Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Fadheit

Nathas

Obrazek
Łódzki Fadheit to taki nasz polski Lifelover i nie sposób nie dostrzec tej oczywistej inspiracji zespołu. Dźwięki zawarte na płycie w wielu miejscach zachęcają i wręcz wymuszają wykonanie charakterystycznego tańca Kim'a Carlsson'a :) Jest to kawał porządnego, depresyjnego black metalu i niech nikogo ta etykietka nie zniechęca. Wiadomo, że w DSBM nagrywa się więcej gówna niż rzeczy wartościowych, a materiał Fadheit akurat należy do tej drugiej grupy. CD wydane przez Putrid Cult, do dostania bez problemu. EPki nie znam, na pełniaku teksty w języku polskim, angielskim i niemieckim.

Skład:
Selbstmord - Vocals, Guitars, Bass (2018-present) Odium Humani Generis
Vic Witchburner - Bass (2021-present) Butchery, Total Slaughter, Vengeance, ex-Hellcurse
Konrad Bińczyk - Drums (2021-present) Despised Cruelty
Naymar - Guitars (2021-present) Despised Cruelty, ex-Messenger
▼ Byli muzycy
Murukh - Drums (2018-2021) Odium Humani Generis
Dyskografia:
2018 - Stilleben [EP]
2020 - Inhaling the Trauma

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Fadheit/3540447895
BC: https://fadheit.bandcamp.com/music
FB: https://www.facebook.com/fadheitdsbm/
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Z powodu niedawnej śmierci frontmana grupy, dalsza działalność i wydanie zapowiadanej drugiej płyty stoi pod wielkim znakiem zapytania.
Na 'pocieszenie' ostatni koncert zespołu:

niki666

niki666

wie ktoś gdzie zostało zrobione zdjecie z okładki ich albumu?
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Pewnie zrobili je w miejscu zamieszkania, wygląda typowo jak dowolne miejsce w Łodzi.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Jednak wyszedł ten niedokończony materiał jako EP, intro + trzy kawałki.
Digipack w limicie 500 sztuk został wydany przez niemieckie Talheim Records.

Tracklist:

01. Jeszeze jeden raz (01:26)
02. Dopamina (05:43)
03. Afterglow (04:29)
04. Comedown (04:16

Playtime: 00:15:14

Tylko tyle i aż tyle, świetne utwory z wykrzyczanymi emocjonalnie polskimi tekstami.
Ja się bardzo cieszę, że nie zostało to wrzucone do szuflady i zapomniane.
Awatar użytkownika
Wicih
Fallen Angel Of Doom

Wicih

O, to miło. Chociaż bardziej ucieszyłbym się gdyby kontynuowali nagrywki w podobnym stylu
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Coś w tej muzyce jest. Szkoda chłopaka, ta epeczka wydaje się być autentycznie wyrzygana, gitary nie wydają się być niesamowicie skomplikowane, ale przemyślane. Perkusja jest świetna i zdecydowanie ubarwia. Pewnie dlatego wchodzi mi to gładko jak cholera, raz na jakiś czas. Pod tę aurę skurwiałą!
Nothing inside.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Depresyjny black metal zasadniczo lata mi koło chuja, ale kiedyś odpaliłem to wideo z Bydgoszczy (nie byłem na gigu) i chłopak, który nie żyje, zdawał się zostawiać tak po prostu serce na scenie. Ten utwór 'Na Twoją twarz pluję' bardzo dobry.
yog pisze: 4 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
TITELITURY pisze: 4 mies. temu Na złość rodzicom dam dupy koledze z brokułem na głowie !