Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Svlfvr (bra)

Nathas

Obrazek

Obrazek

Mili panowie widoczni na załączonym obrazku to brazylijski Svlfvr, tworzący muzykę black/death metal z naleciałościami thrashu i punkowej melodyki.

Na koncie kilka EPek, demo i split. Najbardziej słyszalny jest ten gatunkowy miks na ostatniej EP, tej z bardzo kolorową okładką. Zarzucałem ją na czacie, kliknął ktoś czy nie - tu będzie może bardziej kusić. Myślę, że warto poświęcić chwilę na te przesłuchanie tych krótkich materiałów.

Skład:
A.S.V. - Bass, Backing Vocals
NHSH - Guitars, Backing Vocals Pralaya, Blasphemaniac (live), ex-Mahanvhantara
C.D.V. - Vocals
▼ Byli muzycy
RFM - Guitars ex-Mahanvhantara (live)
D.M. - Guitars (?-2019) Ad Aeternum, Imperious Symphonic & Noisy, ex-Ritos
Hellbütcher - Drums (2021-?) Hellishkiller, Mørtvs, Profanatic Lust, ex-DeathSlaüghter (live), ex-Orgia Nuclear (live), ex-Infernal Attack
Dyskografia:
2019 - Bestial Sonic Attack [EP]
2020 - Primitivo Metal Diabolico [demo]
2020 - Tétrica Comunhão das Abominações [split]
2022 - .​.​.​of Serpents and Darkness [single]
2022 - .​.​.​of Serpents and Darkness [EP]
2024 - Diabolic Ritual of Steel [single]
2024 - Diabolic Ritual of Steel [EP]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Svlfvr/3540478053
FB: https://www.facebook.com/primitivometaldiabolico
BC: https://primitivometaldiabolico.bandcamp.com/music

Tagi:
deathwhore
Tormentor

deathwhore

TITELITURY pisze: 8 mies. temu Tak, ja wiem, że zdominowałem temat ów dlatego, że po prostu nie słuchacie muzyki "godnej polecenia", ale, ale kochane Metale, małe i duże, mniej lub bardziej brudne, co sobie stopy odparzacie nosząc glany w środku lata, nie przejmujcie się tym, nie każdy musi być taki fajny jak ja.

Dziś polecę coś bynajmniej nie dlatego, że wydaje to mój kolega z czasów, gdy piwo VIP oraz VIP strong było chlebem naszym powszednim, który spożywaliśmy na boisku za jego szkołą. Polecę ten album z tej prostej przyczyny, że do mnie trafił. Kolega pozycjonuje go jako mieszankę D666 i Witchmaster, ja dodałbym jeszcze Midnight. To jest Hugo Bader Metal, czyli t(h)rash tak poczerniony, że mógłby spokojnie wziąć udział w Marszu Niepodległości i nawet jeśli nie dostałby wpierdol, to wszyscy milczeliby nienawistnie słuchając go. Milczeli w zachwycie, a nienawistnie dlatego, że nienawiść płynąca z tej muzyki przelewałaby się na nich. Uwaga: zespół z Brazylii.
Skoro poleca to dwóch gości, których jeżeli cenię, to na pewno nie za gust muzyczny, to trzeba sprawdzić. No i sprawdziĺem. Panowie! Zakładajcie katanki z naszywkami i białe adidasy, przed Wami do odkrycia zastępy piwkotraszowych potupajek, również z Polski! I nawet będziecie mogli iść na koncert i poznacie kolegów z długimi włosami. Może niektórzy z nich nawet skuszą się na Perłę Miodową i coś z tego będzie?

Sam zespół taki poprawny. Jego największą zaletą jest to, że nie jest z Polski, a z Brazylii.
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Bardzo na tak ,wałkuje znów.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Bez przesady z tymi adidasami. Aż tak źle nie jest, inaczej bym nie polecał. :mrgreen:
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.