Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Tak, etap Popcorna to takie nowocześniejsza Armia. Nie narzekam, bo to po prostu świetnie zaaranżowana muzyka.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Zsamot pisze: 6 mies. temu Tak, etap Popcorna to takie nowocześniejsza Armia. Nie narzekam, bo to po prostu świetnie zaaranżowana muzyka.
Gitara Popa była mocno inna od grania Bryla, który co prawda wirtuozem nie był, ale miał jedno z najbardziej charakterystycznych brzmień w PRL. Sporo pogłosu i bardzo przestrzenne, dubowe brzmienie. Do tego chłop był mocno podjarany technikami nagrywania. Te wszystkie drugie i siódme plany dżwiękowe na Legendzie, to jego zasługa.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Dlatego te płyty są unikalne i może sobie lider obniżać rangę Brylewskiego, ale to właśnie był ważny filar tamtej starej Armii.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Evol77

Evol77

Dzisiaj na spacerku w lesie zapodałem sobie najpierw Over the Voids - Winter Prophet i po tym wjechała z automatu Zimowa Opowieść od Armii. Jaki to jest piękny surowy post black punk to ja was nie pierdole. Idealny pod aurę.