Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Obrazek

Satyrikoń na kasetoniu mi się zajechał, no to będzie teraz z ce de.
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

^ @deathcrush świetna "Trójca" !
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

@Molotow 666 dzięki! :evil:
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Obrazek
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Obrazek
2 z pierwsze winylowe wydania od No Colour Records.
Kompletne i chyba niegrane.
A jeszcze 3 w drodze 8-)
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Obrazek
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Kierwa tyle lat już minęło a ja się ciągle opierdalam aby kupić ostatni płyt Empyrium bo jest zajebisty. :(
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Obrazek

Trochę czarciej strawy :

Goatmoon ,finnish steel storm'
Szron ,the purifying flame of annihilation'
Szron ,frost eternal'
Desaster ,a touch of medieval darkness' /merciless 96'/
Schizo ,main frame collapse'

+ na deser mój ulubiony Electric Wizard ,dopethrone'
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Srogie desasterowanko! \m/
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Thorgal pisze: 5 mies. temu Obrazek
2 z pierwsze winylowe wydania od No Colour Records.
Kompletne i chyba niegrane.
A jeszcze 3 w drodze 8-)
Jest i ona:

Obrazek
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Obydwie #napółce :)

Ps. Strike of the Morning Star #rozpierdol

U mnie takie ciosy dzisiaj odebrane. Za EPeczkę serdeczne podziękowania dla @Marduk666 :)

Obrazek
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Jeszcze takie ciosy mi przyszły:
- Najlepszy Arckanum
- Najlepszy Sabbat
- Najlepszy funeral doom ever...
Obrazek
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Thorgal pisze: 5 mies. temu - Najlepszy Arckanum
- Najlepszy Sabbat
- Zgoda
- Zgoda
- Zgoda
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

yog pisze: 5 mies. temu
Thorgal pisze: 5 mies. temu - Najlepszy Arckanum
- Najlepszy Sabbat
- Zgoda
- Zgoda
- Zgoda
Najlepszy Arckanum tak patrzę to ma czerwone logo i tytuł płyty kierwa!!!
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

A najlepszy Sabbat to Karisma!!!!

PS. Też miałem w planach tę wersję z fotki, bo to first pressik, ale jednak postawiłem na oryginalną okładkę i bez bonusowego lajwa, bo tak :)
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Hajasz pisze: 5 mies. temu
Najlepszy Arckanum tak patrzę to ma czerwone logo i tytuł płyty kierwa!!!
Panie, w kolorkach to tylko na CD. Chyba, że masz na myśli Sviga Læ ale zakładam, że jednak nie

DiabelskiDom pisze: 5 mies. temu PS. Też miałem w planach tę wersję z fotki, bo to first pressik, ale jednak postawiłem na oryginalną okładkę i bez bonusowego lajwa, bo tak :)
Ilustracja z oryginalnej okładki jest w środku gatefolda, 1:1 tyle, że nie żółta
DiabelskiDom pisze: 5 mies. temu A najlepszy Sabbat to Karisma!!!!
E tam! 😝

Ale jest na liście.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Arckanum? Naturalnie Kampen!
Sabbat? Oczywiście Evoke!
Ale spokojnie spokojnie , nie gotujcie mi się tam za bardzo czasem;)
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Wychodzi na to, że trudniej wskazać najlepszy album 2 bardzo dobrych zespołów niż najlepszy funeral doom ever :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Thorgal pisze: 5 mies. temu Wychodzi na to, że trudniej wskazać najlepszy album 2 bardzo dobrych zespołów niż najlepszy funeral doom ever :lol: :lol: :lol:
Najlepszy funeral doom ever to wiadomo Thergothon ale Worship tylko odrobinę niżej u mnie.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Obrazek
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Obrazek
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Obrazek
Hell ,submersus'
Ritual Ascension ,profanation of the adamic covenant'
Trucizna ,devil's glory among us'
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

Udało się upolować deluksiarski boks Behemotha (ILYAYD) na winylach, płytach, kasecie, z rewelacyjnym artbookiem. Zafoliowana nóweczka z ebaya:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Ta komputerowa grafika po taniości z wklejonym ryjem Adamu jest przeurocza. Minę ma jakby obsrał reformy w miejscu publicznym. "O kurwa, zajebałem kolaca. Poruszam spodniami, może wypadnie nogawką i nikt nie zauważy."
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek
bakerloo

bakerloo

TITELITURY pisze: 4 mies. temu Ta komputerowa grafika po taniości z wklejonym ryjem Adamu jest przeurocza. Minę ma jakby obsrał reformy w miejscu publicznym. "O kurwa, zajebałem kolaca. Poruszam spodniami, może wypadnie nogawką i nikt nie zauważy."
Haha tu chłopina robi 10 fotek, wywalił kilka stówek, chce się pochwalić no i uczynił wysiłek generalnie by zaimponować, a ty go jednym komentem załatwiłeś
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

