Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Obrazek
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
affilicted

affilicted

Bez dwoch zdan, melduje sie w hype parku 07.12.
du_gy

du_gy

Obrazek
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Obrazek
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Imponujący skład.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Akurat będę miał zaległy urlop więc dla beki może wbiję obczaić jaką publikę to przyciągnie.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Kierwa, ja bym poszedł, w końcu słuchało się kiedyś w chuj Finntroll i Korpiklaani!!!

Jaktens Tid!!!
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

DiabelskiDom pisze: 4 mies. temu Kierwa, ja bym poszedł, w końcu słuchało się kiedyś w chuj Finntroll i Korpiklaani!!!
Jakoś nie dziwi :)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Hajasz pisze: 4 mies. temu Akurat będę miał zaległy urlop więc dla beki może wbiję obczaić jaką publikę to przyciągnie.
Patrząc po składzie i plakacie, to z pewnością przyciągnie trolli różnego sortu.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Obrazek
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Taki skład zmontowało Winiary Bookings

Obrazek
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

Szajtan pisze: 4 mies. temu Obrazek
Kusi.. Byłem na Mayhem jak ostatnio grali w Progresji, więc niekoniecznie na nich.. ale wyziewów Immolation zawsze warto na żywo posłuchać
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Jak ktoś jest we Wrocławiu i miałby chęć wbić na Turbo/Acid Drinkers to jest 1 wolny bilet bo mi kumpel omdlał na półmaratonie i nie pójdzie... Tylko, że się kurwa musi spieszyć
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Kurwa, przegapiłem post o tym bilecie. Szkoda.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Obrazek
Awatar użytkownika
Sierra
Fallen Angel Of Doom

Sierra

Szajtan pisze: 4 mies. temu Obrazek
Ten Marduk mnie kusi, bo dawno nie widziałam, Mayhem w sumie też miło będzie znów zobaczyć. A chuj, zrobię sobie sama prezent na Walitynki i pojadę, przy okazjo poodwiedzam kumpli i przyjaciół z Tricity.
cokolwiek, gdziekolwiek, kiedykolwiek
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Obrazek
chameleon

chameleon

Mam dwie wejściówki na DZIŚ - Hate, Hostia w Gdyni. Oddam gratis. Ktoś chętny?
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Sztosik koncerciwo miało miejsce w Leśniczówce! Sam gig tym razem w środku, w małej salce, gdzie ścisk i dzięki temu metal 110%. Sex Mag, chociaż za nimi jakoś nie przepadam, to dał chyba najlepszy koncert, jaki widziałem u nich. Omegawir zajebioza, również chyba najlepszy ze wszystkich a już na pewno pod kątem brzmienia, które było przepięknie selektywne. No i Voidhanger... tak, tak, również i tym razem nie chyba, a na pewno najlepszy ich koncert i tak samo najlepszy z wczorajszego wieczoru. Sztos hiciory wypruwane, pod sceną tańczone, morda darta razem z Herr Warcrimerem.

A w międzyczasie Koński Szczoch, czyli cytrynówka obficie polewana, moc znajomych i nowopoznanych ludzi, od chuja pogaduszek i przybijania żółwików. No i mocarne Kriegsma....eeee tzn mgła na trasie powrotnej. Na szczęście nie ja prowadziłem tym razem ;)
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

W wątku czytelniczym zbiera się do podsumowań, więc ja pomyślałem sobie, że też zastanowię się nad podsumowaniem koncertowym. Policzyłem, posprawdzałem wydarzenia na fejsiku, przetrzepałem szufladę z biletami i wyszło mi, że w tym roku byłem na 24 koncertach, w tym trzech festiwalach (Mystic, Black Silesia i SDL - obydwu edycji Death is not the End w sumie chyba nie powinienem liczyć jako festiwal, jako, że to jednodniowa impreza). Wychodzi średnio po dwa gigi na miesiąc. Znakomita większość to wyjazdowe. Na miejscu, w Łodzi, to byłem może na trzech-czterech.

Tak u mnie wygląda wspieranie sceny. A jak tam u szanownych Brutallandowiczów?
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized

Jakoś 21 w tym dwa festy ( Black Silesia i SDL) plus 1 baba mnie zwerbowała i plus na 1 jeszcze sie wybieram w sobotę- w Słomowdupsku gra i śpiewa Infernal War Forbannet Biały Viteź. Ciekawe kiedy się uda ogłuchc
Awatar użytkownika
SepticSchizo

SepticSchizo

15, same klubowe plus Iron Maiden jako wyjątek. Plus zaplanowany jeszcze Słupsk i Absu w Hydro i na tym kończymy rok.
W przyszlym uderzamy w festy ;)
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Obrazek

Cieszy mnie możliwość zobaczenia Brzasku po raz kolejny.
Start 19:00, bilety 40/50zł.
Nothing inside.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Wieczny Mróz na żywo bdb granie. Co prawda, z materiałów nie słyszałem, ale na koncercie się dobrze bawiłem.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 3 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Sierra
Fallen Angel Of Doom

Sierra

Gdzie mi do was, tylko jeden koncert udało mi się obejrzeć, Mayhem w Progresji. Ale u mnie większość roku sytuacja była, jaka była. Oby 2026 był pod tym względem lepszy.
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek

A się wybiorę do Poznania, zobaczymy jak na żywo się Trucizna prezentuje. Może mnie przekona do zakupu nowego krążka.
Awatar użytkownika
Sierra
Fallen Angel Of Doom

