Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Zoldier Noiz

Nucleator

Obrazek

Obrazek

Widziałem na forum paru fanów grupy Voivod, więc być może i Francuzi przypadną im do gustu - choć myślę, że nie tylko. No więc trio Tankviss (wokal + gitara), Gaz Max (bas) oraz Reptiliza (perkusja) formułują w Montpellier zespół, który postanowił grać tak, jakby Voivod zatrzymał się na War and Pain. Do tego dorzucili Wehrmacht, Carnivore, odrobinkę Cyclone i wszystko solidnie wymieszali, a efekt jest przedni.

Przez 8 lat istnienia na rynku muzycznym wydali 2 długograje: Schizoid Reject z 2009 oraz pięć lat później Regression Process. Na obu mamy do czynienia z surowym, wulgarnym thrash punkiem, przy którym śmiało można iść w tany. W 2017 roku natomiast ukazała się EP-ka Earth Lethal Zone, która jest 4-utworową porcją obskurnego, surowego wygaru, skutecznie podsycającym apetyt na kolejnego "pełniaka".

Dyskografia:
2006 - Nekrofog [demo]
2007 - Straight Down to Hell [demo]
2009 - Schizoïd Reject
2012 - Last Live on Earth [live]
2014 - Regression Process
2016 - What Life... What Work? [split]
2017 - Earth Lethal Zone [EP]

Skład:
Tankvinss - Guitars, Vocals (1999-present) Alien Deviant Circus, Khaos-Dei (live), ex-OD Sanctus, ex-Ruthless Pride, ex-Sonic Angels
Anton Obitz - Drums (2014-present, 2017-present) From the Basement, Sonic Angels
Breiner - Bass (2017-present) Malobestio, Sus Scrofa
▼ Byli muzycy
Niko - Bass
Anton Massacrier - Bass
Gaz Max - Bass Destroy Buster
Baron Ungern - Bass, Vocals
Kriss Auvenant - Drums ex-Belathuzur, ex-Maggots, ex-Hegemon, ex-Celestia, ex-Mütiilation, ex-Grimlord
James Prick - Drums (?-2012) Doctor Livingstone, Sektemtum, ex-Mütiilation (live), Panzer Flower, ex-Alien Deviant Circus (live)
Thibaud Necciari - Guitars ex-Cryptic Reborn, ex-Halo Creation, ex-Charnier
Kubus - Drums (2012-2014) Keeper ov Seal, ex-Insane Vesper
Reptiliza - Drums (2015-?) Reptilicus
▼ Muzycy koncertowi
Vomitch - Bass Sodomy Torture, ex-Cobblestone, ex-Anus Mundi (live), ex-Depressive Winter (live), ex-ArcLite
Anton Obitz - Drums (2013-2014)
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Zoldier_Noiz/80632
BC: https://zoiz.bandcamp.com/music
Ryszard pisze: 6 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha

Tagi:
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Nowy album "Merci" we wrześniu pod patronatem Ripping RStorm! Bardzo dobry news, bo w tegorocznym thrashu krucho.

Obrazek
Ryszard pisze: 6 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Doskonała wiadomość. Teraz widzę, że przeoczyłem też ostatnią EPkę.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Dobry news, choć jakby już wyszło i tak bym nie przeoczył, gdyż to ja wam ich przedstawiłem. Teraz dodatkowo będę jeszcze wyczekiwał zwiastunów muzycznych.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Pioniere pisze: 4 lata temu Dobry news, choć jakby już wyszło i tak bym nie przeoczył, gdyż to ja wam ich przedstawiłem. Teraz dodatkowo będę jeszcze wyczekiwał zwiastunów muzycznych.
No właśnie... Dzięki Tobie znam ZOLDIER NOIZ.
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Jest i jeden wypuszczony kawałek:

Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Dobry, brudny kawałek i crustowych naleciałości w sam raz.