Awatar użytkownika
pit
Tormentor

Ludowy stuff

pit

Wydaje się, że neo-folk mniej lub bardziej umarł, ale nie ma powodu do rozpaczania, ponieważ w to miejsce zaczęło pojawiać się sporo zespołów stojących w rozkroku pomiędzy tradycją, a skrajnie eksperymentalnym podejściem, ale bez post-industrialnego obciążenia. Irlandia wysuwa się na prowadzenie.

Z roku 2023:

Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Proszę proszę, dobrze że zajrzałem do działu, bo już chciałem zakładać temat; folk temat zbiorczy. Tymczasem jest ludowy stuff. Nośna nazwa, chociaż nie tak oryginalna jak moja.

Powiem więcej, chciałem wrzucić swoje obecne odkrycie, czyli ØXN Cyrm. A tu jest. Bardzo, bardzo fajny folk, ładny żeński wokal, drony, czegóż chcieć więcej od takiej muzy.

Link do playlisty tuby poniżej, bandcampa brak. Wrzucajcie coś metalurgowie, bo wklejki porozrzucane są po całym forum, a fajnie byłoby mieć to w jednym worze, nawet z tak niezwykle nośną nazwą.

https://youtube.com/playlist?list=OLAK5 ... LppqVdoCxZ
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Obie kapele są bardzo drone'owe, aczkolwiek nie do końca.

Btw. Dopiero dotarło do mnie, że klip Lankum nawiązuje do:

Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Obie kapele łączy postać multiinstrumentalisty Radie Peata. Ktokolwiek to jest.
Awatar użytkownika
Sierra
Master Of Reality

Sierra

A słuchaliście zespołu "Same suki"? Nie, nie chodzi o panie lekkiej konduity ani o samicę canis familiaris tylko o rodzaj instrumentu ludowego, rodzaju skrzypiec. Nawet fajne, a teledysk do "Siedem" może wzbudzać ciary.
cokolwiek, gdziekolwiek, kiedykolwiek
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Sierra pisze: 8 mies. temu A słuchaliście zespołu "Same suki"? Nie, nie chodzi o panie lekkiej konduity ani o samicę canis familiaris tylko o rodzaj instrumentu ludowego, rodzaju skrzypiec. Nawet fajne, a teledysk do "Siedem" może wzbudzać ciary.
Jest chyba nawet temat na forum.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Sierra pisze: 8 mies. temu A słuchaliście zespołu "Same suki"? Nie, nie chodzi o panie lekkiej konduity ani o samicę canis familiaris tylko o rodzaj instrumentu ludowego, rodzaju skrzypiec. Nawet fajne, a teledysk do "Siedem" może wzbudzać ciary.
Tak, nawet na koncercie byłem. Chciałem powiedzieć, że niedawno, a to w ... 2017 r.
https://gniezno.naszemiasto.pl/wielki-z ... 13-4162578
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

- nowe Six Organs of Admittance

- Lankum na żywo
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

1978 r. Lepsze niż 98% neofolku.
Awatar użytkownika