Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Bezmir

Epoxx 6 lata temu

Obrazek

Obrazek

No i mamy kolejny projekt od Severotha. Człowieka odpowiedzialnego za chociażby taki projekt jak Mopok (Morok).

Tym razem w projekcie Bezmir. Album zatytułowany Void ukazał się pod szyldem Werwolf Promotion. Tym razem przenosimy się do kosmosu. Wersja liryczna jak i sama okładka już nam to mówią i wiemy co nasz czeka. Ogólnie mamy tu fajny Bm podany z różnymi samplami, elektronika i klawiszami, jednak wszystko ładnie się komponuje, a wokale idealnie pasują do muzyki i są również na dobrym poziomie. Całość brzmi jakby zmieszano muzykę Immortal i Darkspace. Album ma 37 minut i jest w szybkich tempach więc o zamulanie nie ma tutaj mowy.

Skład:
Severoth - All instruments (2017-present) Endless Battle, Severoth, Морок, Galdur

Dyskografia:
2017 - Void

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Bezmir/3540429580
BC: https://bezmir.bandcamp.com/music
if you can find it on the internet, it's not underground.

Tagi:
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. No Yogs, No Masters!

Vexatus 6 lata temu

Epoxx pisze:
6 lata temu
Obrazek Całość brzmi jakby zmieszano muzykę Immortal i Darkspace. Album ma 37 minut i jest w szybkich tempach więc o zamulanie nie ma tutaj mowy.
Zapowiada się dość intrygująco - z pewnością obadam w wolnym czasie.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 6 lata temu

Przeszukuję sobie YT w pogoni za czymś nowym i przypadkiem trafiłem na to. Z początku się podjarałem, ale po 15 minutach muzyka mnie znudziła. Severorh, to jednak obok Morok najlepsze moim zdaniem, co nagrywa ten kolo, który zamiast walczyć w barwach "Azowa" o wolność swojej ojczyzny, zajmuje się jakimiś głupotami pokroju tworzenia sztuki, albo coś w ten deseń.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie 6 lata temu

Dobra rzecz, jestem zresztą poniekąd fanem twórczości imć Severotha, zarówno w ramach Severoth, jak i Morok i Galdur. Może się wydawać dziwne, że gość zakłada równolegle czwarty solowy projekt, ale odmienność muzy i całej koncepcji najzupełniej to uzasadnia. Żaden tam kamień milowy, ale bardzo solidna pozycja.
Orkan

Orkan 6 lata temu

Prawdę rzeczesz, porwaniewsatanistanie. Severoth z tego wszystkiego zdecydowanie najlepszy, aczkolwiek ten Bezmir faktycznie brzmi naprawdę fajnie. Leci do obadania.

Fajna nazwa swoją drogą.
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator 6 lata temu

Bardzo fajny album zmajstrował pan Severoth. Do tej pory miałem styczność tylko z Морок, który bardzo dobrze wspominam. @Epoxx w sedno ujął Bezmir, opisując muzykę na Void jako połączenie Immortal z Darkspace - konglomerat nakurwu z kosmicznym klimatem i samplami. Taki Dead Space czy Arrival wyrywają z domowych kamaszy. Czekam z niecierpliwością, aż jakiś Pagan czy inne polskie distro się zainteresuje tym świetnym materiałem.
Ryszard pisze:
4 lata temu
Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 6 lata temu

Severoth sprawdziłem, bo mnie kiedyś ktoś tu zachęcił opisem i zupełnie mnie nie porwało, nudne to i przeciętne jak dla mnie. Dlatego odpuściłem sobie sprawdzanie innych projektów tego pana. Może kiedyś.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. No Yogs, No Masters!