@raymoont piękny zakup z szyldem BEHEMOTH!
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

bakerloo pisze: 4 mies. temu
TITELITURY pisze: 4 mies. temu Ta komputerowa grafika po taniości z wklejonym ryjem Adamu jest przeurocza. Minę ma jakby obsrał reformy w miejscu publicznym. "O kurwa, zajebałem kolaca. Poruszam spodniami, może wypadnie nogawką i nikt nie zauważy."
Haha tu chłopina robi 10 fotek, wywalił kilka stówek, chce się pochwalić no i uczynił wysiłek generalnie by zaimponować, a ty go jednym komentem załatwiłeś
Niby jak załatwił jednym komentem?? Chyba wyłącznie w twoim mniemaniu :D Po pierwsze nie każdy musi lubić Behemotha (ja lubię i nikogo przecież do słuchania nie zmuszam). Po drugie ten wątek służy do tego żeby się w nim chwalić (a nie kurwa "imponować"), po trzecie jakbym zaczął komentować miny muzyków na albumach black/death/thrash to generalnie 99% z nich można tak wyśmiać. Po czwarte TITELITURY nie wie o czym pisze (albo chciał być na siłę złośliwy, jak ty.. tylko mu nie wyszło) i sam się "załatwił" tym komentarzem, bo co jak co, ale ten album nie był robiony "po taniości" a to zdjęcie to nie żadna "tania grafika" tylko fine-artowe fotografie Sylwii Makris, która takie właśnie artystyczne, stylizowane na barokowe/renesansowe foty (na każdej są żywi modele i modelki. Tu nic nie jest "wklejane") robi od lat i organizuje wystawy. Dodatkowo w ramach promocji albumu Tomasz Górnicki przygotował nawet serię wielkoformatowych rzeźb (też stylizowanych), których zdjęcia znalazły się w bookletach. Takie to "po taniości" wydawanie płyt przez Behemotha. Także trafiłeś z tymi podśmiechujkami tak samo celnie jak i on :)
Molotow 666 pisze: 4 mies. temu @raymoont piękny zakup z szyldem BEHEMOTH!
Dzięki. Co jak co, ale płyty to oni potrafią wydawać ;) Taki "Demigod" to chyba najlepiej prezentujący się boks winylowy z całej mojej kolekcji... a trochę tego mam
Ostatnio edytowany przez raymoont 4 mies. temu, edytowany łącznie 1 raz.
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

Tymczasem nie samymi winylami człowiek żyje.. Dziś do paczkomatu dotarło kilka cedeków od Kriegsmaschine... No i mam nadzieję, że w końcu Mgła puści tego swojego zapowiadanego pełniaka ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

raymoont pisze: 4 mies. temu
bakerloo pisze: 4 mies. temu
Niby jak załatwił jednym komentem?? Chyba wyłącznie w twoim mniemaniu :D
No bez jaj! Ostatnie co można powiedzieć o materiałach Behemoth to że są robione i wydawane "po taniości". To może napisać chyba tylko ktoś kto takiego boxa nigdy na oczy nie widział. :lol:
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Po czwarte TITELITURY nie wie o czym pisze (albo chciał być na siłę złośliwy, jak ty.. tylko mu nie wyszło) i sam się "załatwił" tym komentarzem, bo co jak co, ale ten album nie był robiony "po taniości" a to zdjęcie to nie żadna "tania grafika" tylko fine-artowe fotografie Sylwii Makris, która takie właśnie artystyczne, stylizowane na barokowe/renesansowe foty (na każdej są żywi modele i modelki.
To, że jakaś Sylwia Makris uważa się za artystkę, nie znaczy, że jest artystką. Mogła mu chociaż powiedzieć, że ma minę jakby się właśnie zesrał. Żeby się uśmiechnął albo coś. Nie wiem, język wystawił ?
Ostatnie co można powiedzieć o materiałach Behemoth to że są robione i wydawane "po taniości".
Gość, który robi nawet kawę z logiem tego zespołu pewnie drukuje to wszystko na kartonach po mleku z pobliskiej Biedronki przy użyciu domowej drukarki i sprzedaje wam za miliony szekli jako scisły limit do 1000 sztuk. :lol:
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

