Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Pięknie, jest Poznań, wreszcie kupię sobie CD, bo oni mają zjebany sposób sprzedaży. Cały czas jednak poprzednia mi się bardziej podoba. Muszę ponownie ten album sprawdzić.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Wybiorę się bo grają w Bydgoszczy, fajnie grali na supporcie przed Hate. @Zsamot Co masz na myśli jeśli chodzi o sposób sprzedaży?
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Nie ma jej niemal nigdzie, jeszcze zachodnie wydanie za kupę kasy w stosunku do polskich wydań...
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Racja, jedynie "W Ciele Nie" można jeszcze dostać tutaj na naszym rynku. Zastanawia wydawanie w M-Theory Audio...
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Chyba nie bylo...

"„Z mar twych” to debiutancki album pagan/black/folk metalowej formacji VARMIA, który swoją premierę w 2017 roku. Płyta ta odbiła się szerokim echem wśród odbiorców jak i muzycznych krytyków. Dość szybko płyta została wyprzedana i była niedostępna na rynku. Po kilku latach, a dokładniej 27 października bieżącego roku ukaże się wznowienie tej kvltowej pozycji w krajowym undergroundzie. Reedycja ukaże się nakładem Via Nocturna Records. Pre-order tutaj - https://vianocturnarecords.com/varmia-z ... -2143.html."

Obrazek
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Mi debiut pasuje, dwójka coś nie bardzo. W styczniu koncert w Poznaniu, to sobie kupię czwarty. Zresztą udany. Nadal jednak trzeci album uważam za najlepszy.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Ładnie odegrali:

Fajnie się ogląda!
Awatar użytkownika
zalo

zalo

Pierwszy singiel zapowiadający nowy album Varmii 🔥
Czekam z niecierpliwością bo dążę ten zespół dużą sympatią i doceniam każdą płytę którą wydali. Mam nadzieję że i tym razem Panowie dowiozą.

„Utwór z nadchodzącej na wiosnę 2026 roku płyty, którą wydamy ponownie z M-Theory. Tym razem nagrania odbyły się w Zamku Kapituły Warmińskiej w Pieniężnie, czego fragmenty możecie zobaczyć na powyższym video. Więcej informacji wkrótce, a na razie myślcie o zmarłych. Tych zwykłych.”

"Przyszliście, wróciliście. Zasiądźcie, znów bądźcie. Zwykli wy są."

kataton88
Tormentor

kataton88

Ale że "Zwykli wy ssą" to tytuł? :P
Ostatni pełniak krok wstecz, ale wciąż dobry płyt. Jeśli się zakręcą koło Balladki, będzie super.
Awatar użytkownika
zalo

zalo

Drugi singiel z nadchodzącego albumu który ukaże się już 27 marca. No ładnie siadł ten numer. Dla mnie lepszy niż ten poprzedni singiel. Bardzo ciekawe brzmienie ukręcone, jest klimat w chuj.

Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Płyta ta odbiła się szerokim echem wśród odbiorców jak i muzycznych krytyków. Dość szybko płyta została wyprzedana i była niedostępna na rynku.
Śmiem twierdzić, że to było inaczej. Zespół wypuścił zajebisty materiał, ale wydawca położył promocję, więc trafiło na paru przypadkowych ziutków mojego pokroju, którzy trafili na to wydawnictwo i je rozreklamowali, ponieważ było tego warte, podczas gdy reszta długowłosych pedryli słuchała akurat nahalnie reklamowanego kolejnego klonu Mgły. Ale "Z mar twych" udało się jednak przebić do szerszej publiki, więc rozeszło się jak te przysłowiowe ciepłe bułeczki i teraz trzeba dotłoczyć.

A ja poświęcilem czas trzeciemu albumowi ( 4. planowany na marzec ) i w zasadzie jedyne, do czego mógłbym się przyczepić, to płaskie w porównaniu z wcześniejszymi brzmienie, przez co nie nas widzę traci trochę na mocy. Poza tym wszystko tu słyszę na swoim miejscu. Znów udało się zachować balans pomiędzy progresją, a siarą i nie popaść w kaszkieciarstwo.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
kataton88
Tormentor

kataton88

Lauksatus to już 5. element.
Trzeci je Bal Lada.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Oj tam, oj tam, to tylko cyferki. Na chuj drążyć temat ?
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Słyszałem jedynie Bal Ladę kiedyś jak wychodziła. Pamiętam, że miała ta muzyka coś w sobie, jakiś pierwiastek pogański, który zaciekawił .. Jakiś czas później nawet chciałem sobie ją zamówić na winylu ale dałem na luz widząc chyba jedynie wysyłkę zza granicy czy coś w ten deseń. Wrócę sobie do niej i tych wcześniejszych z ciekawości...bo te następne, świeższe, pojedyncze numery wyżej nie zachęcają już za bardzo by sprawdzać całe płyty.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Awatar użytkownika
zalo

zalo

brzask pisze: dzień temu Słyszałem jedynie Bal Ladę kiedyś jak wychodziła. Pamiętam, że miała ta muzyka coś w sobie, jakiś pierwiastek pogański, który zaciekawił .. Jakiś czas później nawet chciałem sobie ją zamówić na winylu ale dałem na luz widząc chyba jedynie wysyłkę zza granicy czy coś w ten deseń. Wrócę sobie do niej i tych wcześniejszych z ciekawości...bo te następne, świeższe, pojedyncze numery wyżej nie zachęcają już za bardzo by sprawdzać całe płyty.
Sprawdź sobie ich pierwszy album. Dla mnie najlepszy, wszystko się na nim zgadza, zajebiste brzmienie, nagrany na setkę zresztą jak i pozostałe. Klimat pogaństwa wylewa się na wszystkie strony.
Kiedyś non stop go katowałem.
kataton88
Tormentor

kataton88

Oj tam, oj tam, to tylko cyferki. Na chuj drążyć temat ?
Chciałem poznęcać się jeno nad tytułem, skoro już im się znudziły zabawy słowne.

Dla mnie jednak trójka najlepsza. Albo inaczej - najchętniej do niej wracam i jest tam najwięcej "fajnych piosenek", jako całość może rzeczywiście debiut jest najrówniejszy i wygrywa w kategorii monolit. Odświeżam sobie dwójkę, którą najmniej lubiłem - wciąż przyzwoity materiał.
Wypadałoby podtrzymać tendencję nieparzystych uniesień jakościowych, choć ten ostatni kawałek nie skłonił do powtórki, ale też posłuchałem bez większego skupienia.