Vexatus 6 lata temu

porwanie wieciegdzie pisze:
6 lata temu
Może się wydawać dziwne, że gość zakłada równolegle czwarty solowy projekt, ale odmienność muzy i całej koncepcji najzupełniej to uzasadnia.
Doskonale go rozumiem. :)

Przesłuchałem "Void" kilka razy - w tej stylistyce to jedna z fajniejszych ostatnio wydanych płyt.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

Nucleator pisze:
6 lata temu
Czekam z niecierpliwością, aż jakiś Pagan czy inne polskie distro się zainteresuje tym świetnym materiałem.
A to u Werewolfa już nie ma?
Wędrowycz pisze:
6 lata temu
Severoth sprawdziłem, bo mnie kiedyś ktoś tu zachęcił opisem i zupełnie mnie nie porwało, nudne to i przeciętne jak dla mnie.
A co sprawdzałeś? Wszystkie zasadniczo w jednym klimacie, ale jedynka bodaj najbardziej prostolinijna, no i długaśny ambientowy cover może zniechęcać, za to ostania ("Forestpaths") chyba najciekawsza i najgęstsza. No ale fakt, że takie coś trzeba po prostu lubić. Co do innych projektów: każdy jest w innej stylistyce, więc nie ma co wprost rzutować wrażeń z jednego na resztę.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 6 lata temu

Właśnie "Forestpaths" sprawdzałem, więc jeżeli to jest jego najlepsze dokonanie, to ja podziękuję jednak ;)
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator 6 lata temu

porwanie w satanistanie pisze:
6 lata temu
A to u Werewolfa już nie ma?

Niby jest, ale coś tam ze skleprem chyba robią. Poza tym nie kupowałem tam nigdy więc nie ryzyko dla mnie jakieś jest. A Forestpaths to dla mnie najciekawsze nagranie Severotha, al dlatego, że innych nie miałem okazji jeszcze usłyszeć.
Ryszard pisze:
4 lata temu
Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

Robią, ale można zamawiać mailowo. Werewolf solidna firma, tylko przy zamawianiu kaset trzeba czasem poczekać.
Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Epoxx 6 lata temu

główna strona nie działa, ale tutaj coś można zamówić, a najlepiej mailowo. Potwierdzam Werwolf solidna firma.

http://www.werewolf-promotion.8merch.com/cd_releases
if you can find it on the internet, it's not underground.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 6 lata temu

TITELITURY pisze:
6 lata temu
Z początku się podjarałem, ale po 15 minutach muzyka mnie znudziła.
Podobna sytuacja. Strasznie wtórne granie a z kosmosem to ma tyle wspólnego co ja z samochodami drogimi, czyli nic.

Normalnie jechałem rowerem po ostępach mając na słuchawkach ten Bezmir i ziewałem.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Odrowąż
Master Of Puppets

Odrowąż 6 lata temu

Dobrze, że się nie spierdoliłeś w jakąś czeluść. Mi tam Bezmir się podoba, fajne tło do czytania książek. Generalnie Severoth to bardzo płodny (ostatnio urodziło mu się dziecko) i dobry enkawudzista. Najfatalniejsze od niego to chyba trójka Severoth, dwójka Morok no i ten Bezmir.
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666 6 lata temu

Ja sobie ten cały Bezmir posłuchałem i nawet fajne, może jeszcze kiedyś posłucham. Co do "Całość brzmi jakby zmieszano muzykę Immortal i Darkspace." -
bardziej Emperor z Darkspace, ale mało istotne ;)
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask rok temu

Wczoraj wieczorem odświeżyłem sobie Void tuż po Darkspace i świetna to była decyzja. Mam nadzieję, że Ukrainiec upichci coś dla nas jeszcze. W przeciwieństwie do kilku osób powyżej Bezmir jak dla mnie stoi dużo wyżej niż projekt Severoth.

Niedawno Werewolf Promotion zrobił reedycję /narazie cd/ tego dość długo niedostępnego albumu
https://werewolf-webshop.pl/product/bez ... 7d173b068d
'Od dobrych kilku lat...''napuchną mną drzewa'
'The cult of Heroes our religion, our world is one of strife
Nature our new righteous order, Free and Proud and Wild'
'There's something growing in the trees
I think it's a different me'

Wróć do „Black Metal”