Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Ostrożnie!

Od słuchania Sabbathów mogą wyrosnąć włosy na jajach.

Tagi:
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

To trzeba będzie szybko zgolić, żeby stringi ładniej przylegały.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Doomowanko I ogólnie granie wolne nie dla mnie, ale ostatnio parę razy leciał właśnie Master i Vol. 4. Moje ulubione dokonania Iommiego I spółki, czuć momentami wpływ odjazdów jaki sobie fundowali, jak w Sweet Leaf czy Snowblind I intro do Wheels of Confusion. 100% świetności na Master i prawie tyle samo na Vol. 4. Słuchając rzeczy też innych idę z nimi dalej, Zatrzymałem się na Sabotażu, Hole in the Sky czy Megalomania, Symptom, jak to się mówi, bdb. TYR sprawdzę w najbliższym czasie, jak i wrócę do Mob Rules.
Nothing inside.
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Sprawdźcie sobie koncert z Brukseli, z 3 października 1970!
Materiał z pierwszych 2 płyt ale zagrany mocniej - dla mnie rewelacja.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

DiabelskiDom pisze: 9 mies. temu No więc kręci się taka oto płytka. Bardzo się cieszę z nabytku. Pierwszy BS na półce, na pewno będę chciał jeszcze mieć Master of Reality oraz Vol.4 a potem się zobaczy 😎

Obrazek

Niby heavy metal, a jednak czasem wręcz epic doom metal a na pewno epic heavy! Niemniej płytka przesztosowa.
Od tej zacząłem słuchać Black Sabbath jako szczyl. Uwielbiam tdn album do dziś. Potem było Live Evil, potem dopiero Paranoid i reszta. Winyla zazdroszczę, ja mam tylko stare CD. Ruskie w dodatku.
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Też zaczynałem od ruskiego wydania, o tego tego

Obrazek

Albumy bez ozziego fajne, nawet niektóre ekstra, ale klasyczny skład to rozpierdol, rewolucja w muzyce. Nikt tak nie grał i nikt tak nigdy nie będzie grać.

Co do frontmana z aksamitnym głosem, poniższe wideo pokazuje jego fenomen, przed koncertem spięty, stremowany, próbujący nieudolnie żartować, a na scenie zwierzak. Dalej wyluzowani, pewni swoich umiejętności Ward i Butler oraz skupiony, introwertyczny Iommi (zbliżenia na paluszki miodzio!!!).
Niezwykła synergia, na bazie której wypuścili w kosmos sześć klasycznych albumów, definiujących do dziś ciężką muzę, z przynajmniej czterema arcydziełami muzyki jako takiej nie miała szans trwać wiecznie i nie trwała. Zbyt duże indywidualności, szczególnie Tony, mający skłonności do dominacji i Ozzy, u którego z biegiem lat na wierzch zaczęły wydostawać się cechy narcystyczne, prawdopodobnie rozpierdoliły grupę.

Kocham i uwielbiam.

Ps
I druga część tego fantastycznego koncertu, z równie fantastyczną realizacją.

Ostatnio edytowany przez kurz 9 mies. temu, edytowany łącznie 1 raz.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

A co lud Borzy sądzi o Never Say Die? Dla mnie genialna płyta i jakoś nie czuć tam w jak chujowej atmosferze powstała. Tytułowy, Janek Brzytwa, czy Junior Eyes, to śliczne sabbatowskie numery.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
mentally murdered
Master Of Puppets

mentally murdered

Sprawdziłem z ciekawości i 25 quida chcą za to pejperviu XD
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

To był podobno ostatni koncert Ozziego solowo oraz Black Sabbath. Jak dla mnie - mega. Ciary nie schodzą z pleców.

A trochę wcześniej kilka początkujących zespołów odegrało hity z satelity:

Mimo ostatniej chujni studyjnej - klasa.

Strasznie ich nie lubię, lecz tu dowieźli.

Nawet spoko.

Na eleganckości.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Geezer zdziadział, Iommi wciąż wygląda jak pod koniec lat 90-tych, Ward zagrał dobrze, ale najbardziej zaskoczyła niezła forma Ozziego. Chłop stał prawie nad grobem w zeszłym roku, a tu nawet womalnie jest ok, jak na mocno schorowanego dziadka. Klasa wchuj. Największy band w historii metalu.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Geezer zdziadział fizycznie, nie ma co się dziwić, bo ma 75 lat, ale paluchami napierdala tu po basówie całkiem zacnie. Ward jak na swój wiek i długą przerwę w graniu na dużych imprezach (czy nawet w ogóle lata nie grał na scenie - tego nie wiem) zajebiście. Ozzy to cyborg, reptilianin. Iommi - pan profesor metalu.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Przyjdzie czas, to sprawdzę całość, ale te urywki które dziś rano oglądałem faktycznie mają w sobie magię (mówię o samym Black Sabbath), bo automatycznie ciary poczułem, a to jednak rzadkość. Zdecydowanie Black Sabbath to jedna z najważniejszych, o ile nie najważniejsza w ogóle kapela metalowa świata.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Ciężko patrzeć na schorowanego Ozzy'ego, który bardzo chciałby wstać i poszaleć, ale ciało mu na to nie pozwala.
Za to głos wciąż mu dopisuje — w przeciwieństwie do większości „śpiewających” kolegów, zwłaszcza Axla Rose’a.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

CzłowiekMłot pisze: 6 mies. temu Geezer zdziadział fizycznie, nie ma co się dziwić, bo ma 75 lat, ale paluchami napierdala tu po basówie całkiem zacnie. Ward jak na swój wiek i długą przerwę w graniu na dużych imprezach (czy nawet w ogóle lata nie grał na scenie - tego nie wiem) zajebiście. Ozzy to cyborg, reptilianin. Iommi - pan profesor metalu.
Geezer zdziadział z wyglądu, ale czasami szarpał grubego, jak Hajasz butelke perfumowanej berbeluchy w weekend. Najlepiej trzyma się dziadzia Iommi. Wygląda i gra nadal, jakby miał ok 60 a nie prawie 80 i po ciężkiej chorobie. Trochę niemrawo wypadł Papa Het, co dziwne, bo wykonując numer Eltona Dzwona nie tak dawno, wypadł rewelacyjnie. Być może stonował występ z szacunku do Sabbath? Nieistotne, moim zdaniem było to godne pożegnanie legendy i najbardziej wpływowej kapeli w tym gatunku. Przymknąć trzeba oko, bo wiek i kiepska kondycja, ale i tak wypadło to conajmniej dobrze. Ave Sabbath.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Wędrowycz pisze: 6 mies. temu Zdecydowanie Black Sabbath to jedna z najważniejszych, o ile nie najważniejsza w ogóle kapela metalowa świata.
Tu nie powinno być wątpliwości.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Ozzy nie żyje.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 3 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Blind pisze: 6 mies. temuOzzy nie żyje.
W świetle niedawnego koncertu pożegnalnego, mimo, że był schorowany, wierzyć się nie chce.

Chyba nie ma większej straty w metalowym świecie. Dobrze, że było mi dane widzieć na żywo. I że miał szansę pożegnać się. Gdyby zmarł miesiąc temu...
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Wielka strata. Jeszcze niedawno mówił sam, że może umrzeć na pożegnalnym koncercie...
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Wędrowycz pisze: 6 mies. temu Wielka strata. Jeszcze niedawno mówił sam, że może umrzeć na pożegnalnym koncercie...
Dokładnie. Ale żył i odszedł, jak chciał.