Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Bardzo udana. Ja jestem hiper na tak. Melancholijnie i po prostu klimatycznie rozegrana porcja norweskiego grania.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork

Ależ to jest dobre. Rozbudowane, ciekawe ale nie przekombinowane.

It is time after miracles
and I am its prophet
I have not come to cure
but to bear witness decease
Awatar użytkownika
Noxelia

Noxelia

Bardzo dobry ten nowy utwór. Brakuje w nim tylko jakiegoś ryknięcia, Gaahl ma świetny growl.
Awatar użytkownika
Sierra
Fallen Angel Of Doom

Sierra

Przesłuchałam kilka razy dla pewności, i mam mieszane uczucia. Muzyka bardzo dobra, choć początek kojarzy mi się ze szwedzkimi deathmetalowymi kawałkami. A Gaahl? No cóż, po pierwsze jest go tam za malo, po drugie śpiewa tak, jakby sam nie był pewien, czy jest w Wardrunie i ma szeptać melorecytacje, czy w zespole, który gra mocno i konkretnie. Strasznie mi się rozjeżdża, muzyka i wokal Gaahla.
cokolwiek, gdziekolwiek, kiedykolwiek
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Przesłuchałem cały nowy album i jestem zawiedziony. Strasznie miałkie granie. Praktycznie brak w tym black metalu, co w połączeniu z klimatowaniem, bardzo podobało mi się na ich debiucie. Niestety dwójka to odwrócona stylistycznie formuła i tam. gdzie na jedynce był bm, tu mamy progresywne pitolenie, jedynie czasem są tu wybijające się ponad przeciętność jakieś drobne naleciałości doomowanka. MEH
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Chyba nikt nie oczekiwał po Gaahlu wyłącznie black metalu, ten projekt o- zespół- od razu szedł w szerszym stylu.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Kawałek "Braiding the Stories", nawet mi się spodobał.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Summerisle
Master Of Reality

Summerisle

Zsamot pisze: 7 mies. temu Chyba nikt nie oczekiwał po Gaahlu wyłącznie black metalu, ten projekt o- zespół- od razu szedł w szerszym stylu.
Tu chyba nie chodzi o to jaka jest zawartość black metalu w black metalu. Ten album jest wyraźnie słabszy od "GastiR...", jest mało chwytliwy i zdecydowanie mniej "przebojowy". Ja go nie dosłuchałem do końca - wyłączyłem gdzieś w okolicach 7-8 numeru, bo już mnie męczyło to granie.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Jest mocno "monotematyczny", co często w dłuższej perspektywie zyskuje czasem, zwłaszcza na tle płyt z kilkoma "hitami".