HUMAN
Tormentor

Broken Hope

HUMAN

Obrazek

Obrazek

Nowa płyta latem, będzie ostro.

Skład:
Jeremy Wagner - Guitars (rhythm) (1988-2001, 2012-present) Earthburner, ex-Lupara, ex-Crypt, ex-Decimation, ex-Vile Demise
Mike Miczek - Drums (2012-present) Canyon of the Skull, Earthburner, Eat Their Own, The Atlas Moth, Powermad (live), Racetraitor (live), ex-Vicious, ex-Jungle Rot (live)
Damian Leski - Vocals (2012-present) Gorgasm, Serpents Whisper, ex-Corphagy, ex-Sadichist, ex-Morgue Supplier, ex-Embodied, ex-Human Remains
Diego Soria - Bass (2014-present) Cattle Decapitation (live), Disgorge, ex-Shattered Eyes, ex-Thanatology, ex-Dawnfall, ex-Necrolepsy, ex-To Violently Vomit
Matt Szlachta - Guitars (lead) (2014-present) ex-Chimaira, ex-Dirge Within
▼ Byli muzycy
Ed Hughes - Bass (1988-1994) ex-Abstract
Ryan Stanek - Drums (1988-1997) (R.I.P. 2015) ex-Crypt
Dave Duff - Guitars (1988-1990) ex-Prisoner, ex-Dead Flower Daze
Joe Ptacek - Vocals (1988-1999) (R.I.P. 2010)
Brian Griffin - Guitars (lead) (1991-2001) Em Sinfonia, ex-Incivism, ex-Prisoner
Shaun Glass - Bass (1994-1998, 2012-2014) Repentance, ex-Dirge Within, ex-Sindrome, ex-Terminal Death, ex-The Bloodline, ex-Soil
Duane Timlin - Drums (1997-1999) Crowned in Glory, Splattered Cadaver, ex-Crowned Beheaded, ex-Forest of Impaled, ex-Sarcophagus, ex-Torrent, ex-Weltmacht, ex-Consumned, ex-Doomspeak, ex-Nailed Shut, Productive Cough, ex-Anomaly, ex-Brutality, ex-Dying Fetus, ex-Funeral Rites, ex-Insatanity, ex-Reign of Vengeance, ex-Viogression, ex-Incinerate (live), ex-Infernal War (live), ex-Invidiosus, ex-Nokturnel, ex-Divine Empire, ex-Eternal Ruin, ex-Ingurgitate, ex-Anal Blast (live), ex-Saetith (live), ex-Vile Penance
Ryan Schimmenti - Bass (1999) ex-Disfigured, ex-Internal Bleeding
Mike Zwicke - Bass (1999) ex-Arctic Symphony, ex-Malidiction, ex-Perdition, ex-Necropolis
Brian Hobbie - Bass (1999-2001) Mortiferoth, ex-Catastrophic, ex-Circadian Skizm, ex-Lethal Entity, ex-Wind Wraith, ex-Imperious Rex, ex-Internal Bleeding, ex-Neurotic Decay, ex-Psychomanthium, ex-Pyrexia (live), ex-Vital Remains (live), ex-420, ex-The Death-Hammer
Larry DeMumbrum - Drums (1999) Em Sinfonia, ex-Suspiria, ex-What If..., ex-Corporeal Decay, ex-Two Ton Anvil
Sean Baxter - Drums (1999-2001) Osłona, Undying Sorrow, Em Sinfonia, ex-Council of the Fallen, ex-Fornever, ex-Hollowed, ex-Incivism, ex-The Collective, ex-Diabolic, ex-Trailer Park
Scott Creekmore - Vocals (1999-2001) ex-Lupara, ex-Num Skull
Chuck Wepfer - Guitars (lead) (2012-2014) ex-Dirge Within, ex-The Bloodline, ex-Divyded, ex-Shattercast, ex-Silvergun
▼ Muzycy koncertowi
Jeff Bumgardner - Drums (2001) ex-Lead
Chuck Labossiere - Vocals (2012-2013) Eyam, Immortal Possession, Psychotic Gardening, Votov, Satans Taint (live), ex-Serrated Scalpel
Dyskografia:
1990 - Broken Hope [demo]
1990 - Demo #2 [demo]
1991 - Swamped in Gore
1993 - Demo 1993 [demo]
1993 - Hobo Stew [EP]
1993 - The Bowels of Repugnance
1995 - Repulsive Conception
1997 - Loathing
1999 - Grotesque Blessings
2001 - Masters of Murder [split]
2002 - Swamped in Gore & The Bowels of Repugnance [kompilacja]
2013 - Omen of Disease
2015 - Live Disease at Brutal Assault [live]
2017 - Mutilated and Assimilated [single]
2017 - The Carrion Eaters [single]
2017 - The Meek Shall Inherit Shit [single]
2017 - Mutilated and Assimilated

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Broken_Hope/3221

Tagi:
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

No i bardzo dobrze, "Omen of Disease" całkiem nieźle wybrzmiewa cały czas, więc jestem ciekaw nowej płytki, bo to już przecież 4 lata.
"Between Shit and Piss we are Born"
HUMAN
Tormentor