Sierra

Noż kurwa, znowu Kraków pominęli...
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Obrazek
Awatar użytkownika
raymoont
Master Of Puppets

raymoont

W lutym Napalmy znowu zawitają do "stolycy":

Obrazek
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Wybieram się.
Obrazek
"Between Shit and Piss we are Born"
dualtombanks

dualtombanks

Tak samo. Szkoda tylko, że wydałem już kase na kreatora w berlinie i nazajutrz będe musiał tam wracać.
Co do Exhumed, to zajebiście że tu zagrają. Nie wiem kiedy ostatnio byli w Polsce ale tu jest fajne nagranie jak grali w 2014.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Bilet na przyszłoweekendowy, warszawski gig Death Worship/Kringa/Fides Inversa zakupiony. Widzimy się?????
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized

podobno dobre i skoczne te Death Worship to se wpadnę zoczyć
Awatar użytkownika
SepticSchizo

SepticSchizo

Widzimy się :)
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Ja mam prowadzić, ale bezalko się chętnie napiję.
Litowsk27

Litowsk27

Jeździsz na koncerty i festiwale metalowe?
Metal to dla Ciebie coś więcej niż muzyka — to podróże, festiwale, nowe miejsca i ludzie? 🖤🌍
👉 Weź udział w krótkiej ankiecie dotyczącej:
Wpływu koncertów i festiwali muzyki metalowej na rozwój fanoturystyki
Twoje odpowiedzi pomogą pokazać, jak metal napędza turystykę, łączy ludzi z różnych krajów i sprawia, że podróżujemy za muzyką, którą kochamy 🤘
🕒 Ankieta zajmie tylko kilka minut
📊 Jest anonimowa
🔥 Każdy głos ma znaczenie
👉 Link do ankiety: docs.google.com/forms/u/1/d/1_D_pih5iJSPkOm4uxH9WrZdMihAtAK2Zqay1a9nRno0/edit?usp=forms_home&ouid=103939418982945196173&ths=true
Będzie mega, jeśli udostępnisz dalej — niech metalowa scena pokaże swoją siłę!
Z góry wielkie dzięki i… do zobaczenia pod sceną! 🤘🔥
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Bardzo ładny był ten koncert dziś. Death Worship zmiotło na pełnej, najlepszy z pięciu ich koncertów, jakie widziałem. Do tego najlepiej nagłośniony. Naprawdę, taki łomot żeby zabrzmiał fajnie, to coś trzeba za tą konsoletą umieć, a nie tylko szczerzyć kły. Najwyraźniej ten z minionego wieczoru umiał. Godzina rozpierdolu, a do tego jeszcze coverek Slayera wleciał i było śpiewane, hej!
Fides Inversa kiedyś słuchałem pierwszej płyty i nawet mi się podobało, ale tutaj się wynudziłem. Rozmodlone pifpafony, chociaż próbują udawać, że wcale nie. Zerkane na zegarek było często. Natomiast black metale lubiący bezpieczeństwo reagowały gromko, więc chyba się podobało. Kringa kiedyś chuj, dzisiaj w sumie całkiem fajne. Taki postpunkujący black metal się zrobił tym chłopiętom z grzyweczkami. Obejrzałem całość i biłem brawo.

Moc znanych mord powitanych, kolejnych nieznanych osobiście, ale z ryja na koncertach zarejestrowanych, no i poznałem osobiście jedną z najlepszych fotografek koncertowych, w dodatku szalenie ładną!

Setlista podczas robienia kilometrów dla metalu:

Trouble - Psalm 9
Ripping Corpse - Dreaming with the Dead
Hellwitch - Syzygial Miscreancy
Dishamonic Orchestra - Pleasuredome
Manilla Road - Mystification

HAILS!
Evol77

Evol77

https://summerdyingloud.pl/

Jest pierwszy drop.

Misthyrming będzie grało Sventevith Behemota na 30-staka.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Pierwsza wizyta w zgierskiej Agrafce zaliczona. Bardziej pubik niż klubik, oldskul na pełnej, ale krafty w lodówce stały, więc elo. Wieczór z podziemnym metalem na pełnej, swoje recitale zaprezentowały takie ansmble pieśni i instrumentów jak Grenade, Persecutor i Moloch Letalis. Pierwszy to ostry Lipali vibe, taki trochę thrash, trochę polski alternatywny metal z lat 90tych, trochę Kazik :D
Persecutora widziałem 2627274 lat temu i od tamtej pory to progres w chuj ten zespół zrobił. Paweł, co gra u nich teraz na garach, to przechuj, szybkość i precyzja niczym u Lombardo. Lider, Wojtek tak samo, zajebisty wiosłowy, co widać było jak wywija na swoim wieśle. Wściekła mieszanka thrashu z blackiem do której nie sposób było nie ruszyć czaszką w chwilach, kiedy nie podziwiało się kunsztu instrumentalistów.
Molocha widziałem na żywo pierwszy raz i no panie, ogień z dupy. Totalnie bezkompromisowy, podziemny napierdol. Pięści były wznoszone, kudły i łysiny non stop w ruchu a na scenie szalała diabelska burza do której można było zatańczyć kurwa w piekle. Sześć! Sześć! Sześć! Diabolizer to też przeskurwysyn na garach, zupełnie inaczej niż Paweł, tutaj szybkość szła w parze z kontrolowanym chaosem. Dzicz i rozpierdol. Za 40 papiera aż żal było odpuścić. Na szczęście Wojtek mówił mi po gigu, że nie było straty, co cieszy.