TITELITURY pisze: 4 mies. temu To, że jakaś Sylwia Makris uważa się za artystkę, nie znaczy, że jest artystką
Daj już spokój i się nie pogrążąj.. Chciałeś być zabawny i złośliwy jednocześnie i po prostu znowu ci nie wyszło :D Co do Sylwii Makris - to że jakiś randomowy hejter Behemotha uważa, że NIE jest artystką (a kobieta współpracuje z Vogue, miała 2 duże wystawy w Mediolanie, czy Paryżu, współpracuje z różnymi fotografami czy galeriami na świecie) nie znaczy że "zaklnie rzeczywistość". Niechęć do Behemotha zaślepia u ciebie obiektywny osąd i to widać :-)

Możesz się rzucać na każde wspomnienie o Nergalu, wypisywać bzdety o szeklach jak zazdrosny janusz, ale nie zmieni to faktu, że Behemoth dba o jakość swojego merchu (np. koszulki szyte przez polskie szwalnie z najlepszej jakości bawełny, przy których popularne Gildany na których robi koszulki 99% zespołów to szmatki), czy jakość wydawanych płyt (winyli, cedeków, bookletów itd.) jak mało kto w tej branży. Skoro piszesz o kartonach po mleku czy "taniości" to jak słusznie napisał wyżej Vexatus, nie masz pojęcia o czym piszez i nigdy żadnej ich winylowej płyty nie miałeś w ręku (więc twoje oceny są tak samo z dupy i tyle samo warte co ocenianie pani Sylwii Makris). Kawa z logo? Cannibal Corpse też wydaje swoją kawę “Beheading & Brewing", Emperor również, Ironi wydają piwo ze swoim logo, BlackSabbath wino, Cryptopsy herbatę. Masz o to ból tyłka? Ktoś cię zmusza do zakupu?

Przypominam też, że w tym wątku chwalimy się zakupami płytowymi, a nie wysrywamy swoje kompleksy czy hejty na muzyków, których nie lubimy... Od tego są dedykowane wątki poświęcone zespołom. Jak cie coś swędzi to tam się pouzewnętrzniaj ;-)
Ostatnio edytowany przez raymoont 4 mies. temu, edytowany łącznie 2 razy.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Powyższy post, jak i zdjęcia, traktuję jak najbardziej poważnie bo NA SZCZĘŚCIE nie dotyczą one jakiś wczesnych materiałów B. gdzie faktycznie można było
posłuchać dobrego czarnego metalu.
Obecnie muzyka pana D. nie ma nic wspólnego z black metalem, jest jedynie jego parodią (nie, nie mam na celu tu nikogo obrażać bo są to moje subiektywne odczucia/spostrzeżenia) ... więc rozumiem, ba - ja się nawet cieszę - że podoba się ona takiej MASIE ludzi na świecie...
Black metal nie powinien być przecież dla wszystkich więc tego typu "artystki" niech sobie tam współpracują właśnie z "artystami" pokroju B.

A w temacie ... z mojej strony - wpadło mi ostatnio brakujące ogniwo KPN
Obrazek
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

brzask pisze: 4 mies. temu Obecnie muzyka pana D. nie ma nic wspólnego z black metalem
Ameryki nie odkryłeś. Od "Pandemonic" Behemoth gra blackened deathmetal (jak austriacki Belphegor, czy polski Hate) i daaawno od blackmetalu odeszli, czego nie ukrywają. Reszta to kwestia gustu (bo dla mnie np. ich albumy typu: "The Satanist", "Demigod", "The Apostasy" czy "Evangelion") są dużo lepsze i bardziej dojrzałe niż te czysto-blakowe początki, a całościowo wolę Behemotha od chociażby ww. Belphegora...
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Spokojnie metalowcze, nie denerwuj się tak, bo skończysz z miną jak Adamu na tym zdjeciu. Taka Sylwia Makris pracuje z Vogue, a malarz Adolf Hitler rządził Europą, a i tak nie potrafił malować.
Evol77

Evol77

Team raymoont.

