Dobrze, zatem zmuszę się na bardziej rozbudowaną opinię chociaż wydaje mi się, że w mojej pierwszej zawarłem wszystko i nawet w sposób zbliżony stylistycznie do Niewiosna.kurz pisze: 6 lat temu Ostatnia płyta Blindead uderza w mój czuły punkt. Jest świetna, w szczególności teksty Nihila docierają do serca i duszy. Z tego też powodu tak „głęboka” analiza ich muzyki jak twoja panie @mork (te pisane z błędem ortograficznym hujowe szczególnie) wybitnie się nadaje do zdeptania z mocnym obrotem buta. A czy robisz płyty czy nie zupełnie się tu nie liczy. Wytnij to, a zostanie samo sedno.
P.S Trudno, nie mam napiny żeby istnieli. Życie. Życzę im wszystkiego dobrego.
Płyta miała potencjał, wizja i pomysły może i były ale zabrakło całej masy innych rzeczy.Niezwykłe uczucie, że jutro nigdy nie nadeszło,
A wczoraj nigdy się nie skończyło,
Jest tylko jeden czas - teraźniejszość
Sen to iluzja, która zamyka Twoje życie,
W ciasnych odcinkach z których nie możesz dostrzec całości.
Zgadza się, 2 lata temu odegrany w całości na Summer Dying Loud w Aleksandrowie Łódzkim. Spektakl..

Świetny, ale Murder i Affliction też są zajebiste.kyu pisze: 4 lata temu Świetny album. Bez obrazy dla całego dorobku zespołu, ale to jest w sumie jedyne ich wydawnictwo do którego wracam.
Można powiedzieć, że zadziałał tutaj efekt synergii, naprawdę w tym przypadku 2+2 nie równa się 5, ale co najmniej 7, atmosfera albumu jest przygniatająca, a co do koncertu, też zazdraszczam, aczkolwiek wciąż mam w pamięci ich występ w Progresji w bodajże 2007, jeszcze na terenie WAT-u - po prostu mnie tam zmiażdżyli. Przykurwista grupa, a Nihil wyciągnął z nich cały syf i wypierdolil z przytupem w kosmos.kyu pisze: 4 lata temu
Z drugiej strony jednak taki fajny projekt Nihil mógł zrealizować tylko właśnie z nimi.
Dałbym wiele za jakiś jeszcze jeden koncert, zazdroszczę kolegom wyżej.
jeszcze w roku 2011 zrobił świetny, moim zdanem, album Seagulls Insane and Swans Deceased Mining Out the Voidkyu pisze: 4 lata temu Z drugiej strony jednak taki fajny projekt Nihil mógł zrealizować tylko właśnie z nimi.
Na starym forum się o tym wypowiadałem, bo bardzo szybko po premierze kupiłem ten album. Ciekawy, ale mam wrażenie, że nieco za mało dopracowany. Inna sprawa, że od lat tego nie słuchałem, muszę to odświeżyć.brzask pisze: 4 lata temujeszcze w roku 2011 zrobił świetny, moim zdanem, album Seagulls Insane and Swans Deceased Mining Out the Voidkyu pisze: 4 lata temu Z drugiej strony jednak taki fajny projekt Nihil mógł zrealizować tylko właśnie z nimi.
https://seagullsinsaneandswansdeceasedm ... dcamp.com/
Koniec Blindead, początek Blindead 23
Lider Blindead Mateusz Śmierzchalski poinformował, że zespół oficjalnie zakończył działalność. Jednocześnie muzyk powołał do życia nowy twór nazwany Blindead 23 i zapowiedział debiutancki album i koncerty w 2023 roku.
W składzie Blindead 23 znaleźli się dawny wokalista Blindead Patryk Zwoliński, Maciej Janas (Ketha), Paweł „Pavulon” Jaroszewicz (Antigama, Obscure Sphinx), Roger Öjersson (Katatonia) oraz brazylijski muzyk i producent Vinicius Nunes, który pomagał Śmierzchalskiemu w pracach nad jego ambientową epką „Brassel Void” nagraną pod szyldem H23.
Sesja nagraniowa debiutanckiego albumu Blindead 23 rozpocznie się w styczniu 2023 roku w studiu Tall Pine Records w Kolbudach. Za produkcję płyty będzie odpowiedzialny David Castillo znany ze współpracy z takimi zespołami jak m.in. Katatonia, Leprous, Soilwork, Carcass czy Opeth.
Hmm, no może.. momentami skręca to w rejony post-rocka, co może dać coś interesującego. Zobaczymy.
Wyprzedziłeś mnie bo to samo miałem pisać.. Zgadza się, słabizna. Po tym kawałku nie będzie mi się chyba chciało sprawdzać całościkyu pisze: 3 lata temu Niewiosna to ekstra album, wracam regularnie. Wyżej wklejony singiel to niestety skręt w niemoje klimaty, taki generic polski metal z antyradia. No ale zobaczymy jak wyjdzie cała płyta.
Dla mnie momentami jest to poziom wczesnego Maanamu, czyli ekstraliga, a w zasadzie premiere league.kataton88 pisze: 2 lata temu poetyka jest wkurwiająco wkręcająca albo odwrotnie - wkręcająco wkurwiająca.