Awatar użytkownika
kyu
Fallen Angel Of Doom

bez|kres

kyu

Kły wróciły ;) Ale w formie (jak to jest napisane) semantycznego post-punku pod nazwą bez|kres, ale tak naprawdę takie brzmienie już można było wyczuć na "Chen/Cienie":

Premiera pełniaka jest zapowiadana na "wiosnę 2025", a więc lada chwila.

Dyskografia:
2025 - bez|kres

BC: https://paganrecords.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Brzmi cholernie ciekawie. Ostatnio robiłem sobie powtórkę i tak myślałem, czy coś jeszcze od nich usłyszę.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

A wg mnie bardzo średnio ale nie oceniajmy po 1 numerze..
Jeśli chcą wskoczyć w lukę, która powstała po zakończeniu muzycznej przygody WTZ lub być polskim Manes to będzie baaaaaaaaaaaardzo ciężko :D
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

^ Ciekawe :?:
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Dobrze, że jest to wydawane pod innym sztandarem.
kataton88
Tormentor

kataton88

Zdecydowanie za długi ten kawałek i za dużo tych językowych masturbacji, które same w sobie fajne, acz na dłuższą metę męczą. Ale fajnie, że coś tworzą i na pewno sprawdzę ewentualnego pełniaka.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Dla mnie ten kawałek na pierwszy rzut ucha to niby jest takie proste post-koldłejwowe pierdzenie, ale bardzo dobrze się tego słucha. Bardzo lubię KŁY i z tym projektem zapewne też się polubię.
brzask pisze: 10 mies. temu Jeśli chcą wskoczyć w lukę, która powstała po zakończeniu muzycznej przygody WTZ lub być polskim Manes to będzie baaaaaaaaaaaardzo ciężko :D
Serio słyszysz tu jakieś wutezety?
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

A po co tak dosłownie od razu? Bardziej chodziło o kierunek który obrali metalowcy.
Ale tak, i sam w zasadzie sobie odpowiedziałeś na początku - gdzieś to tam zmierza w podobne zimnofalowe i postpunkowe WTZ-owe okolice.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Nawet na debiucie było trochę post punka, więc naturalna ewolucja.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
kyu
Fallen Angel Of Doom

kyu

Obrazek

Zbliża się pełniak.
Awatar użytkownika
kyu
Fallen Angel Of Doom

kyu

Dzisiaj premiera pełniaka. W wersji cyfrowej na razie nie mogłem znaleźć innej wersji na YT/Bandcamp poza tą, która śmiga na spotify. W skrócie: 6 kawałków daje nam łącznie niecałe 40 minut "semantycznego" postowego grania od Kłaków w nowym wydaniu.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Ok.. tylko proponuję zamienić temat z Kły na Kły / bez I kres bo ten nowy projekt muzycznie to już jest zupełnie co innego. Słyszałem kiedyś ten zapowiadający płytę kawałek.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

A nie lepiej nowy temat?
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Wydzieliłem, ale nie słuchałem, więc jeśli to się powinno znaleźć w innym dziale, niż black metal, to czekam na opinie.

Edit: Przeniosłem do Grindcore/Hardcore/Punk @Pioniere
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
kyu
Fallen Angel Of Doom

kyu

Pojawił sie odsłuch na YT:

Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Przeokrutne gówno ten Bezgłos czy Bezkres czy Bezsens. Przebili się tym gównem nawet głębiej od Hauntologist i Zorza.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Hajasz pisze: 8 mies. temu Przeokrutne gówno ten Bezgłos czy Bezkres czy Bezsens. Przebili się tym gównem nawet głębiej od Hauntologist i Zorza.
Znaczy, jak wujo Hjajcarz gada, że gówno, to zapewne dobre granie. Będzie słuchane.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

dj zakrystian pisze: 8 mies. temu
Hajasz pisze: 8 mies. temu Przeokrutne gówno ten Bezgłos czy Bezkres czy Bezsens. Przebili się tym gównem nawet głębiej od Hauntologist i Zorza.
Znaczy, jak wujo Hjajcarz gada, że gówno, to zapewne dobre granie. Będzie słuchane.
Jak wrażenia @dj zakrystian ?
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Prawdę mówiąc, bym musiał odświeżyć, ale pamiętam, że było to całkiem znośnie, post punkowe granie z zachowanym klimatem Kłów, choć też bez zachwytów, ale przyjemnie grało w tle.
kataton88
Tormentor

kataton88

Przesłuchałem na początku z lirykami, co w przypadku zespołu mieniącego się "semantycznym" wydawało mi się krokiem słusznym, tak jak słuchanie rytualnego black metalu przy zapalonej świeczce zapachowej. I kręciłem nosem. Wydało mi się to bardzo na siłę, zabawy słowne raz lepsze, raz gorsze, ale znaczenie samej muzyki nikłe.
Gdy jednak puszczam niezobowiązująco w tle, bez spiny i wsłuchiwania się w treść - płynie to całkiem miło. Słychać momentami echa Kłów, ale dość blade.

Ogólnie szacunek, że nagrali to pod nowym szyldem. W "Cieniach" czuć było już wyczerpanie pewnej koncepcji. Bez kres nie jest jakąś wielką woltą, jako kolejna płyta "Kłów" byłby zapewne do przełknięcia jako "naturalny rozwój" czy jak tam nazwać odcinanie kuponów, ale zarazem psułby całkiem przyzwoitą dyskografię.