Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Bezmir

Epoxx 7 lata temu

Obrazek

Obrazek

No i mamy kolejny projekt od Severotha. Człowieka odpowiedzialnego za chociażby taki projekt jak Mopok (Morok).

Tym razem w projekcie Bezmir. Album zatytułowany Void ukazał się pod szyldem Werwolf Promotion. Tym razem przenosimy się do kosmosu. Wersja liryczna jak i sama okładka już nam to mówią i wiemy co nasz czeka. Ogólnie mamy tu fajny Bm podany z różnymi samplami, elektronika i klawiszami, jednak wszystko ładnie się komponuje, a wokale idealnie pasują do muzyki i są również na dobrym poziomie. Całość brzmi jakby zmieszano muzykę Immortal i Darkspace. Album ma 37 minut i jest w szybkich tempach więc o zamulanie nie ma tutaj mowy.

Skład:
Severoth - All instruments (2017-present) Endless Battle, Severoth, Морок, Galdur

Dyskografia:
2017 - Void

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Bezmir/3540429580
BC: https://bezmir.bandcamp.com/music
if you can find it on the internet, it's not underground.

Tagi:
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 7 lata temu

Epoxx pisze:
7 lata temu
Obrazek Całość brzmi jakby zmieszano muzykę Immortal i Darkspace. Album ma 37 minut i jest w szybkich tempach więc o zamulanie nie ma tutaj mowy.
Zapowiada się dość intrygująco - z pewnością obadam w wolnym czasie.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 7 lata temu

Przeszukuję sobie YT w pogoni za czymś nowym i przypadkiem trafiłem na to. Z początku się podjarałem, ale po 15 minutach muzyka mnie znudziła. Severorh, to jednak obok Morok najlepsze moim zdaniem, co nagrywa ten kolo, który zamiast walczyć w barwach "Azowa" o wolność swojej ojczyzny, zajmuje się jakimiś głupotami pokroju tworzenia sztuki, albo coś w ten deseń.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie 7 lata temu

Dobra rzecz, jestem zresztą poniekąd fanem twórczości imć Severotha, zarówno w ramach Severoth, jak i Morok i Galdur. Może się wydawać dziwne, że gość zakłada równolegle czwarty solowy projekt, ale odmienność muzy i całej koncepcji najzupełniej to uzasadnia. Żaden tam kamień milowy, ale bardzo solidna pozycja.
Orkan

Orkan 7 lata temu

Prawdę rzeczesz, porwaniewsatanistanie. Severoth z tego wszystkiego zdecydowanie najlepszy, aczkolwiek ten Bezmir faktycznie brzmi naprawdę fajnie. Leci do obadania.

Fajna nazwa swoją drogą.
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator 7 lata temu

Bardzo fajny album zmajstrował pan Severoth. Do tej pory miałem styczność tylko z Морок, który bardzo dobrze wspominam. @Epoxx w sedno ujął Bezmir, opisując muzykę na Void jako połączenie Immortal z Darkspace - konglomerat nakurwu z kosmicznym klimatem i samplami. Taki Dead Space czy Arrival wyrywają z domowych kamaszy. Czekam z niecierpliwością, aż jakiś Pagan czy inne polskie distro się zainteresuje tym świetnym materiałem.
Ryszard pisze:
5 lata temu
Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 7 lata temu

Severoth sprawdziłem, bo mnie kiedyś ktoś tu zachęcił opisem i zupełnie mnie nie porwało, nudne to i przeciętne jak dla mnie. Dlatego odpuściłem sobie sprawdzanie innych projektów tego pana. Może kiedyś.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 7 lata temu

porwanie wieciegdzie pisze:
7 lata temu
Może się wydawać dziwne, że gość zakłada równolegle czwarty solowy projekt, ale odmienność muzy i całej koncepcji najzupełniej to uzasadnia.
Doskonale go rozumiem. :)

Przesłuchałem "Void" kilka razy - w tej stylistyce to jedna z fajniejszych ostatnio wydanych płyt.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

Nucleator pisze:
7 lata temu
Czekam z niecierpliwością, aż jakiś Pagan czy inne polskie distro się zainteresuje tym świetnym materiałem.
A to u Werewolfa już nie ma?
Wędrowycz pisze:
7 lata temu
Severoth sprawdziłem, bo mnie kiedyś ktoś tu zachęcił opisem i zupełnie mnie nie porwało, nudne to i przeciętne jak dla mnie.
A co sprawdzałeś? Wszystkie zasadniczo w jednym klimacie, ale jedynka bodaj najbardziej prostolinijna, no i długaśny ambientowy cover może zniechęcać, za to ostania ("Forestpaths") chyba najciekawsza i najgęstsza. No ale fakt, że takie coś trzeba po prostu lubić. Co do innych projektów: każdy jest w innej stylistyce, więc nie ma co wprost rzutować wrażeń z jednego na resztę.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 7 lata temu

Właśnie "Forestpaths" sprawdzałem, więc jeżeli to jest jego najlepsze dokonanie, to ja podziękuję jednak ;)
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator 7 lata temu

porwanie w satanistanie pisze:
7 lata temu
A to u Werewolfa już nie ma?

Niby jest, ale coś tam ze skleprem chyba robią. Poza tym nie kupowałem tam nigdy więc nie ryzyko dla mnie jakieś jest. A Forestpaths to dla mnie najciekawsze nagranie Severotha, al dlatego, że innych nie miałem okazji jeszcze usłyszeć.
Ryszard pisze:
5 lata temu
Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

Robią, ale można zamawiać mailowo. Werewolf solidna firma, tylko przy zamawianiu kaset trzeba czasem poczekać.
Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Epoxx 7 lata temu

główna strona nie działa, ale tutaj coś można zamówić, a najlepiej mailowo. Potwierdzam Werwolf solidna firma.

http://www.werewolf-promotion.8merch.com/cd_releases
if you can find it on the internet, it's not underground.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 7 lata temu

TITELITURY pisze:
7 lata temu
Z początku się podjarałem, ale po 15 minutach muzyka mnie znudziła.
Podobna sytuacja. Strasznie wtórne granie a z kosmosem to ma tyle wspólnego co ja z samochodami drogimi, czyli nic.

Normalnie jechałem rowerem po ostępach mając na słuchawkach ten Bezmir i ziewałem.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Odrowąż
Master Of Puppets

Odrowąż 7 lata temu

Dobrze, że się nie spierdoliłeś w jakąś czeluść. Mi tam Bezmir się podoba, fajne tło do czytania książek. Generalnie Severoth to bardzo płodny (ostatnio urodziło mu się dziecko) i dobry enkawudzista. Najfatalniejsze od niego to chyba trójka Severoth, dwójka Morok no i ten Bezmir.
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666 7 lata temu

Ja sobie ten cały Bezmir posłuchałem i nawet fajne, może jeszcze kiedyś posłucham. Co do "Całość brzmi jakby zmieszano muzykę Immortal i Darkspace." -
bardziej Emperor z Darkspace, ale mało istotne ;)
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask 2 lata temu

Wczoraj wieczorem odświeżyłem sobie Void tuż po Darkspace i świetna to była decyzja. Mam nadzieję, że Ukrainiec upichci coś dla nas jeszcze. W przeciwieństwie do kilku osób powyżej Bezmir jak dla mnie stoi dużo wyżej niż projekt Severoth.

Niedawno Werewolf Promotion zrobił reedycję /narazie cd/ tego dość długo niedostępnego albumu
https://werewolf-webshop.pl/product/bez ... 7d173b068d
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
____Face the consequence alone
____With honour - valour - pride

Wróć do „Black Metal”