Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Gestapo 666

Vexatus

Obrazek
Gestapo 666 to francuski projekt, w którym udzielają się między innymi Noktu (Mortifera, Genocide Kommando) oraz Werwolf (Satanic Warmaster i 100 innych projektów...). Na koncie kilka demówek, EPka, split z wspomnianym Satanic Warmaster oraz 3 pełniaki. Muzyka to bardzo prymitywny i prostacki Black Metal z kiepską produkcją. Niby jeśli ktoś lubi prymitywizmy i Raw BM to może się spodobać, ale zdecydowanie za mało w tej muzyce ciężaru - takie tam sobie przesterowane pierdzenie komara przy akompaniamencie kartonowej perkusji. Kilka tygodni temu wyszedł najnowszy trzeci pełniak i jest nieco lepiej, niż na dwóch poprzednich, ale szału nie ma.

Obrazek
Skład:
Panzer - Drums Warfire, ex-Nefret (live), ex-Order of the Death's Head
Diktator - Guitars, Bass Genocide Kommando, Order of the Death's Head, Spirit of War, Vouïvre, Warfire, ex-Aura Impius
k.NkTU - Vocals Celestia, Genocide Kommando, Militia Templi, Mortifera, ex-Mütiilation (live), ex-Seyiren, ex-Sick
Werwf - Vocals (backing) Bestial Noise, Grieve, Infernal Darkness, Knife, Krüel Kömmando, Orlok, Satanic Warmaster, Satanist Terrorist, The True Werwolf, Vargrav, Vritrahn-Werwolf, Xulilitu, Warloghe (live), ex-Armour, ex-Blasphemous Evil, ex-Blutrache, ex-Incriminated, ex-Pest, ex-Shatargat, ex-Skullcrusher, ex-Heavy Cross, ex-Satanael, ex-Vomitfago, ex-Horna, ex-Krieg, ex-White Death, ex-Goatmoon (live), ex-Mental Terror, ex-Opferblut, ex-細菌戰 (Biological Warfare) (live)

Dyskografia:
2001 - Gestapo of Satan [demo]
2002 - Satanic Gestapo [EP]
2004 - Gestapo 666 / Satanic Warmaster [split]
2005 - Black Gestapo Metal [demo]
2005 - Black Gestapo Metal
2007 - Nostalgiah
2019 - Satanic Shariah
2020 - Vouïvre / Gestapo 666 [split]
2022 - Satanic Terrorism
2022 - Zyklon B Vaccine [EP]
2025 - Swastika of Satan

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Gestapo_666/10770
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Chyba po tej nowej płytce cały katalog Drakkara z bandcampa wyjebano, znaczy się konto nie istnieje ;) Jeśli tak to trochę głupio, bo raczej bieda to była, na ile pamiętam. Nie gwarantuje, ale zapamiętałem jako jedną z marniejszych rzeczy z Francji, jakie sprawdzałem w ferworze LLN w okolicach tego 2002 roku. Debiutanckiego Black Gestapo Metal jeszcze chyba nie było, ale słyszałem dla odmiany Gestapo of Satan i Satanic Gestapo. Oba te wydawnictwa chyba by można niemalże obok pamiętnego Laser Holocaustu Antisemitexu postawić i stworzyć w ten sposób nieświętą trójcę niedojebanej muzyki.

Wydawało mi się, że tam niegdyś (w początkach) Meyhna'ch grał, ale coś MA nie zdaje się tego potwierdzać, więc może mi się zdawało/pamięć płata figle.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

yog pisze: 6 lat temu Nie gwarantuje, ale zapamiętałem jako jedną z marniejszych rzeczy z Francji, jakie sprawdzałem w ferworze LLN w okolicach tego 2002 roku.
Bo to jest kiepska muzyka po prostu - nowa płyta nieco lepsza od dwóch poprzednich, ale wciąż jest słabo.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Obrazek
Swastika of Satan /2025, Drakkar/
Słucham z ostatniej płyty, która wyszła w sierpniu, bardzo dobrego kawałka A Divine Curse i tak myślę, że chyba sobie sprawdzę nawet cały materiał bo wszystko ciekawie tu płynie w tym numerze a basik to już tak ładnie wyeksponowali że hoho. No ładnie - ten kawałek wskazuje wg mnie na to, że w tej kategorii wagowej Francuzi mogą okazać się lepsi w tym roku od norweskiej konkurencji z Kaevum. Liczę że zwrócą uwagę publiki nie tylko ostrym przekazem...ale i w końcu niezłym graniem. Lets fajnd ałt :P
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Chętnie sprawdzę... ale i trafiłem na takie GESTAPO 666:

Obrazek

Wojciech Jaruzelski?!?!? :twisted: :twisted: :roll: :roll: :!: :!:

Przecież to kopia 1 do 666 polskiego MOONTOWER! :lol: 8-)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No i to jest to samo Gestapo 666, chociaż kawałek to po tekście sądząc z Jaruzelskim związku najmniejszego poza tytułem nie ma. Grania sprawdzać jednak nie planuję. Choćby dlatego:
Molotow 666 pisze: 4 mies. temu Przecież to kopia 1 do 666 polskiego MOONTOWER! :lol: 8-)
Destroy their modern metal and bang your fucking head