Zespół Potion pochodzi z australijskiego Sydney. Panowie i pani grają całkiem niezły i przyjemny w odbiorze Doom/Stoner czy tam inny Sludge. Na koncie nie mają zbyt wiele materiału, bo udało im się do tej pory wydać zaledwie dwie EPki i kompilację wyżej wymienionych. Jedna z ciekawszych rzeczy w tym gatunku z jakimi miałem w ostatnim czasie do czynienia. Mnie osobiście słucha się tego doskonale, ale jakoś szczególnie bardzo z tym gatunkiem zaznajomiony nie jestem, więc niech się specjaliści wypowiedzą, bo możliwe, że się nie znam i bredzę.
Skład:
Stella Leung - Bass (2017-present)
Chris Downey - Drums (2017-present)
Lee Jowono - Guitars, Vocals (2017-present)
Dyskografia: 2017 - Seven Sorcerers / Gravemaker [EP] 2018 - Women of the Wand [single] 2019 - My Blade Enslaved [kompilacja] 2021 - Oath to Flame [EP]
Jutro było tydzień temu............................................................................................................................................................................................................................................................................................... Za dużo nie zajerestrowali. Ale dobrze to zrobili.
I ładnie, i milo.
Trochę Electric Wizard jebie. Electric Wizard natomiast jebie Black Sabbath.