Bez komentarza, poszukiwania zakończone.

Ty się ciesz, że nie zorientowałeś się kupiwszy i odsłuchawszy

Moim zdaniem także.
I zupełnie w swym stwierdzeniu się nie mylisz, gdyż jest to najbardziej przełomowy (bezpośrednio i pośrednio) i najbardziej wpływowy zespół metalowy - nie tylko na podgatunek, jaki grał, lecz na cały metal Nawet te podgatunki, które zdawałoby się, nic z nim wspólnego nie mają - ale, jak się dobrze temu przejrzeć, osłuchać, to jednak mają i to całkiem sporo. Niemalże każda rewolucja w metalu, wiąże się bezpośrednią, bądź pośrednio, z napływem nowych wpływów i odczuwalnym w tym piętnie Voivod.porwanie w satanistanie pisze: tydzień temu Po latach badań doszedłem do wniosku, który pierwotnie wydał mi się zaskakujący i odkrywczy, a teraz oczywisty: Voivod to najlepszy kapel w historii metalu ujętego całościowo.
Tak jest, odkładnie tak to wyglądaPioniere pisze: tydzień temu Nawet te podgatunki, które zdawałoby się, nic z nim wspólnego nie mają - ale, jak się dobrze temu przejrzeć, osłuchać, to jednak mają i to całkiem sporo. Niemalże każda rewolucja w metalu, wiąże się bezpośrednią, bądź pośrednio, z napływem nowych wpływów i odczuwalnym w tym piętnie Voivod.
Podpisuję się - nigdy nie spierdolili się żadnym albumem, a zapoznawanie się z ich dyskografią swego czasu było ekscytującym doświadczeniem. Prawdopodobnie jednym z najbardziej ekscytujących, jeśli chodzi o moją przygodę z słuchaniem muzyki.porwanie w satanistanie pisze: tydzień temu A najlepsze, że oni, według mnie, mimo wielu zmian składu i stylu nie mieli słabego okresu. Wiadomo, że jedne ich płyty są pomnikowe, a inne nie, ale nigdy nie nagrali nie tylko nic słabego, ale też nic, co nie byłoby - w moim odbiorze - ekscytujące.