
2014 - Jiné se dnes má mými světy rozléhat [EP]
2016 - V zasněžených vrcholech se odráží můj smysl [EP]
2017 - Hladiny plynoucích, žádný zítřek není do vás mým tokem promítnut [EP]
2018 - Na kom je nyní tolik z mojí vůle? [EP]
2018 - Na kom je nyní tolik z mojí vůle? [kompilacja]
2019 - Po vrhu vždy je prázdno kolébek
2024 - Eugenika

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Tr ... 3540355875
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

No Master's Hammer, ani Umbrtka to rzeczywiście nie jest. Brak tu jakiegoś pomysłu na granie i wizji muzycznej, która tworzyłaby koherentną całość ( ostatnio polubiłem to słówko, tak jak Kohelet i Kotlet, ewentualnie kotlehet ), za to dostajemy kolejną zrzynę z patentów przewałkowanych az do znudzenia, ale spodobał mi się poziom agresji uzyskiwany przez napierdalanie w perkę, wokal i ogólnie - w brzmienie. Można posłuchać. Z drugiej strony Blackosh na "Kurvy, chlast a black metal" też zrzyna z Norwegii, a robi to moim zdaniem ciekawiej.
Ostatnio edytowany przez TITELITURY 6 lat temu, edytowany łącznie 1 raz.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Blackosh to jednak typ, co grał black metal, nim ktokolwiek usłyszał o Burzum i przede wszystkim zajebisty gitarzysta, więc nie ma co się dziwić ;)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

W sumie, aż dziw, że jeszcze nie mam tego pełniaka. Zafunduje sobie chyba. Wewnątrz Szwejk w corpsepaintcie. :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Spierdalaj z tym gównem do swojego tematu.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

hahahaha ! :D
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

TITELITURY pisze: 6 lat temu Brak tu jakiegoś pomysłu na granie i wizji muzycznej
No dobre, chłopaki jadą swoją wersję norweskiego black metalu ale oczywiście ty tego nie widzisz, nie słyszysz a nawet jakby to nie powiesz bo przecież zakopałeś się w tej pierdolonej Umbrtce i do tej pory nie wiesz czy wydali 30 albumów czy tylko 20 choć przecież wszystkie są na poziome LZS-ów.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Nie wydali 20, ani tym bardziej 30 albumów, a te które wydali, nie są na poziomie LZSów, cokolwiek to jest... bynajmniej nie te od 2003 r., bo wcześniejsze były z premedytacją grane na garnkach i talerzach w celu uzyskania obskurnego brzmienia. A ten zespół nie gra "własnej wersji" czegokolwiek. Gra tak jak już grano wielokrotnie, a jedyne, co go wyróżnia, to język, którym wreszcie nie jest ani angielski, ani jakiś skandynawski. Przestań Pan piermandolić o jakiejś oryginalności. Nawet czcionka, okładki i tematyka jest tu sztampowa. ALE (powiesił się górol na skale ) ten Czech gra z przytupem i fajnie się tego słucha. Przecież nie piszę, że chujowe, a Waść się podnieciłeś jakby Cię kto szydłem w zadek ekscytował.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Napisałem to z premedytacją bo przecież wkurwić to ludzka rzecz. Zwracam honor bo faktycznie przesadziłem z tymi płytami bo wydali tylko 19 ale i tak wszystkie na poziome LZS-ów.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Chuja prawda. Chciałbyś, żeby jakiś modny, szmatanistyczny zespół nagrał płytę z takimi pięknymi balladami, jak "Kavovy Haj".
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Wczoraj (13 czerwca) odbyła się premiera trzeciego studyjnego albumu "Eugenika", który ukazał się pod szyldem Hexencave Productions.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Jebłem na cyce po przeczytaniu wymiany zdań między mną i @Hajaszem pięć lat temu. :D Szkoda, że w tym roku nie wyszło się napić. ( tak, wszyscy muszą wiedzieć, że nie ma mnie na black silesii, tak jak wszyscy muszą wiedzieć, że @Zsamot był na mysticu. Po prostu musicie to wiedzieć!)

Przez te 5 lat mój stosunek do zespołu uległ zmianie. Wciąż nie uważam, że jest to najlepsze, co ma do zaoferowania czeska scena, natomiast faktycznie ten zdaje się jednoosobowy hord potrafi zagrać kawał solidnego black metalu. Dzięki za cynk, że nagrano coś nowego.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Ostatni album czyli Eugenika wyszedł miesiąc temu na cd/lp w New Era. Znajomy się zasłuchuje i poleca więc sprawdzam i ja...hm, no niezłe granie nawet, podobają mi się zwłaszcza gitary - brzmią świetnie,powiedziałbym że klasycznie i czysto blekmetalowo, bębny też w porząsiu. Problem mam trochę z nachalnym i charakterystycznym wokalem po czesku który mocno wysunięty jest do przodu hehe, to nie jest do końca -to- no ale kapela do posłuchania. Tyle
Obrazek
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
tomder
Master Of Reality

tomder

brzask pisze: rok temu Ostatni album czyli Eugenika wyszedł miesiąc temu na cd/lp w New Era. Znajomy się zasłuchuje i poleca więc sprawdzam i ja...hm, no niezłe granie nawet, podobają mi się zwłaszcza gitary - brzmią świetnie,powiedziałbym że klasycznie i czysto blekmetalowo, bębny też w porząsiu. Problem mam trochę z nachalnym i charakterystycznym wokalem po czesku który mocno wysunięty jest do przodu hehe, to nie jest do końca -to- no ale kapela do posłuchania. Tyle
Obrazek
Dziś poleciała cała, oczywiście znałem wcześniej ten projekt ale dzisiaj poświęciłem mu więcej uwagi.
Eugenika to taki czeski Satyricon ale w lepszym wydaniu.( Wokal bardzo charakterystyczny- j/w. Coraz bardziej mi się podoba.