Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Soulfly zagrał świetnie na Jarocinie. Brzmienie na tym festiwalu wszyscy mieli naprawdę dobre, także i Soulfly takie uzyskał. Maksiu odbudował formę, dlatego te wszystkie ich prymitywy i reszta hicoirów dawały rade. Wybawiłem się doskonale.
"Between Shit and Piss we are Born"

Tagi:
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Dwa koncerty w Polsce. Obrazek
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Go Ahead And Die ogłosił swój drugi album „Unhealthy Mechanisms”, który ukaże się 20 października, za pośrednictwem Nuclear Blast Records.
Pierwszym przedsmakiem albumu jest singiel „Tumors”.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Słucham tej nowej wersji Morbid Visions i wyszło to całkiem nieźle. Spore zaskoczenie. Wokal wiadomo, nie ten, ale całość dobrze brzmi. Ciekawe ile w tym zasługi producenta, realizatora dźwięku itd. Obejrzałem jeden filmik z jewtuba i Max faktycznie, jakby trochę gra, nie tylko udaje. Nawet jakąś jego wspólną fotę z Bentonem widziałem. To już nie jest ksześcijańskim ortodoksem?
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Lis
Moderator globalny

Lis

Podobno już mu przeszło
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Będzie drugi album grany przez braci...
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Molotow 666 pisze: rok temu

Będzie drugi album grany przez braci...
Jaki drugi album? Chyba chciałeś napisać drugi zespół w którym grają bracia razem. A tak właściwie to trzeci licząc z wiadomym zespołem. Jeśli coś tworzą to spoko. Jeśli znów nagrywają stary album na nowo to chujnia. Komu to potrzebne?
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

@CzłowiekMłot masz rację! Źle się wyraziłem... wybacz! :twisted: Tak czy tak bracia próbują na nowo album Sepultury z '87 ... w lipcu premiera. 500 szt. kaset plus LP w kolorkach i CD. Grafika mocno dyskusyjna... Byłem mocno przekonany, że na "Morbid Vision" się zakończy. I nagle Igor znów ma tyle pary, żeby naparzać stare numery Sepy?!?! No spoko ...
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Już są żarty, że do Roots dojadą. ;-)
Ja bym był, by zamiast klasyków, wzięli się za płyty bez Maxa, jak szaleć, to na całego. ;-)
To dopiero byłaby niespodzianka. ;-)
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Molotow 666 pisze: rok temu @CzłowiekMłot masz rację! Źle się wyraziłem... wybacz! :twisted:
Wybaczam ziom!

Szkoda, że braciom brakuje inwencji twórczej by nagrać coś nowego w swoim starym stylu, ale na szczęście stary kumpel Jairo nie próżnuje.

Forma koncertowa tych panów coraz lepsza. Nawet Max sobie przypomniał jak się ryczy i wyje. Zadziwiające, bo jeszcze parę lat temu jego poczynania sceniczne to była jakaś beka i jaja.
Igorr spoko się trzyma.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Odstawił berbeluche to i forma wraca. Nie ma jeszcze 60tki.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

CzłowiekMłot pisze: rok temu Komu to potrzebne?
Mnie potrzebne, bo jak na razie zaskakująco zajebiście im to wychodzi, a mi wchodzi 8-)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

No mnie chyba też, bardzo fajne brzmienie ukręcili.
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Niech nagrywają sobie, ale miło by było usłyszeć coś nowego, bo bracia wydają się naprawdę w gazie...ewentualnie jakiś live. Druga młodość, choć niekoniecznie twórcza.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Ale czy my oczekujemy od nich czegoś maksymalnie twórczego? Czy fajnie nagranej doskonale znanej nam muzyki? ;-)
Pytanie retoryczne. ;-)
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

No ja zawsze czegoś twórczego oczekuje od muzyków, a zwłaszcza takich co zasłynęli evergrinowymi albumami. Będę marudził - niech grają, ale nagrywanie czegoś co jest dobre na nowo to dla mnie lipa. Lubicie, cieszycie się z tego to ok, ale ja będę mordę wykrzywiał!
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Odin Quincannon
Master Of Puppets

