Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

ObrazekObrazekObrazek

Świetna kompilacja (między innymi moje ulubione demko "Blood and Cum"). Prawdziwy Black Metal, a nie pedożaby jakieś. :D

Tagi:
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Zbiór zarazy, patologii i wynaturzenia. To jak ma niby być? Również te składaki zamierzam nadrobić przy okazji wałkowania Clandestine Blaze, które już w najbliższym czasie mam zaplanowane.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Bardzo dobrze, że ta potrójna kompilacja się swego czasu ukazała, bo niektórych materiałów od lat szukam i nie jestem w stanie ich zdobyć.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Wędrowycz pisze: rok temu składaki zamierzam nadrobić przy okazji wałkowania Clandestine Blaze
Tak mnie wzięło na CB ostatnio, że od kilku dni nie słucham prawie niczego innego. Te kompilację są świetne. Szczególnie ta z moim ulubionym demosem. :twisted:
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Naszło mnie na Clandestine Blaze i godzinach/dniach znowu czeka mnie maraton z wszystkimi materiałami. :twisted: Nowy pełniak by się przydał!
Zealot

Zealot

Będzie niedługo
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Tegoroczny live w Turku.

Obrazek

Podobno już niedługo. :twisted:

https://www.nhfastore.net/clandestine-b ... e-blood-LP
tomder
Master Of Puppets

tomder

Preordery w Fallen temple na nowy CB i Warloghe
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Preorderek placka w FT zaklepany.

Płytę słyszałem i baaardzo mi się podoba, choć jest nieco bardziej melodyjna i przystępna niż się spodziewałem. Słychać, że Mikko się przez cały czas jakoś tam rozwija jako muzyk. Sporo tutaj melodii i wpadających w ucho riffów, których pewnie na pierwszy rzut ucha byście z Clandestine Blaze nie skojarzyli. Elementów charakterystycznych dla stylu CB też oczywiście nie brakuje, może poza zwolnieniami i typowymi riffami rozjeżdżającymi łeb jak walec, których jest na tej płycie niewiele. Słuchać i nie marudzić!
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Kolejna płyta CB, której owszem słucha się w porządku, ale tak jak napisał Titek w wątku obok
TITELITURY pisze: 2 mies. temu żeby mnie te dźwięki poskładały w precla, to nie.
To wszystko już było zagrane i przewałkowane przez Mikko naście razy , a i w tym przecież na kilku albumach o klasę lepiej.
Szalikowcy zespołu powinni być zadowoleni a dla mnie Konsekracja Krwi trzyma po prostu /tylko/ średnią CB. Mam wrażenie, że będę wracał do niej chyba trochę rzadziej niż choćby do 3 wcześniejszych...nie wspominając o kilku głośniejszych, starszych tytułach.
Do wyróżnienia z płyty jak dla mnie utwór numer 2 i ostatni 7my.

Można posłuchać choć sporo zabrakło by się jakoś na dłużej zatrzymywać.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Dla mnie CB od lat jest w absolutnej topce tego typu grania i Wasza opinia na temat tego projektu średnio mnie interesuje. Średnio, bo zwykle opinie innych na temat muzyki programowo olewam, a Wasze najpierw czytam i dopiero potem olewam. Bo Was lubię i szanuję. :D
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Vexatus pisze: 2 mies. temu Dla mnie CB od lat jest w absolutnej topce tego typu grania i Wasza opinia na temat tego projektu średnio mnie interesuje. Średnio, bo zwykle opinie innych na temat muzyki programowo olewam, a Wasze najpierw czytam i dopiero potem olewam. Bo Was lubię i szanuję. :D
W innyym wątku wspominałem o tym, więc i tu napiszę, że słuchając ostatnio sporo Clandestine Blaze zdałem sobie sprawę, że w tym surowym i pierwotnym black metalu jest to projekt z najwyższej półki. Choć nie wszystkie materiały jeszcze przesłuchałem, to nawet jeżeli jest tam już jakieś męczenie buły to dalej w takie granie trzeba umieć. Mikko umie i co w sumie w którymś wywiadzie (chyba dla Bardo Methodology) zwrócił uwagę, że jego komponowanie dźwięków ma sporo wspólnego z tymi hałasami jakie uprawia w innych swoich projektach, to po prostu ich black metalowy ekwiwalent.
Odium Humani Generis
kataton88
Tormentor

kataton88

Mam słabość do tego projektu i jak mnie najdzie na takie granie, zimne i precyzyjne, a przy tym z jakimś patologicznym komponentem (który nie wykracza poza jakieś bezpieczne, jeśli można użyć takiego słowa, ramy, ale po prostu cały czas sobie tam krąży), to CB w zupełności mnie zaspokaja. Nie ma tu szaleństwa, opętania, którym być może naznaczone są płyty wybitne, jest za to zamysł i twórcza premedytacja. W sumie powinienem uważać to za jakiś artystyczny despekt, ale w tym braku szaleństwa w przypadku CB jest metoda.