Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Zoldier Noiz

Nucleator

Obrazek

Obrazek

Widziałem na forum paru fanów grupy Voivod, więc być może i Francuzi przypadną im do gustu - choć myślę, że nie tylko. No więc trio Tankviss (wokal + gitara), Gaz Max (bas) oraz Reptiliza (perkusja) formułują w Montpellier zespół, który postanowił grać tak, jakby Voivod zatrzymał się na War and Pain. Do tego dorzucili Wehrmacht, Carnivore, odrobinkę Cyclone i wszystko solidnie wymieszali, a efekt jest przedni.

Przez 8 lat istnienia na rynku muzycznym wydali 2 długograje: Schizoid Reject z 2009 oraz pięć lat później Regression Process. Na obu mamy do czynienia z surowym, wulgarnym thrash punkiem, przy którym śmiało można iść w tany. W 2017 roku natomiast ukazała się EP-ka Earth Lethal Zone, która jest 4-utworową porcją obskurnego, surowego wygaru, skutecznie podsycającym apetyt na kolejnego "pełniaka".

Dyskografia:
2006 - Nekrofog [demo]
2007 - Straight Down to Hell [demo]
2009 - Schizoïd Reject
2012 - Last Live on Earth [live]
2014 - Regression Process
2016 - What Life... What Work? [split]
2017 - Earth Lethal Zone [EP]

Skład:
Tankvinss - Guitars, Vocals (1999-present) Alien Deviant Circus, Khaos-Dei (live), ex-OD Sanctus, ex-Ruthless Pride, ex-Sonic Angels
Anton Obitz - Drums (2014-present, 2017-present) From the Basement, Sonic Angels
Breiner - Bass (2017-present) Malobestio, Sus Scrofa
▼ Byli muzycy
Niko - Bass
Anton Massacrier - Bass
Gaz Max - Bass Destroy Buster
Baron Ungern - Bass, Vocals
Kriss Auvenant - Drums ex-Belathuzur, ex-Maggots, ex-Hegemon, ex-Celestia, ex-Mütiilation, ex-Grimlord
James Prick - Drums (?-2012) Doctor Livingstone, Sektemtum, ex-Mütiilation (live), Panzer Flower, ex-Alien Deviant Circus (live)
Thibaud Necciari - Guitars ex-Cryptic Reborn, ex-Halo Creation, ex-Charnier
Kubus - Drums (2012-2014) Keeper ov Seal, ex-Insane Vesper
Reptiliza - Drums (2015-?) Reptilicus
▼ Muzycy koncertowi
Vomitch - Bass Sodomy Torture, ex-Cobblestone, ex-Anus Mundi (live), ex-Depressive Winter (live), ex-ArcLite
Anton Obitz - Drums (2013-2014)
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Zoldier_Noiz/80632
BC: https://zoiz.bandcamp.com/music
Ryszard pisze: 7 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha

Tagi:
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Nowy album "Merci" we wrześniu pod patronatem Ripping RStorm! Bardzo dobry news, bo w tegorocznym thrashu krucho.

Obrazek
Ryszard pisze: 7 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Doskonała wiadomość. Teraz widzę, że przeoczyłem też ostatnią EPkę.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Dobry news, choć jakby już wyszło i tak bym nie przeoczył, gdyż to ja wam ich przedstawiłem. Teraz dodatkowo będę jeszcze wyczekiwał zwiastunów muzycznych.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Pioniere pisze: 6 lat temu Dobry news, choć jakby już wyszło i tak bym nie przeoczył, gdyż to ja wam ich przedstawiłem. Teraz dodatkowo będę jeszcze wyczekiwał zwiastunów muzycznych.
No właśnie... Dzięki Tobie znam ZOLDIER NOIZ.
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Jest i jeden wypuszczony kawałek:

Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Dobry, brudny kawałek i crustowych naleciałości w sam raz.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Zöldier Noiz dalej siedzi po uszy w brudnym thrashu, ale na „Oeuvre au noir” dorzucili jeszcze więcej deathmetalowego syfu i wyszło im to naprawdę dobrze. Zero plastiku, zero wygładzania — riffy są szorstkie, wokal pluje jadem, a całość brzmi jak nagrana w piwnicy. Momentami przypomina mi się stary Sodom, gdzie indziej gdzieś majaczy Celtic Frost, Death Strike, trochę tego pokręconego Voivoda, ale bez bezczelnego zrzynania. Czytałem opinię, że ta płyta może sprawiać wrażenie jednego 35-minutowego kawałka i coś w tym jest. Tylko mnie akurat to specjalnie nie przeszkadza. Nie ma tu singielków ustawionych pod playlistę. Wrzucam całość i przez te pół godziny dostaję jeden zwarty atak. „Merci” było dobrą płytą, ale tutaj mam wrażenie, że zeszli kilka pięter niżej, do bardziej zatęchłej piwnicy. Mniej zwykłego thrashowego napierdalania, więcej śmierdzącego death/thrashowego syfu. Bez odkrywania Ameryki. Bez nowoczesnych cudów. 35 minut brudu, starych riffów i złej energii.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

No i pięknie, tych to zawsze można na poprawę humoru przywalić :D
"Between Shit and Piss we are Born"