Idąc za ciosem na kanwie mego ostatniego odkrycia związanego ze Swamp Gas wyłonił mi się kolejny grindcore-owy projekt będący zespołem częściowo powiązanym z Bagiennym Gazem. Kapela ta zwie się Alphanumeric, a w jej skład wchodzą byli i obecni członkowie takich grup jak: Assück, Solstice, Commit Suicide i wspomnianego już Swamp Gas. Nie muszę ukrywać, że bardzo mnie to raduje, gdyż urzekła mnie istotnie gra gitarzysty Crissa Massiny i jego kolegi z zespołu SG, basisty Malevolent Creation Josha Gibbsa, tu wspartego dodatkowo przez baterię perkusisty tech./bdm Commit Suicide, Lee Fishera. A już wisienką na torcie jest jak dla mnie udział w projekcie legendarnego wokalisty Assück Paula Pavlovicha, którego wokalizy uwielbiam. Projekt uformowany został w ubiegłym roku i w tymże wydał debiutancką EP-kę Condemnation of Memory, która to ukazała się w formie digital na bandcamp oraz jako lim. do 500-set kopi 7" na Clear Vinyl, wydana przez Pavlovicha jego własnej wytwórni, Roman Numeral. W nagraniach EP-ki gościnnie swego głosu użyczyła Ash Williams, zaś nagrania zrealizował Gibbs z Fisherem we własnym studio, miksu podjął się również Gibbs do spółki z Chrisem, masteringu zaś dokonał sam James Plotkin.
Muzycznie nowa formacja to takie jakby podane w iście old schoolowym stylu mocno crustowe ujęcie grindcore znanego z Assück. Bardzo mnie się to podoba i z niecierpliwością będę wypatrywał kolejnych wydawnictw, a najlepiej to jakby wydali longplaya, gdyż nieco ponad 8 min muzyki zawartej na EP-ce zbyt szybko się kończy, pozostawiając nieodpartą ochotę na więcej.
Skład:
Chris Messina - Guitars Swamp Gas, ex-Clubber Lang, ex-Antarctica, ex-Relentless Abuse, ex-Constant Gripping Fear, ex-Carrion, ex-Amputation
Josh Gibbs - Guitars Malevolent Creation, Thrash or Die, Swamp Gas, ex-Solstice
Lee Fisher - Drums Gore Bath, ex-Overlord Exterminator, ex-Commit Suicide, Fawn Limbs, ex-Caged Bastard, ex-Trench Warfare, ex-Circle of Dead Children (live), ex-Allan, ex-Psyopus
Paul Pavlovich - Vocals ex-Assück, ex-Track the Curse
Dyskografia:
2019 - Condemnation of Memory [EP]
BC: https://alphanumeric-grind.bandcamp.com/music