Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

Po dłuższej przerwie odświeżyłem sobie "Chaosphere" i wcześniejszy pełniak "Destroy Erase Improve". Ależ to cudownie wchodzi. Zresztą DEI to chyba najbardziej przystępna ich płyta, mocno zróżnicowana, z nieco thrashowym nalotem. To co wyprawia na gitarze Thordendal czy Haake na perskusji to jest magia. Środkowa część takiego "Soul Burn" wgniata w fotel... Żałuję jedynie, że nie dałem rady dotrzeć na ich koncert w marcu, kiedy grali w Wawie...

Tagi:
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

Jak wiadomo "Rings of Pała" to mocno żenująca "adaptacja" prozy Tolkiena.. mimo to Amazon brnie dalej, robi z hukiem drugi sezon.. i co ciekawe przy jednym z kawałków (The Last Ballad of Damrod) zaprosili do współpracy Jensa Kidmana. Ludziska się podniecają w komentarzach jaki to mocny i genialny wokal (metal rulez!) - a prawda jest taka, że Kidman jak na swoje możliwości i to co wyprawia od lat z Meshuggah, to zaśpiewał tam bardzo lajtowo i zachowawczo w sumie (oczywiście trudno się dziwić. W końcu to produkcja familijna :) Tak czy srak, fajnie - bo może kilka osób więcej usłyszy o Meszudze..

Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Całkiem niezłe, aż sobie odpaliłem ostatnią płytkę
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

pit pisze: rok temu Kurzowi radzą odpuścić, a na odtrutkę odpalić sobie Nothingface lub The Outer Limits.
Dobre typy.
Jednak jako odtrutkę zafundowałem sobie cztery najlepsze ciosy od szwedów.
- Catch Thirty Three
- ObZen
- I
- Nothing
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

https://eternal-terror.com/2025/02/09/m ... e-edition/

Już liczyłem na jakiś nowy zupełnie materiał.. a tutaj "Immutable – The Indelible Edition"...