Strasznie sucho dajesz ekolego titelitury.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Evol77 pisze: 4 mies. temu Team raymoont.
+1, a nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz słyszałem całą płytę behemota, raczej nie w ostatnich 20 latach.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

TITELITURY pisze: 4 mies. temu
Ostatnie co można powiedzieć o materiałach Behemoth to że są robione i wydawane "po taniości".
Gość, który robi nawet kawę z logiem tego zespołu pewnie drukuje to wszystko na kartonach po mleku z pobliskiej Biedronki przy użyciu domowej drukarki i sprzedaje wam za miliony szekli jako scisły limit do 1000 sztuk. :lol:
Mnie żaden gość za wiele nie sprzeda, bo nie jestem jakimś szczególnie wielkim fanem Behemoth - na półce trochę materiałów stoi, ale są to głównie starsze rzeczy. Co nie zmienia faktu, że te boksy to nie jest żadne gówno robione "po taniości". :lol:
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Skąd wiesz, jeśli nie masz ? Może Rajmund jest psychofanem nergeja, sam robi mu zdjęcia jako Sylwia i drukuje na kartonach po butach loga ukochanego zespolu, zeby to potem wrzucać w Internet ? Masz absolutną pewnosc, ze tak nie robi ? Ja ci mówie, żę to jest jakiś przekręt. Od razu zauważyłem. Nawet Adam na zdjęciu jest zdziwiony.
nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz słyszałem całą płytę behemota, raczej nie w ostatnich 20 latach.
Bo jakbyś posluchał, nie byłbyś takim ponurakiem !
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

TITELITURY pisze: 4 mies. temu sam robi mu zdjęcia jako Sylwia
www.youtube.com/watch?v=9ojlD8ZA5Ck
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Kierwa, nie ma człeka jakiś czas, wchodzi sprawdzić co tu koleżanki i koledzy słuchają a tu obstrukcja...

Dajta se na wstrzymanie i niech każdy słucha i kolekcjonuje co mu się podoba. A że nie każdy artysta to artysta? Zgoda. I co?

Ps.
@Hajasz jak zwykle w formie 😉
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

TITELITURY pisze: 4 mies. temu Skąd wiesz, jeśli nie masz ? Może Rajmund jest psychofanem nergeja, sam robi mu zdjęcia
Do psychofana to mi daleko, ale jest kilka albumów które bardzo lubię. Tylko tyle i aż tyle.
Thorgal pisze: 4 mies. temu Dajta se na wstrzymanie i niech każdy słucha i kolekcjonuje co mu się podoba. A że nie każdy artysta to artysta? Zgoda. I co?
Otóż to. Od samego początku o tym piszę. Wrzucamy w tym wątku płytowe zakupy.. różne.. każdy ma inny gust - więc nie pojmuję po jaką cholerę bić tu pianę na siłę i dawać upust swoim animozjom, bo komuś się dany muzyk nie podoba (powtórzę się: od tego są przecież dedykowane wątki). Po cholerę porównywać babkę od zdjęć artystycznych (która zdobyła trochę nagród międzynarodowych i ma pewną pozycję na świecie, mimo że to nasza rodaczka. W sumie fajnie) do Hitlera i robić fikołki logiczne "byle się przypierdolić" na siłę, nawet jak to nie ma zupełnie sensu. No dziecinada i tyle :-) Mam dużo boksów płytowych/winylowych (w tym kilka Behemotha) i zwyczajnie, obiektywnie, po ludzku - wydają te płyty na poziomie nieosiągalnym dla większości wytwórni. W szczególności edycje New Aeon Music. Począwszy od jakości nośników, papieru, a skończywszy na oprawie graficznej, dodatkach... Sama muzyka to kwestia gustu, a cała reszta to jakieś ejakulacje i fantazje ludzi, którzy lubią pokrzyczeć o czymś, czego jak widać w rękach nawet nie mieli... Amen.
Nataniel

Nataniel

Czytając o taniości i tandecie w wykonaniu Behemotha to myślę, że potrzebny jest wątek "nie znam się, to się wypowiem"

Trudno by każdy lubił ten zespół i wiele na forum o tym napisano, ale wydania płyt są dojebane. Pełen profesjonalizm i brak pójścia na skróty. Z innych doinwestowanych akcji to koncert na dachu sprzed chyba 2 lat to też nie jest projekt za skrzynkę wódki. Merch podobnie, bluza z ich sklepu to najlepiej wykonana bluza jaką miałem na świecie.

Muza to rzecz gustu, jakość i wykonanie produktu już nie
bakerloo

bakerloo

Obrazek
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Dwa winylowe ciosy na mnie czekały w biurze, dwójka Saltillo i Uaral:

Obrazek
Obrazek

I jeszcze jeden łup przywieziony z SDL, Toń:

Obrazek
Elementw
Master Of Reality

Elementw

bakerloo pisze: 4 mies. temu Obrazek
A ten Venom potrójny to ładnie jest wydany?
bakerloo

bakerloo

Obrazek

O tak, a jeszcze lepiej brzmi...o ile ktoś lubi ten okres
Elementw
Master Of Reality

Elementw

Dzięki. Mnie też pasuje.