Odin Quincannon

Przedziwnie bracia to rozgrywają. Zamiast wyciszyć temat, poczekać aż w tym roku Sepultura zakończy działalność. Dogadać się z resztą i za 5 lat zrobić wielki comeback w modelu Emperora, to bawią się w drobnicę. Nie rozumiem tego. Nawet jak się nie lubią, to pieniądze za te 20 koncertów rocznie, raz na dwa lata wynagrodzą im wszystkie szkody moralne i niedogodności związane z widzeniem swoich twarzy. ;)
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Kisser nawet niedawno mówił, że jest otwarty, żeby ostatni koncert z braćmi Cavalera zagrać. Czytałem gdzieś to do żarcia obiadu ostatnio. Zero urazy z jego strony - tak to brzmiało.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 3 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

No, przy obecnej, zaskakująco dobrej formie braci C taki reunion to byłby kozacki. Nawet Jackowski w trakcie ciągu alkoholowego by tego nie wymyślił. Kisserowi pomysłów muzycznych nie brakuje.
Non Stop Kolor!

deathwhore
Tormentor

deathwhore

CzłowiekMłot pisze: rok temu nagrywanie czegoś co jest dobre na nowo to dla mnie lipa.
Dla mnie akurat Schizo to najgorsza płyta starej Sepultury, a nowa wersja brzmi pod każdym względem lepiej. Bardzo się cieszę, a wyjebane mam już na jakieś dziwne ideały, że oryginał to oryginał. Jeżeli całość będzie zrobiona na takim poziomie, to chyba postawię na półce obok tamtej.
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

No ja akurat lubię bardzo Schizolkę i nie uważam by potrzebowała nowej wersji. Debiut jak najbardziej jej potrzebował, bo pomysły były, ale wykonanie pozostawiało trochę do życzenia. Też cieszy Jairo kowerujacy z nową ekipą te właśnie starocie.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

CzłowiekMłot pisze: rok temu No ja zawsze czegoś twórczego oczekuje od muzyków, a zwłaszcza takich co zasłynęli evergrinowymi albumami. Będę marudził - niech grają, ale nagrywanie czegoś co jest dobre na nowo to dla mnie lipa. Lubicie, cieszycie się z tego to ok, ale ja będę mordę wykrzywiał!
Z jednej strony fajne brzmienie ukręcili i pokazali, że jak odstawił gruby berbeluchę, to jeszcze trafia w struny. No i szacun. Tylko po co nagrywać kolejny raz płytę, która brzmi całkiem dobrze? Te przejścia Igora brzmią, jak zagrane na czaszkach wykopanych z grobów. O ile Bestial i Morbid Visions rzeczywiście brzmiały jak demówki z piwnicy, to do Schizophrenii trudno się przyjebać. Surowa, ale czytelna produkcja. Taka powinna pozostać. Gruby jak jest w formie, to niech zapierdoli nawet jakąś epkę z 4 nowymi numerami. Lepsze to będzie, jak odgrzewane kotlety.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

dj zakrystian pisze: rok temu Taka powinna pozostać.
No i przecież pozostanie, 40 lat po roku orwellowskim wciąż mimo wszystko nie mamy tak, żeby Ministerstwo Prawdy tropiło i likwidowało stare wersje zaktualizowanych publikacji (robią to co najwyżej wydawcy na streamingach). Jak komuś te nowe wersje niepotrzebne, to po prostu nie skorzysta, oleje, mnie z kolei na przykład bardzo ten projekt jara i chcę tego posłuchać.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Ja stwierdziłem, ze jak koncert wypadnie fajnie, to kupię te 3 płyty. ;-) Taka szalona idea. ;-)
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Wjechało wczoraj From The Past Comes The Storms i ponownie jest zajebiście 8-)
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Max w formie, podoba się. Trochę smutno, że to odgrzany kotlet, ale może to wprawka do nowej płyty, gdzie dowalą srogi wpierdol? Fajnie by było usłyszeć ich z nowymi numerami i w takiej kondycji. Lata lecą...
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Program płyty "Schizophrenia" uzupełnia utwór "Nightmares of Delirium" którego nie było na oryginalnym albumie.

