Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

W sieci opublikowano "Śpisz Jak Kamień" z podmienionym wokalem. Jak napisał w swoich mediach społecznościowych kowboj, "Irek Loth wykasował z historii KATa. Nie ładnie. Bez względu na intencje. Nie ładnie. Ciekawe czy kiedyś usłyszymy autorski utwory Lotha, czy jedynie oryginalne utwory KATa z podmienionym wokalistą ? PS: Irek, zostaw Kostrzewskiego fanom KATa ! Zrób coś swojego. "
Wygląda na to, że Irkowi brakuje pieniędzy i szuka sposobu na zarobienie paru groszy .
I am Satan's generation and I don't give a fukk.

Tagi:
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Przecież to z konta tego zjeba w kapelutku. Kręci nową gównoburzę, by nabić wyświetleń. Nieładnie, pisze się razem.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Perun82
Master Of Puppets

Perun82

Żeby temat KAT był wiecznie na forum : Roman Kostrzewski to Gustaw Holoubek polskiego metalu !
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Raczej Himilsbach.
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Roman "doczeka się" swojego muralu.

https://www.facebook.com/bytom.miasto/p ... bhZkZyxr5l
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Mogli uściślić, że inicjatorem powstania muralu jest Beldaroh z Besatt ;)
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No to Ave ku chwale Czarciego Majestatu!!! \m/
Destroy their modern metal and bang your fucking head
IrasArgor

IrasArgor

Jest i on, fantastycznie wyszedł:

https://www.facebook.com/share/p/RURukSrLsqKshZvu/
kataton88
Tormentor

kataton88

Mural zacny.

Jeśli się dopierdolić, to szkoda, że na zadupiu na odnowionym bloczku urywającym zabudowę, a nie gdzieś wpisany w centrum miasta, na jakiejś obskurnej kamienicy. No ale w przeciwieństwie do kamienic bloczku nie wyburzą za parę lat.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Tymczasem nie ma normalności po Kacie... kolejne zespoły, twory...
https://www.slazag.pl/klatwa-kata-nadal ... rzewskiego
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Bardzo sympatyczny gest. Wykonanie rewelacja.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
borsuk
Master Of Puppets

borsuk

Widzew Łódź-Bałuty Pany
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Kumple byli ja dopiero podstawowke zaczynałem pierwszy Kat pare lat pozniej i pamietne mordobicie...
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Najwybitniejszy z gitarzystów PRL przemówił do plebsu muzyką.
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
kataton88
Tormentor

kataton88

O kurwa.
Romek się przewraca ze śmiechu, bo to serio zabawne. Znaczy ten kawałek w oryginale był przezabawny, a teraz to ho ho.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Kałboj odkrył AI a tu się podniecajo.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

^ Ten utwór jest wygenerowany przez ruski "kompiuter"? Ale słabe.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Słowo gówno nie oddaje tej jakości...
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Nowa odsłona klasyka – The Dog, wspierany przez Cypriana z ITE oraz Szczepana z Shodan, wykonują cover KATa "Spisz Jak Kamień". Dobra to jest rzecz.

Awatar użytkownika
darnoksss
Master Of Reality

darnoksss

Znam wszystkie płyty z Romanem i w zasadzie ciężko mi się do którejś przyczepić. Najczęściej wracam do Bastard, gdyż jest totalnie masakratorska brzmieniowo, niesamowicie dojebana lirycznie i w chuj połamana.
polki nie dawajcie polakom, dawajcie arabom
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Prędko zleciał kolejny rok. Wziąłem psa i w ten urokliwy wieczór zrobiłem sobie spacer przy Kacie. Czy to kawałki z Bastarda, czy Oddechu, porywa to tak, jak nic innego. No i wybrane z Ballad. Wypite solidnie za Romka. Bo jest za co dziękować. Nie byłby metal w moim życiu taki antyklerykalny, z nutą humanizmu. I tej sporej dozy ironii.
Zdrówka dla Was!
borsuk
Master Of Puppets

borsuk

ładnie żeś Pan to napisał.
Widzew Łódź-Bałuty Pany
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Dzięki. Pozdrawiam. ;-)
Dziś sobie "Oddech..." słucham. Ależ to jest płyta. Doskonała w każdym momencie.
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Nad!
Grobem!
Stryja!

...Znajdę Cię... znajdę Cię-ę-ę-ę!

Imię me!

Tak, odkrycie, które mnie ukierunkowało na najwłaściwsze tory. Można recytować przez sen "spójrz na swoje piersi siostro". RIP R.K. dużo za wcześnie.

Obrazek

"Woda" na wyrywki częściej u mnie niż Alkatraz.
www.youtube.com/watch?v=F01yuWwlEaI
Ostatnio edytowany przez blue_calx 11 mies. temu, edytowany łącznie 1 raz.
Nothing inside.
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Łza dla Cieniów Minionych

RIP Śmieszny Czorcie!
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Jak pięknie młodzież z Äxe oddała hołd Romkowi.

Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Te kowerki, lepsze czy gorsze, oczywiście. Ale wolę oryginał. Nikt nie stworzy już owych wymarłych światów. Tego trochę kulawego brzmienia z PRL. Pewne rzeczy są unikalne i niepodrabialne. Zapis chwili. A serce kwili. I chuj.
kataton88
Tormentor

kataton88

Zgadza się, tutaj brzmienie jest jeszcze w miarę fajnie odwzorowane, ale wokalnie tego nie kupuję. To takie zabawno-paradoksalne, bo Romek wokalistą był takim se, ale jak ktoś się mierzy z Kaciorem, to wykłada się na wokalach, jak przy - nie przymierzając - Kingu.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Romek miał świetne warunki wokalne, przynajmniej gdzieś tak do roku 2004. Ale to nawet nie o to chodzi. Kat zawsze pozostanie zapisem pewnego czasu. Być może też tego, że w siermiężnej Polsce, były takie ewenementy, co deptały po piętach z góry uprzywilejowanym kapelom z zachodu. Najlepsze, że dziś pomimo kulawego brzmienia, słucha się tego z przyjemnością. Ponadczasowość? Zwał jak chciał.
kataton88
Tormentor

kataton88

blue_calx pisze: 11 mies. temu Można recytować przez sen "spójrz na swoje piersi siostro"
Ha, dziś sobie słuchałem i nuciłem w pociągu, siedząc koło zakonnicy. :D A okazja była takowa niecodzienna, że na cieczce w pięknym Bytomiu byłem.
Kilka Murzynek zakonnic też jechało ode mnie - to byłaby dopiero perwera, gdybym między nimi miał miejscówkę.

Odważyłem się posłuchać nowych szóstek. No nie. Brzmienie brzmieniem, ale wokalnie to na jakąś nieudaną zgrywę wygląda. Może trzeba było przynajmniej pogrzebać trochę w tekstach? A przynajmniej nie odśpiewać końcówki "Mordercy"...

Wypite nad smrodliwą Bytomką, zahaczone o skwerek. Cóż, cudów się nie spodziewałem, ale bidnie to wygląda. Tablica w rogu parku, kilka wyrwanych z kontekstu co grzeczniejszych cycatów. Fajnie, że jest jakiś punkcik zaczepienia, żeby cuś tam zrobić w przyszłości.

Bytom, wiadomo, stan umysłu. Jakiś kolo w koszulce patriotycznej napierdala kamieniami przez ulicę. Przechodzę niepewnie - napierdala w krzyż po drugiej stronie. Tak że duch Romka się unosi nad tym uroczym miastem, wnikając w umysły mieszkańców :roll:

A teraz browarek przy "Balladkach".