HUMAN

W czerwcu nowy album, powyżej wałek z nadchodzącego albumu.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Powiem Ci @HUMAN, że jestem rozkurwiony tym nowym materiałem. Dla mnie mistrz i zasiada na podium 2017.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Nowe płyciwo? Super! Bardzo dawno nie słuchałem i z chęcią odświeżę sobie całą dyskografię. Dzisiaj zapowiada się nocka z Broken Hope. :)
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

@Vexatus tak samo muszę nadrobić zaległości, choć Omen of Disease też bardzo mi się podobał. A skoro na dodatek @Vortex wypowiada się o nowej płycie w takich superlatywach, to tym prędzej się muszę zabrać do tego.
Ryszard pisze: 7 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Dzisiaj po niedzielnych ukochanych wertepach postanowiłem posłuchać czegoś co lata nie było włączane i praktycznie zapomniałem jak to gra.
Chwila zastanowienia przed regałem i sięgnąłem po debiut Broken Hope i jak włączyłem tak już leci chyba z piąty raz.
Mają łatkę brutalny det ale ja tego u nich nie słyszę. Dla mnie to nadal det metal taki jaki lubię. Świdrujące wiosła, bulgoczący gruby i pochody na centralach. Zakres szybkości w dużej mierze ustawiony na średnio szybki więc jest norma. Wokalnie elegancko growl, który niszczy i łamie ale nie wchodzi pod świńskie ryje czego kompletnie nie akceptuję. No piękny to był płyt i klasyk nad klasyki.
To chyba też jedna z niewielu kapel, która wybrała nazwę nie związaną z det metalem ale jak już chcesz sprawdzić to z automatu wiesz dlaczego nadzieja umiera pierwsza. Sięgając pamięcią wstecz to też jeden z tych zespołów, którzy chociaż regularnie wydawali albumy jakoś nigdy nie zostali docenieni i popularni jak sporo innych ekip z USA. Trochę szkoda ale tak bywa.
Może potem sięgnę dla porównania ostatni album aby przekonać się jak to sobie ewoluowali. Widzę, że z pierwszego składu pozostał jeden ludek więc musi być inaczej co nie oznacza, że gorzej. Dwóm ludkom z debiutu już się zmarło a wokalista chyba sam na sobie sprawdził jak to jest złamać nadzieję.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

"Loathing" swego czasu mocno mieliłem na kasecie. Miało klimatyczną okładkę, co jak wiadomo, zawsze dodaje +10 do zajebistości. ;-)
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Hajasz pisze: miesiąc temu Dzisiaj po niedzielnych ukochanych wertepach postanowiłem posłuchać czegoś co lata nie było włączane i praktycznie zapomniałem jak to gra.
Chwila zastanowienia przed regałem i sięgnąłem po debiut Broken Hope i jak włączyłem tak już leci chyba z piąty raz.
Mają łatkę brutalny det ale ja tego u nich nie słyszę. Dla mnie to nadal det metal taki jaki lubię. Świdrujące wiosła, bulgoczący gruby i pochody na centralach. Zakres szybkości w dużej mierze ustawiony na średnio szybki więc jest norma. Wokalnie elegancko growl, który niszczy i łamie ale nie wchodzi pod świńskie ryje czego kompletnie nie akceptuję. No piękny to był płyt i klasyk nad klasyki.
To chyba też jedna z niewielu kapel, która wybrała nazwę nie związaną z det metalem ale jak już chcesz sprawdzić to z automatu wiesz dlaczego nadzieja umiera pierwsza. Sięgając pamięcią wstecz to też jeden z tych zespołów, którzy chociaż regularnie wydawali albumy jakoś nigdy nie zostali docenieni i popularni jak sporo innych ekip z USA. Trochę szkoda ale tak bywa.
Może potem sięgnę dla porównania ostatni album aby przekonać się jak to sobie ewoluowali. Widzę, że z pierwszego składu pozostał jeden ludek więc musi być inaczej co nie oznacza, że gorzej. Dwóm ludkom z debiutu już się zmarło a wokalista chyba sam na sobie sprawdził jak to jest złamać nadzieję.
No faktycznie na debiucie elegancko balansowali pomiędzy death metalem a wczesnym brutal deathem. Z opinii na internecie wynikało że ten zespół to "poor man`s Cannibal Corpse". No cóż na debiucie tego nie słychać, bo grają tam fajny i różnorodny metal śmierci. Raz wolniej, raz szybciej, 45 minut a mija bardzo przyjemnie. Na dwójce jest już bardziej brutalnie i nudnawo, tam faktycznie słychać mocne inspiracje kanibalami. Nudą i monotonią wieje...

Z późniejszych kojarzę tylko Loathing - brutalno-techniczna sieczka, nieźle zagrana, ale adresatem takiej muzy nigdy nie jestem i nie bylem.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Sprawdziłem resztę płyt i jednak nie są dla mnie. To nie styl, który mnie kręci a ta ostatnia to już w ogóle brzmi jakby grał całkiem inny zespół co poniekąd jest faktem bo jak pisałem jeden ludek się ostał z oryginału.
GRINDCORE FOR LIFE