Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Game Over

Vortex

Obrazek
To włoska kapela, która uformowała się w 2008 w Ferrarze. Zespół składał się z wokalisty Renato Bassisten "Reno" Chiccoli, gitarzysty Luca "Ziro" Zironi, drugiego gitarzysty Alessandro "Sanso" Sansone i perkusisty Marcello "Med" Medas.

Po opublikowaniu pierwszego dema i EPki w 2009 roku, kapela zaczęła grać pierwsze koncerty. Odbyły się one w Włoszech, ich następstwem było podpisanie umowy z My Graveyard Productions. W 2012 roku następuje zmiana na perkusji na rzecz przyjścia Anthonego "Vendera" Dantone.

Skład:
Alessandro "Sanso" Sansone - Guitars (2008-present) Joke, Rough Touch, Silver, ex-D.I.G., ex-Konquest (live), ex-Demolition Saint, ex-Sacrificator, ex-Busted Out
Luca "Ziro" Zironi - Guitars, Vocals (backing) (2008-present) Rough Touch, Fate, ex-Konquest (live), ex-Silver (live)
Anthony "Vender" Dantone - Drums (2012-present) ex-Violence Spread, ex-National Suicide, ex-The Crying of Angels
Leonardo Molinari - Bass (2024-present), Vocals (2024-2025) Vlterior, Plagued Birth
Danny Schiavina - Vocals (2025-present) Hemp, Sofisticator, Demolition Saint, ex-Mad Maze
▼ Byli muzycy
Med - Drums, Vocals (backing) (2008-2012)
Renato Chiccoli - Vocals (lead), Bass (2008-2024) Asgard
▼ Muzycy koncertowi
Marco RedEyes - Guitars (lead) (2017) ex-HI-GH, ex-Hybrid Fear
Mattia Mornelli - Drums (2022) Strikehammer, Vexovoid, ex-Human Decay
Dyskografia:
2009 - Thrash Is Back!!! [demo]
2009 - Heavy Damage [EP]
2011 - Blasphemic Game [split]
2011 - Wave of Terror [split]
2012 - For Humanity
2014 - Burst into the Quiet
2016 - Crimes Against Reality
2017 - Blessed Are the Heretics [EP]
2017 - Last Before the End [single]
2017 - Claiming Supremacy
2023 - Synthetic Dreams [single]
2023 - The Cult [single]
2023 - Call of the Siren [single]
2023 - Hellframes
2025 - Lust for Blood [single]
2025 - Veil of Insanity [single]
2025 - Face the End

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ga ... 3540295891
BC: https://gameoverofficial.bandcamp.com/music
BC: https://scarletrecords.bandcamp.com/music
Ostatnio edytowany przez Vortex 8 lat temu, edytowany łącznie 2 razy.
"Between Shit and Piss we are Born"

Tagi:
Endymion
Master Of Reality

Endymion

Panowie nie próźnują i 17 listopada wydają nowy album Claiming Supremacy:

Obrazek

1. Onward to Blackness 02:26
2. Two Steps into the Shadows 03:56
3. Last Before The End 03:37
4. My Private Nightmare 03:57
5. Blessed Are the Heretics 06:20
6. Eleven 04:22
7. Broken Trails 03:56
8. Shattered Souls 01:50
9. Lysander 04:08
10. Show Me What You Got 03:00
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

No i gitara, ostatnia płyta całkiem udana, więc widać że chłopakom głowy wypełniają pomysły, aby podobne do tych ostatnich.
Rattlehead
Moderator globalny

Rattlehead

Dla mnie Game Over obok Hyades to najlepszy przedstawiciel włoskiej sceny thrashowej. Lubię ich wszystkie albumy i podoba mi się ich pomysł na granie thrashu. Dlatego na nowy album z pewnością poświęce sporo uwagi.
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Jest jeden nowy kawałek z nadchodzącego albumu. I potwierdza on, że Włosi są na fali i nie przynudzają jak na pierwszych dwóch albumach. Crimes Against Reality był całkiem udany, więc liczę na mocny strzał.
Ryszard pisze: 7 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Endymion
Master Of Reality

Endymion

Dobry ten utwór, czekam na więcej.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Nowy album całkiem fajny. Toż chłopaki jadą Metallicę na maxa tylko i za co im chwała póki co nie przekraczają w tym uwielbieniu płyty o władcy marionetek. Za to im cześć i chwała bo to już chyba ich czwarta płyta i mam nadzieję, że w tym uwielbieniu M nie zapędzą się w okolice Unforgiven czy innego Enter The Sandman bo wtedy do zjazdy w dół równi pochyłej bardzo krótka droga.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Za tydzień grają w Zielonej Górze:

Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Aż jestem w szoku, że nowy materiał od Włochów mi tak ładnie wszedł. Do poprzednich wydawnictw miałem jakieś ale, nawet Crimes Against Reality, które po pierwszym odsłuchach mi się podobało, później wywoływało tylko znużenie. Z Claiming Supremacy poleciało jakieś kilkanaście, ale za każdym razem byłem zadowolony. Ujęła mnie przede wszystkim energia, jaka wyziera z utworów zamieszczonych na płycie. Jak ktoś lubi Death Angel, Darkness czy Testament, to niech się nawet nie waha i czym prędzej atakuje nowe Game Over.
Ryszard pisze: 7 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Na tym albumie jakby nie patrzeć jest sporo przestrzeni, nie jest to skomasowany atak bezlitosnego thrashowania, ale jest też miejsce na trochę oddechu, a w połączeniu z tego z czego Game Over jest dobrze znane, mieszanka "Claiming Supremacy" wchodzi faktycznie bardzo dobrze. Nie uważam jednak, że jest to album wybitny, nie mówię że tak odebrałem Twoją wypowiedź @Nucleator , wydaję tylko subiektywną opinię.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Nowy, niestety niezbyt ciekawy album.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

25 kwietnia nakładem Scarlet Records ukaże się pt. Face the End nowy longplay Włochów:

video do utworu Lust for Blood - dość mocno pachnie Metą

video do utworu Neck Breaking Dance - tu z kolei bardziej Megadeth

trzeci utwór i dwa powyższe jest do wysłuchania z BC poniżej
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Całkiem fajny album im tym razem wyszedł, nie jest to już thrashowa dzicz. Numery za to są zgrabnie zrobione, co powoduję że krążek wchodzi leciutko, acz przyjemnie.
Ostatnio edytowany przez Vortex 8 mies. temu, edytowany łącznie 1 raz.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Teledysk całkiem fajny , nowy album będzie sprawdzany na dniach .