No i tak dobrego kawałka, to oni nie popełnili od lat 90.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Obrazek

Soulfly wraca z nowym materiałem. Premiera albumu "Chama" zaplanowana jest na 24 października 2025 (Nuclear Blast Records). Według zapowiedzi Max chce połączyć stare, tribalowe klimaty z bardziej nowoczesnym brzmieniem.

Do tej pory ukazały się dwa single:
"Storm the Gates" - klasyczny groove i duch starego Soufly.

"Nihilist" - dużo cięższy numer z gościnnym udziałem Todda Jonesa (Nails), agresywny i bardzo energetyczny.

Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Ale to jest słabe...
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Nie byłby taki słaby, gdyby nie te czyste wokale, które wjeżdżają z dupy i burzą cały ład. Poza tym, typowe Soulfly, zero zaskoczenia. A te kadry jak grają w oktagonie przypominają automatycznie o teledysku do Attitude, ale no nie ten poziom :)

Nie jestem fanem i uważam, że Max z Soulfly nigdy się nie zbliżył do poziomu Chaos A.D. czy Roots, ale te wczesne albumy Soulfly w sumie lubię. Nawet z rok temu miałem trochę fazę. Pokochać to nie pokocham, ale trochę fajnego grania na początku było - pod warunkiem, że ktoś awersji na hardcore i nu metal nie ma ;)
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 3 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Blind pisze: 2 mies. temu Nie byłby taki słaby, gdyby nie te czyste wokale, które wjeżdżają z dupy i burzą cały ład.
Dino wpadł i dorzucił swoje trzy grosze i z gówna zrobiło się jeszcze większe gówno. Przecież słychać, że część riffów i te czyste wokale to jakieś odpady z tego co obecnie gra Fear Factory.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Ten klipowy kawałek zaczyna się jak popłuczyny po Fear Factory, zatem te czyste wokale są tegoż konsekwencją i byłoby znośnie, potem jakby Mx odzyskuje władzę kompozytorską i całość się rozjeżdża... Tragiczne to mówiąc szczerze. Może zatrudnienie Dina to ratowanie się przed słabą kondycją Maxa, ale pytanie, czy ten facet potrafi nieco zmienić swój styl, czy wszystko musi być jak F.F.?
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Zsamot pisze: 2 mies. temu pytanie, czy ten facet potrafi nieco zmienić swój styl, czy wszystko musi być jak F.F.?
Kiedyś coś tam jeszcze starał się dłubać w inny sposób (np. Asesino), ale to było dawno temu, za górami, za lasami... Obecnie jedzie wszystko na tych samych patentach i nawet jak puści bąka to brzmi to jak słabej jakości odrzut z sesji FF.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Gdyby chociaż to był jakiś finezyjny styl, a tak - ciągle to samo... Co sprawdza się w F.F, tu moim zdaniem nie pasuje. Słuchałem trochę tej nowej płyty. Uczciwie powiem, że nic nie zapamiętałem...
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Ja podczas odsłuchu stwierdziłem, że Soulfly tą nową płytą ułatwił mi wybór we wskazaniu tej najgorszej....
"Between Shit and Piss we are Born"
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

"Chama" to faktycznie słabiutki album. Poprzednia była o wiele, wiele lepsza. To powinno być ostatnie wydawnictwo pod szyldem SOULFLY! Basta! ! !
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Skoro piszecie, że to najsłabszy Soulfly, to sobie poczeka na odsłuch, a napaliłem się jak szczerbaty na suchary po tym, jak gruby schudł i odstawił procenty, co poskutkowało lepszą formą, ale chyba kompozycyjnie juz wyprztykał najlepsze pomysły.